TV: Afgjort efter 16 spark

Nulløsning: Det meste af spillet foregik på midten af banen

Der var masser af kamp om bolden på midten. Foto: Keld Kristensen
Der var masser af kamp om bolden på midten. Foto: Keld Kristensen

Tirsdag tog Virklund Skole imod Hvinningdalskolen i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Keeper Rasmus Lauridsen fra Hvinningdalskolen åbnede straffesparkskonkurrencen med en klasseredning helt ude ved sin højre opstander. Det kopierede værternes målmand Sofus Matthiesen umiddelbart efter.

Dermed var den uhyggeligt spændende afslutning på drengekampen sat i ramme. Presset var lagt over på skytterne fra start. Først ved 16. skytte blev dramaet afsluttet.

Se kampfakta her.

TV: Vandt håneretten

Spændingen udeblev
Forud for straffesparkskonkurrencen blev tilskuerne vidner til en meget lige og chancefattig kamp mellem to dygtige hold. Begge hold havde fokus på defensiven og havde styr på den. Taktikken var helt sikkert valgt på grund af den gensidige respekt, hvor det vigtigste var ikke at komme bagud. Første mål kunne meget vel blive afgørende.

- Jeg tror, vi tager dem i dag. Eller rettere: Drengene tror selv på det, sagde træneren fra Hvinningdalskolen.

- Men faktisk spillede en del af drengene imod hinanden i går, hvor Virklund vandt. Så det bliver spændende. Men med fuldt hold i dag, tror jeg, vi klarer den, sluttede han.

- Jeg mener, Hvinningdal er favorit i dag. Men hvis vi kan undgå, at de får et hurtigt mål, så tror jeg, at kampen bliver mere og mere lige, jo længere frem vi kommer, sagde Kasper fra Virklund Skole.

- Vi har respekt for dem, men vi spiller vores chance.

Alle mand kæmpede om bolden. Foto: Keld Kristensen
Alle mand kæmpede om bolden. Foto: Keld Kristensen
 
TV: Lynmål i lokalopgør

Gæsterne på bolden
Rigtig meget spil blev afviklet omkring banens midte. Det lykkedes Hvinningdal at skabe sig et spilovertag og indimellem ganske fine kombinationer. Men det stoppede oftest ved Virklund Skoles bagerste kæde, hvor de to i midten Johannes Thomsen og Oscar Jørgensen var effektive stopklodser. De var godt suppleret af den vågne keeper Sofus Matthiesen.

Gæsternes frontangribere Sebastian Broman og Mathias Berg så man ikke meget til, undtagen når de gik tilbage i banen for at komme med i spillet. Farlige blev de aldrig.

Gæsternes største offensive styrke var højrekanten Christian Rasmussen, som mange gange udnyttede sin hurtighed til at komme til baglinjen. Men hans tværpasninger blev ikke behandlet efter fortjeneste.

TV: 'The (H)vinning Team'

Farligst med bolden
Værternes midtbane virkede noget anonyme, undtagen når de enkeltvis gerne ville vise deres tekniske færdigheder. Det så ud som om, at drengene gerne ville imponere enkeltvis. Men sammenspillet og spillet frem over midten blev væk i lange afleveringer frem til fronten.

Her viste Julius Mikkelsen og Gustav Hald i glimt deres farlighed på de dybe stikninger, som Hvinningdals Noah Kruse, der spillede en rigtig flot kamp mod Frisholm Skole, og Tobias Hansen dog fik løbet op og afværget hver gang, - nogle gange i sidste øjeblik.

Man savnede noget beslutsomhed og nogle flere afslutninger på mål hos hjemmeholdet, hvor største chance tilfaldt den teknisk meget dygtige Asbjørn Skjoldborg, der driblede netop en gang for meget. Så Noah Kruse nåede ned og blokerede skuddet.

Sofus Matthiesen stod en rigtig flot kamp. Foto: Keld Kristensen
Sofus Matthiesen stod en rigtig flot kamp. Foto: Keld Kristensen
 
TV: Fysikken var afgørende

Afgjort fra pletten
Det er ikke så tit, spændingen er intens og vedvarende, når en 0-0 kamp foregår på og omkring banens midte. Derfor steg temperaturen hos spillere og tilskuere mærkbart, da der blev lagt i kakkelovnen til en afgørelse fra pletten.

Ligesom den ordinære kamp blev afgørelsen noget, der kunne falde til begge sider. De to hold havde sparket i alt 15 spark, før Hvinningdalskolen skulle sparke det 16. spark. Det så ud til, at nervepresset hos Martin Glerup blev for stort. I hvert fald endte hans spark langt over mål.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Virklund Skole - Hvinningdalskolen, 0-0 (efter straffe: 6-5)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Sofus Matthiesen, Virklund Skole
Noah Kruse, Hvinningdalskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Tobias Jensen, Hvinningdalskolen

Virklund Skole er derfor videre til 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se det afgørende spark i straffe her: