TV: 440 minutter med rent bur

Suveræn defensiv: Trekløverskolens forsvar er ikke til at bryde ned

Pigerne fra Trekløverskolen var lykkelige efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Trekløverskolen var lykkelige efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Kredsfinalen for pigerne i Jylland Midt blev præcis den spændende og målfattige kamp, man kunne forvente. Ingen af holdene havde i de indledende kampe været sprudlende offensive med mange mål på kontoen, så det kunne man heller ikke forvente i denne kamp.

Tværtimod var det holdenes defensive dyder, der skinnede igennem med to forsvar, der ikke havde lukket mål ind i deres kampe i normalt spil. Skovbakkeskolens landsholdskeeper Sofie Nielsen-Grøn var dog passeret en enkelt gang på et straffespark.

Derfor var det ret tænkeligt på forhånd, at kampen ville ende 0-0, hvilket den gjorde, og at stillingen holdt sig gennem den ekstra spilletid, så afgørelsen skulle findes fra pletten. Efter sjette spark kunne Trekløverskolen fra Kjellerup juble over en 3-2 sejr.

Se kampfakta her.

TV: Hidsigprop dansede på kanten

Afbudsramte hold
Mens gæsterne fra Kjellerup i de seneste kampe har måtte undvære den faste målmand Mathilde Østergaard og forsvarsspilleren Lærke Olesen, der begge er langtidsskadede, så var det nyt og en streg i regningen for hjemmeholdet, at angriberen Laura Madsen lagde sig syg på dagen.

- Det har betydet, at vi har sat vores normale forsvarsspiller Emma Nysæther frem som angriber og trukket Laura Nielsen ind i forsvaret i stedet. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men måske overrasker Emma os med nye angrebskvaliteter, sagde træner Hans Flytkær inden kampen.

Dejlig optimisme på Emmas vegne, men den blev ikke indfriet. Hun arbejdede energisk, men fik ikke meget plads at boltre sig på, så der kom ingen mirakler fra hendes fødder.

Galleri: Skovbakkeskolen - Trekløverskolen

Stærk bagkæde
Trekløverskolen var forberedt på at møde topscorer Pauline Helming og Emma Nysæther med meget tætte markeringer, hvor begge angriberne i starten havde en forsvarer hængende på sig, så de ikke kunne få boldene under kontrol.

Især imponerede udeholdets Emilie Pedersen ved totalt at tage brodden af Pauline Helming, der ikke kom til en eneste chance i hele kampen. Hun har ellers været god for et mål i hver kamp, men det satte Emilie en effektiv stopper for i dette opgør.

På tilsvarende vis pressede Kathrine Aaby fra udeholdet Emma fra Skovbakkeskolen til mange boldtab, når hun skulle modtage boldene fra medspillerne. Og skulle det en enkelt gang passere, at hjemmeholdets angribere kom fri, så bakkede Mathilde Nielsen op som sweeper, så der kampen igennem ikke opstod en eneste farlig chance til Skovbakkeskolen.

Emilie Pedersen – I har ikke lukket mål ind overhovedet endnu. Hvad er hemmeligheden bag det?

- Jeg ved ikke, om der er en hemmelighed bag det. Jeg synes bare, at vi står godt og hjælper hinanden, så de ikke får nogle chancer.

Spiller I anderledes i dag end sædvanligt?

- Nej vi spiller altid sådan. Vi har ikke ændret noget, fordi vi skulle spille finale. Sådan spillede vi også sidste år.

Emilie Pedersen har stor andel i holdets fine præstation. Foto: Henrik Schou
Emilie Pedersen har stor andel i holdets fine præstation. Foto: Henrik Schou

TV: Reserven blev helten

Gæsterne bedst fra land
Lige modsat forholdt det sig i hjemmeholdets bagkæde. Her var der tydelige nerver på, og samarbejdet haltede gevaldigt. Gæsternes topscorer Emma Rasmussen fik flere gange i de første 10 minutter frit løb mod hjemmeholdets mål, fordi Mathilde Kastrup-Jensen og Louise Jensen mistimede deres indgreb eller direkte misforstod hinanden, så bolden ikke blev clearet, men i stedet satte Emma Rasmussen i frit løb mod mål.

Men alle chancerne blev brændt. Et skud forbi målet og to skud lige på fremstormende Sofie Nielsen-Grøn i hjemmeholdets mål.

Hør, hvad Emma selv siger om afbrænderne:

Det ville ikke have været ufortjent, hvis gæsterne var kommet i front. Hjemmeholdets midtbane kom konstant i undertal og løb forgæves i gæsternes kombinationer, hvor banens mindste Stine Jensen uden besvær klarede den fysiske overmagt ved at spille 1-2 med specielt Signe Døssing og Emma Rasmussen i front.

Skovbakkeskolens stærke piger kom aldrig tæt nok på de mere bevægelige gæster, som ved hurtige afleveringer og løb for hinanden satte sig på spillet. Men de scorede ikke.

Emma Rasmussen havde et par store afbrændere i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Emma Rasmussen havde et par store afbrændere i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Her får Trekløverskolen guld om halsen

Hjemmeholdet strammede op
Midtvejs i halvlegen, efter Emma Rasmussens tre store afbrændere, var det som om, at især Louise Jensen i værternes forsvar havde fået de værste nerver spillet væk.

Der kom mere styr på Emma Rasmussen, som var gæsternes eneste farlige angriber. Kun et par gange forsøgte udeholdet sig over kanterne, men kom ikke til baglinjen en eneste gang, hvilket ellers kunne være en mulig løsning på at få scoret.

Det virker som om, holdets spillestil kun fokuserer på bandespillet op gennem midten, og her fik hjemmeholdet langsomt fundet egne ben og fik afværget de få tilløb, der kom i halvlegens sidste halvdel.

Trekløverskolen er klar til kvartfinalen

Kom ikke udenom forsvaret
- Vi har stadig chancen, sagde hjemmeholdets træner Hans Flytkær i pausen.

- Det står stadig 0-0, men vi skal tættere på dem, så de ikke smutter fra os. Og så skal I hjælpe og støtte Pauline og Emma i front noget mere. I skal komme hurtigere fremad og lukket hullet mellem kæderne. Og I to i front skal komme ned mod bolden i stedet for blot at løbe fremad.

Her blev der rørt ved et centralt punkt i kampen, for den afgørende forskel var, at hjemmeholdet aldrig forstod at få angriberne gjort aktive og farlige ved at spille langs jorden og uden om gæsternes forsvarere.

Hør Emilie Pedersen fortælle om forsvarstaktikken:

Skovbakkeskolen havde intet modtræk mod forsvarstaktikken, hvor frontangriberne blev mødt tæt, og hvor opbakningen fra Mathilde Nielsen var optimal i hele kampen. Hjemmeholdet havde sat lille tekniske Laura Brosbøl ind på venstre kant i slutningen af første halvleg, og det hjalp på holdets muligheder, fordi Laura både var i stand til at holde på bolden og få den afleveret på tværs, så spillet blev åbnet med afleveringer langs jorden. Men sweeper-forsvaret med de personlige markeringer var ikke til at overliste, og det har de ikke været i nogen kamp i år. Fantastisk flot, ja måske hemmeligheden bag præstationen. De har nu holdt målet rent i hele 440 minutter i denne sæson.

Emilie Pedersen (th.) kæmper altid igennem. Foto: Henrik Schou
Emilie Pedersen (th.) kæmper altid igennem. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Bedre med
Hjemmeholdet kom meget bedre med i kampen i anden halvleg i kraft af Laura Brosbøl, som var medvirkende til, at Line Madsen og Frederikke Helming fik bedre fat på spillet på midten.

Alligevel havde de en umulig kamp med Signe Døssing om midtbaneovertaget, som Kjellerup-anføreren vandt i kraft af stor fysik og overlegent overblik. Hun lå oftest rigtigt for at skabe noget offensivt, men også for én mod én at standse modstanderens midtbane.

I kraft af Laura Brosbøls tilstedeværelse blev resten af den ordinære kamp og den ekstra spilletid en meget lige affære, stadig uden mål, for dertil var de defensive dyder hos begge hold for stærke. Emma Rasmussen manglede støtte bagfra, og Pauline Helming og Emma Nysæther i den anden ende kom aldrig ud af jerngrebet. Så hvordan skulle man kunne få scoret.

Bedste chance var et frispark fra Signe Døssing fra ca. 25 meter, men hendes skud uden om muren havnede lige i favnen på Sofie Nielsen-Grøn.

Signe Døssing er en vigtig del af midtbanen. Foto: Henrik Schou
Signe Døssing er en vigtig del af midtbanen. Foto: Henrik Schou

KAMPFAKTA:

Resultat:

Skovbakkeskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-0 (Efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence: 2-3)

 

Læs her, hvordan programmet for foråret ser ud.

Afgørelsen
Det er sagt mange gange før, men stadig lige aktuelt: En afgørelse fra pletten er uforudsigelig. Nerverne sidder uden på tøjet. Man føler, man taber noget ved at brænde, mere end at man vinder noget ved at score.

Og så skulle man tro, at hjemmeholdet ville have en stor fordel i keeper Sofie Nielsen-Grøn, som endnu en gang kunne blive redningsmanden. Og det startede ret godt med to redninger, men endte faktisk med, at Trekløverskolens reservemålmand Sille Jensen stjal billedet og overgik kollega Sofie.

Kampen endte altså samlet 3-2 efter straffesparkskonkurrencen, og nu venter forårets kvartfinale på Trekløverskolen.

Få hele spændingen med og se hele straffeafgørelsen her:

Sille Jensen snuppede hele tre skud i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Sille Jensen snuppede hele tre skud i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Vejle

Trekløverskolens vej til kvartfinalen

7. september: Trekløverskolen, Kjellerup - Balleskolen, 5-0

27. september: Trekløverskolen, Kjellerup - Ans Skole, 1-0

4. oktober: Tungelundskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-2

23. oktober: Assentoftskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-4

29. oktober: Marienhoffskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-1

6. november: Trekløverskolen, Kjellerup - Skovbyskolen, 2-0

13. november: Skovbakkeskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-0 (2-3 efter forlænget spilletid og straffespark)

Holdets samlede målscore: 15-0