TV: Angriber: Vi kørte dem over

Fight: Der var mange kampe i kampen

Glade vindere fra Gyvelhøjskolen efter kampen. Foto: Gunnar Bjerglund
Glade vindere fra Gyvelhøjskolen efter kampen. Foto: Gunnar Bjerglund

På ASAs kunstgræsbane blev kampen mellem Forældreskolen i Århus og Gyvelhøjskolen afviklet.

Det var samtidig et opgør om topscorerværdighed i Jylland Midt. Inden femte runde blev skudt i gang, toppede Jonas Werge fra udeholdet listen med ni mål og med otte mål var hjemmeholdets Holger Nielsen på en tredjeplads.

Værterne havde en målscore på 29-0 efter sejre over Læssøesgades Skole på 11-0, Laursens Realskole 7-0, Skovvangsskolen 9-0 og senest blev Elsted Skole slået med 2-0.

Gæsterne fra Gyvelhøjskolen var kommet frem til femte runde med sejre over Skovbyskolen på 6-1, Næshøjskolen med 5-2, Kjellerup Skole med 5-1 og senest blev Skægkærskolen slået med 5-2. En samlet målscore på 21-6.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Jonas lukkede ballet

Kamp i kampen
Der var samtidig et opgør mellem udeholdets topscorer Jonas Werge og målmand Carl Schöer i hjemmeholdets mål, der endnu ikke var blevet passeret i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Inden kampen udviste Carl lidt usikkerhed om sin egen præstation.

- Det bliver en rigtig god kamp og måske et par mål til begge hold, udtalte Carl Schöer i målet for hjemmeholdet inden kampen.

Hjemmeholdets topscorer Holger Nielsen var mere klar i mælet.

- Vi skal score mål, og så vinder vi kampen som hold. Det er lige meget, hvem der laver målene. Det er ikke vigtigt for mig, om jeg er på topscorerlisten, bare vi vinder, udtalte Holger Nielsen inden kampen.

Udeholdets topscorer ønskede derimod at forblive på topscorerlisten.

- Jeg vil op og lave minimum to mål, så jeg igen topper topscorerlisten, sagde Jonas Werge inden kampen.

- Vi skal bare have det sjovt, og med godt sammenspil vil vi vinde, var den klare udmelding fra Jonas.

Holger Nielsen og Jonas Werge klar til duel. Foto: Gunnar Bjerglund
Holger Nielsen og Jonas Werge klar til duel. Foto: Gunnar Bjerglund

Se også: TV: Taktikken sejlede

Tæt markering
Hjemmeholdet havde inden kampen forberedt sig på Jonas Werge og havde konstant August Foss liggende tæt på topscoreren og ved siden af, var Mads Christoffersen klar til at gribe ind, hvis Jonas kom forbi sin oppasser.

Jonas Werge var markeret tæt i opgøret. Foto: Gunnar Bjerglund
Jonas Werge var markeret tæt i opgøret. Foto: Gunnar Bjerglund

Fra kampens start sad hjemmeholdet på spillet, og efter fem minutters spil fik hjemmeholdet tilkæmpet sig et hjørnespark. Hjørnesparket endte hos Holger Nielsen, der med hovedet fik bolden dirigeret videre til Daniel Vinge, der bragte hjemmeholdet i front med 1-0.

Hjemmeholdet fortsatte med at præge midtbanen, og i front havde de hele tiden Holger Nielsen og Jonas Ottosen liggende, så de kunne løbe de fremsendte bolde op.

Midtbanespillerne hos hjemmeholdet blev hele tiden presset af udeholdets spillere, men den sidste afgørende aflevering til frontløberne manglede præcision, så de store mål chancer udeblev.

Se også: TV: Anførere i fokus

Topscoreren i gear
Efter små 20 minutters spil så vi første gang Jonas Werges målfarlighed. Jonas blev spillet fri og kom frem til en målchance alene med Carl i hjemmeholdets mål. Carl fik flot afværget den store målchance med en fodparade, så bolden blev sendt til hjørnespark.

Kort før pausefløjt fik gæsterne tilkendt et frispark lidt udenfor straffesparksfeltet. Frisparket blev sendt ind i målfeltet, hvor bolden endte hos udeholdets Christopher Nielsen, som sendte den i mål til udligning 1-1.

Se målet her:

I pausen fik hjemmeholdets spillere besked på at spille bolden hurtigere rundt med få berøringer.

Det var som om, at denne melding også var blevet givet til udeholdets spillere. Med et par gode pasninger frem til Jonas Werge havde Jonas indenfor de første tre minutter af anden halvleg, bragt udeholdet i front med 3-1.

Se også: TV: 29-0 efter fire kampe

Lukkede kampen
Midt i anden halvleg var det igen Jonas, der blev spillet fri inde foran hjemmeholdets mål og afgjorde kampen med sin tredje scoring til stillingen 4-1.

Hjemmeholdet forsøgte at få vendt kampen og lagde yderligere pres på udeholdet uden dog at komme frem til de store chancer.

Holdet fik til slut hjælp af Casper Hansen fra udeholdet, der rettede en bold af og scorede i eget net til slutresultatet 4-2.

De tre glade prisvindere. Foto: Gunnar Bjerglund
De tre glade prisvindere. Foto: Gunnar Bjerglund

Forsvaret hos Forældreskolen kunne ikke dæmme op for Jonas Werge, der nu topper topscorerlisten i Jylland Midt med 12 mål. På den samlede topscorerliste har han skudt sig op på en delt andenplads.

Samtidig måtte Carl Schöer se sig passeret for første gang i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Vi kom ikke så godt ud til kampen, men i anden halvleg kørte vi dem bare over, udtalte Jonas Werge efter kampen.

Hør fra Jonas her:

Gyvelhøjskolen skal i næste runde møde vinderen af kampen mellem Auning Skole og Skovvangsskolen i Hammel.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen