TV: 15 sekunder fra sejr

Hårde vilkår: Pludselig faldt udligningen i de døende sekunder

Der var god opbakning til kampen. Foto: Keld Kristensen
Der var god opbakning til kampen. Foto: Keld Kristensen

Med blot 15 sekunder tilbage af den ordinære spilletid sikrede forsvarsklippen Marco Jensen sit hold fra Rask Mølle Skole en straffe-afgørelse ved at udligne til 2-2, da han resolut klappede til en løs nedfaldsbold omkring det lille felt. Keeper Alexander Løkkegaard fra udeholdet Stensballeskolen fik ikke bokset ordentlig væk, og dermed gled sejren udeholdet af hænderne.

Se kampfakta her.

Sejrsjubel hos udeholdet. Foto: Per Lysdahl Jyllandmidt TV: Gult kort blev afgørende

Hård og kontakt fight
De to hold gav hinanden kamp til stregen både scoringsmæssigt, men også individuelt fysisk. Der blev virkelig lagt kræfter i nærkampene, og det var ikke hele vejen lige pænt. Men begge hold var lige gode om det.

Kampen forløb sådan, at hvert hold havde overtaget i én halvleg. Hjemmeholdet styrede først halvleg, men på grund af dumme gule kort overlod de anden halvleg til gæsterne. Dumme gule kort, fordi alle tre af slagsen kom for at bruge mund. Det er ikke vejen til at hjælpe sit eget hold til sejr. Oven i købet var hjemmeholdets Jacob Pedersen synderen to gange og fik dermed rødt kort helt unødvendigt.

Der var god support til Stensballeskolens piger ude på sidelinjen. Foto: Henning Hansen Jyllandmidt Supporten hjalp ikke

Bedst fra land
Hjemmeholdet lagde bedst fra land og tiltvang sig et par frispark på kanten af feltet, fordi udeholdets forsvar ikke helt havde indstillet sig på hurtigløberen Andreas Askjær, som blev bremset ureglementeret i et par af sine ryk. Men frisparkene gik højt over mål.

Samme Andreas fik en dyb stikning efter ca. 12 minutter, hvor han viste sine evner. Han overspurtede simpelthen udeholdets Andreas Pold og scorede usvigeligt sikkert til 1-0.

På dette tidspunkt fik man fornemmelsen af, at hvis hjemmeholdet strammede organisationen op til at satse på at vinde løbeduellerne ved at spille dybt, så kunne holdet have scoret flere gange, men det skete ikke. I stedet burde det nok være blevet 1-1 imod slutningen af halvlegen, hvor både Tobias Krogh og Jeppe Moulvad fra udeholdet havde store tilbud, som de missede. Det var som om, at gæsterne helst ville trille bolden helt ind over stregen, så de overdrev driblingerne til sidst i stedet for blot at hugge til første gang. Hver gang med det resultat, at de hårdtkæmpende forsvarere hos hjemmeholdet kom i vejen.

Keeper Rasmus Wulsten kæmpede bravt i målet. Foto: Henning Hansen Jyllandmidt Bedre ud fra pausen

Manglende skarphed
Mens det var hjemmeholdet, der kom bedst ud i starten af første halvleg, så var det modsat i anden. Udeholdet satte sig på midtbanen og tillod ikke hjemmeholdet at organisere det flydende opspil, de gjorde i første halvleg.

Men spillerne var for uskarpe og ubeslutsomme, så selvom udeholdet pressede hjemmeholdet helt i bund, så reddede styrmand Marco Jensen og kammeraterne kastanjerne ud af ilden hver gang.

Se det høje pres her:

Der skulle lidt held til, før udligningen kom. Gæsternes Alern Sabic tog sig en solotur på højre kant, hvor han afdriblede Daniel Bjerre og endte med at finde Nikolai Curran omkring straffepletten. Han sparkede nu første gang og var heldig med, at blokeringen af skuddet ikke blev fuldstændig, men i stedet sendte bolden over keeper Jonas Fuglsbjerg og ind til udligningen.

Gule kort var dyre
1-1 målet faldt, da hjemmeholdets Jacob Pedersen var ude for sit første gule brokkort, og det straffede udeholdet altså. Men de gentog det, da hjemmeholdets Oliver Skovgaard syntes, at han også skulle brokke sig. Endnu en 10 minutters udvisning og endnu et mål til gæsterne.

Faktisk en tro kopi af det første: Alern i solotur på kanten og aflevering til Nikolai foran mål, og her direkte forbi Jonas Fuglsang til 2-1 til udeholdet.

Gæsterne var på sejrskurs, og i denne periode burde de have snøret sækken, men det skete ikke trods mange gode chancer. Så med blot et halvt minut tilbage havde hjemmeholdet travlt og fik et frispark i venstre side, som Marco Jensen gik med op i feltet til. Og her var det hjemmeholdet, der var heldige at få udlignet til 2-2. Retfærdigt? Måske ikke, men målene tæller uanset, hvor retfærdigt man synes det er.

Duel imellem målmænd
Det blev indirekte de to målmænd, der afgjorde kampen i straffesparkskonkurrencen, da de begge både vogtede målet og var blandt de fem skytter. Den duel vandt Jonas Fuglsbjerg i hjemmeholdets mål. Dels scorede han selv, og derefter nappede han to spark blandt andet sparket fra udeholdets keeper Alexander Løkkegaard.

Se afgørelsen her:

6-5 endte det jævnbyrdige opgør uden, at hjemmeholdet skulle bruge femte skytte.

1 af 2 Hjemmeholdet varmer op. Foto: Keld Kristensen
2 af 2 Der var god opbakning til kampen. Foto: Keld Kristensen