TV: Bedste mål i min karriere

Drømmespark: Signe Døssings pragtskud sikrede guldet  

Signe Døssing scorede kampens enlige mål i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Signe Døssing scorede kampens enlige mål i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Kredsfinalen i Jylland Midt for pigerne bestod af Kjellerup Skole og Tungelundskolen fra Thorsø ved Hammel.

Det blev en uskøn affære, hvor ingen af mandskaberne formåede at sammensætte tre sammenhængende afleveringer. Om det var nerver eller temperaturen på cirka to grader var ikke til at sige noget om, men kampen fandt aldrig sit rette leje.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Det sikre dige

En alternativ taktik
- Jeg har dårligt nok kunne spise noget morgenmad, og det rumler i maven, og jeg har kvalme, udtalte Signe Døssing før kampen.

Det var tydeligt at se, at der ikke rigtig var nogle af hendes medspillere fra hjemmeholdet, som turde have bolden. Værterne havde ellers ændret taktik til kredsfinalen.

Dette betød, at Frederikke Gandrup, som normalt spiller spydspids, skulle trække længere tilbage i banen, blive hurtig retvendt og føre bolden frem. Hendes normale angrebsmakker, den lille Stine Jensen, lå så på Frederikkes normale position på toppen. En konstellation, som ikke lykkedes for hjemmeholdet i dette opgør.

Frederikke Gandrup var efter kampen heller ikke tilfreds med den taktik.

- Han (træneren red.) ville have mig til at søge langt ned i banen, modtage bolden og blive hurtigt retvendt for dermed enten at sætte Stine op eller gå selv. Men det gjorde, at jeg kom for langt fra modstanderens mål. Det blev for nemt for deres midterforsvar.

Frederikke Gandrup i hopla. Foto: Henrik Schou
Frederikke Gandrup i hopla. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Kjellerup Skole - Tungelundskolen

Rodet start
Hjemmeholdet startede bedst og var mest i boldbesiddelse, hvis man dog kan være det uden at sammensætte tre afleveringer. Men i denne rodet indledning var det hjemmeholdet, der var mindst dårlige, for udeholdet havde ikke engang én god pasning til en medspiller.

Sådan var indledningen på kampen. I denne fase af kampen, hvor hjemmeholdet var mest i boldbesiddelse, kom de da også frem til en stor chance ved Signe Døssing, men afslutningen sad lige på Liv Thorsen i udeholdets mål.

Midtbaneprofilen Signe Døssing er balancespilleren på Kjellerups hold. Hun er den spiller, som tilbyder sig for de defensive kræfter. Fra sin position som central midt støber hun kuglerne videre frem i banen. Hun har et godt samarbejde med kaptajnen Sara Jensen i den bagerste række, og så har hun et unikt blik for angriberen og det offensive es Frederikke Gandrup på toppen.

Signe Døssing blev afgørende i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Signe Døssing blev afgørende i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Løb solen sort

Kom bedre med
I de sidste 10 minutter af første halvleg kom gæsterne mere med i opgøret dog uden at blive nævneværdig farlige. Stillingen ved pausefløjt var 0-0.

I pausen hos hjemmeholdet blev der opfordret til, at der skulle arbejdes hårdere:

- Det kræver en arbejdsindsats ligesom i sidste uge, og hvis der er nogle, der bliver trætte, så må I sige til.

- Det er her på deres højrekant, at de bliver farlige. Det er her, vi skal lukke ned. Vi må ikke kigge fodbold. Vi spiller fodbold. Det skal vi huske, udtalte hjemmeholdets træner Jakob.

I starten af anden halvleg fortsatte udeholdet med at byde ind i opgøret, og i denne periode kom de frem til deres største chance i kampen nemlig et skud på overliggeren ved Julie Geraldi.

Julie Gelardi kæmpede bravt for gæsterne. Foto: Henrik Schou
Julie Gelardi kæmpede bravt for gæsterne. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Fighter: Vi kommer tilbage næste år

Begyndte at overtage spillet
Kampen var dog stadig en rodet affære, hvor medspillere på begge sider havde mere end svært ved at ramme hinanden. Bolden blev ofte sløset væk måske på grund af nerver.

Kampens tilskuere: skolekammerater, lærere, forældre og bedsteforældre på lægterne var nu så småt ved at indstille sig på forlænget spilletid, men 10 minutter før slutfløjt var det hjemmeholdets angrebsprofil Frederikke Gandrups tur til at sparke på overliggeren.

Hjemmeholdet sad nu på denne afgørende fase af kampen, så skulle der findes en vinder, måtte det være hjemmeholdet. De havde bolden mere, og deres få chancer var en kende større end udeholdets. Ganske rigtigt: hjemmeholdet fik ni minutter før tid tilkæmpet sig et hjørnespark.

Dette blev eksekveret af Signe Døssing. Indtil nu var hjemmeholdets hjørnespark en kort spillet variant a la Barcelona, men denne gang smed Signe med en høj bold læderet ind imellem venner og fjender.

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Troede ikke på den
Udeholdet havde store problemer med at cleare, og efter lidt ballonbold endte bolden igen for fødderne af Signe Døssing på kanten af feltet. Bolden blev tæmmet, og Signe tørrede en modstander på kanten af feltet, trak ind i banen og svingede højrebenet med det resultat, at bolden sejlede ind over målmanden og ind i det lange hjørne.

Se målet her:

- Forsvarspilleren sparker den ud til mig herude på kanten, og så tager jeg et træk forbi modstanderen, og så skyder jeg den ind. Jeg oplever ikke, at den går ind, men at den går ved siden af. Så jeg når lige at juble, men så tænker jeg:

- Nej, fuck det er pinligt. Den gik ikke ind, men så hører jeg hele min skole juble, og så gik det op for mig. Jeg kunne godt mærke, at jeg ramte den godt, men jeg så den ude.

Jubel efter målet. Foto: Henrik Schou
Jubel efter målet. Foto: Henrik Schou

Se også: Kjellerup Skole klar til kvartfinalen

Bedste mål nogensinde
- Det er ikke sådan nogle mål, jeg plejer at score for klubholdet. Det er mere sådan nogle mål, hvor jeg bruger min fysik og vilje og mange, hvor jeg lige kommer først på bolden foran modstanderen, så jeg vil nok kategorisere dette mål som det bedste i min karriere.

- Min træner i klubben siger også, at det er et af mine udviklingsområder, og så er det jo fedt, når det lykkes.

1-0 til hjemmeholdet på et drømmehug, og nu var det som om, at tilgangen til bold og medspillere virkede organiseret hos hjemmeholdet, eller også var det fordi, at udeholdet resignerede. Under alle omstændigheder spillede hjemmeholdet sig nu frem til den ene store chance efter den anden.

- Ja, der havde vi tre-fire afslutninger, hvor vi godt kunne have scoret. Og så synes jeg, at de kom ned på vores halvdel, og så blev det meget stresset til sidst. Det var meget med bare at sparke den væk.

Frederikke Gandrup med et skud på stolpen og netop indskiftede Fiona Jensen snert forbi. Det blev dog ved lige ved og næsten, og dermed blev kampens resultat retfærdigvis 1-0 til hjemmeholdet. Det var ikke en seværdig kamp, men Kjellerup Skole er videre til kvartfinalen i verdens største skolefodbold-turnering.

Tungen lige i munden. Foto: Henrik Schou
Tungen lige i munden. Foto: Henrik Schou
 

KAMPFAKTA:

Resultat:

Kjellerup Skole - Tungelundskolen, 1-0

Målscorer:

1-0: Signe Døssing (51.)

Se også: ZOOM: Kjellerup Skole - Tungelundskolen

Vigtigt at vinde
Frederikke Gandrup er Kjellerups store angrebses og spiller til dagligt i den lokale klub Kjellerup IF, hvor håndbold også fylder en stor del af hendes dagligdag. Frederikke er udpræget konkurrencemenneske, og hun stiller sig sjældent tilfreds med at vinde.

Hun er altid glad på holdets vegne, men vil rigtig gerne også have personlig succes ved at score i kampene.

- Jeg er glad. Det er da godt, at vi har vundet, men min egen præstation i denne kamp var ikke den allerbedste. Jeg fumlede lidt med bolden og sparkede bolden af sted mod kassen lidt før tid og havde også et skud på overliggeren og stolpen.

- Det var sådan lidt uheldigt, at jeg ikke fik den ind. Sådan generelt skulle jeg have afsluttet lidt før i stedet for at fumle. Det kan godt irritere mig lidt efter kampen.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi har vundet, men jeg er bare et rigtigt konkurrence-menneske, og min egen præstation fylder bare ret meget. Jeg synes, at kampen gik rigtig stærkt. Havde jeg lige spillet en halv time længere, så kunne jeg lige have fået rettet op på de fejl, jeg havde lavet og fået nogle flere chancer.

Signe Døssing understregede efter kampen, at der var plads til forbedring.

- Vi bliver nødt til at stramme lidt mere op, hvis vi skal længere.

Hør fra Signe:

Det har holdet nu hele vinteren til, for kvartfinalen venter først til foråret.

Kjellerup Skoles vej til kvartfinalen

11. september: Ans Skole - Kjellerup Skole, 0-3

15. september: Kjellerup Skole - Balleskolen, 10-1

27. september: Dybkærskolen - Kjellerup Skole, 1-4

5. oktober: Sejs Skole - Kjellerup Skole, 1-2

26. oktober: Kjellerup Skole - Skåde Skole, 4-1

8. november: Kjellerup Skole - Stjernevejskolen, 1-1 (5-3 efter straffe)

13. november: Kjellerup Skole - Tungelundskolen, 1-0

Holdets samlede målscore: 25-5

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 Der var god opbakning til hjemmeholdet hele vejen igennem. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Der blev kæmpet om hver eneste bold. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Signe Døssing scorede kampens enlige mål i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen