TV: Debutanterne fik en god oplevelse

Nederlag: Selvom debutanterne tabte den første kamp, holdt de humøret højt

Hjemmeholdet vandt 9-0 over gæsterne, som var med for første gang. Foto: Per Lysdahl
Hjemmeholdet vandt 9-0 over gæsterne, som var med for første gang. Foto: Per Lysdahl

Beder Skole skulle i dette opgør tage imod gæsterne fra Højbjerg Privatskole.

Højbjerg Privatskole er en lille skole med blot 120 elever. Alle med anden etnisk baggrund end dansk. De havde alle glædet sig til at debutere i verdens største skolefodboldturnering. Og trods et stort nederlag forlod de kampen med godt humør og oprejst pande. På gensyn næste år.

Se kampfakta her.

TV: Måtte straffe til

Hjælp fra pigerne
Hjemmeholdet var ramt af mange skader hos flere nøglespillere. De måtte derfor ty til hjælp hos skolens piger. Selvom skolen ikke deltager med noget pigehold, er der dygtige pigespillere på skolen.

To af dem hedder Freja Stage og Maja Ginnerup. De skulle i denne kamp forstærke drengeholdet, og det gjorde de med succes. 

Begge piger spiller til daglig i Lyseng på U16 og U15-holdene. Maja er i øvrigt inde i varmen til landsholdet for U16-holdet.

Maja på midtbanen fik mest spilletid. Med en assist lagde hun op til et af målene. Freja fik kun cirka 15 minutter på banen som forsvarer i højre side. Men på grund af manglende modstand fik hun kun glimtvis vist sit potentiale.

Kampen blev domineret af hjemmeholdet helt fra start. Måltavlen viste allerede efter knap ti minutter 3-0. Målene blev sat ind af Nikolaj Fredslund og Kristian Fangel. Nu var kampen reelt afgjort.

De to piger Freja og Maja. Foto: Per Lysdahl
De to piger Freja og Maja. Foto: Per Lysdahl

Kørte modstanderen træt

Chokerede over modstanderne
Gæsterne virkede lidt skræmte og nervøse. Men efterhånden som tiden gik, fik gæsterne samlet sig og kom lidt mere med i spillet.

Men det var en forsvarskamp primært for dem, anført af en stærk spillende anfører Hanad Ali.

Det kneb gevaldigt for gæsterne at få sammenhæng i spillet. Meget naturligt, når man spiller sammen for første gang.

Enkelte spillere forsøgte at tage sagen i egen hånd, men det var for let for modstanderne af stoppe.

Kun ét scoringsforsøg blev det til i første halvleg. Bassam Solou fik en god chance men afslutningen var ikke præcis nok. Målmanden Christian Bugge kunne let afværge.

TV: Der blev gået til stålet

God afslutning
Hjemmeholdet havde til gengæld et godt flow i spillet. Spillerne fandt hinanden godt. Det var måske ikke så sært, da de kender hinanden fra dagligdagen i BMI.

Efter en kort pause i målstimen kom hjemmeholdet tilbage mod afslutningen af halvlegen. Med yderligere to mål af Kristian Fangel gik man til pause med stillingen 5-0.

Hjemmeholdet fortsatte sin dominans i anden halvleg. Selvom gæsterne trak sin bedste spiller Hanad Hassan frem i angrebet, gav det ikke nogen nævneværdig effekt.

Med en god midtbane som dog også fik pladsen til at boltre sig på, skarpe angribere, kunne hjemmeholdet blive en vanskelig modstander for kommende modstandere.

Forsvaret er vanskelig at bedømme ud fra denne kamp. Men anfører Tobias Brøner gjorde et stærkt indtryk. Ikke mindst i kraft af sine fremstød op af banen. Han fik også lov til af slutte målfesten med en scoring til 9-0.

Hjemmeholdets øvrige målscorere i anden halvleg var Martin med to mål igen, igen og Kristian Fangel.

Se hjemmeholdets Martin score med hovedet her: