TV: Den nye Kragekonge

Dominans: Kragelundskolen spillede sig videre uden besvær

Den nye Kragekonge Mustafa spillede en forrygende kamp. Foto: GDV
Den nye Kragekonge Mustafa spillede en forrygende kamp. Foto: GDV

Mandag tog Kragelundskolen imod Malling Skole i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Med spillere der til dagligt spiller for AGF/IF Lyseng i Jyllands højeste niveau i U16-rækken, var Kragelundskolen klare favoritter i denne kamp i 3. runde.

Malling Skoles bedste spillere optræder normalt for den lokale klub BMI. Så hjemmeholdet var da også en ordentlig mundfuld for de blå/hvide gæster.

Se kampfakta her.

Se også: Kragerne fløj videre

Den nye 'Kragekonge'
Lad det være sagt fra starten af - der er født en ny kragekonge. Mustafa Husseinzada er simpelt hen en fantastisk fodboldspiller. 

Fire kasser i sidste runde og fire i denne, så han ligger lunt med på topscorerlisten med otte i alt.

Det er ikke fordi, han er en klinisk angriber-type eller tank-forward, for han er lige så meget med nede og hente bolden i opbygningsfasen. Han er venstrebenet, men går lige så meget højre omkring sin modstander, og ofte starter han på en af kanterne.

Han er uforudsigelig, bevægelig og har et godt blik for sine medspillere, som han lige så ofte servicerer og assisterer.

Han har rigtig god teknik, skarpe driblinger, og så er han ikke bleg for at skyde udefra. Formidabelt talent og i forhold til forrige kamp var der også ganske meget lyd på ham i mandagens kamp. Han trådte mere i en lederrolle og ville mere end sidst have bolden.

Det var en super kamp af Mustafa, og han stak af efter interviewet med fidusbamseni hånden som synligt bevis på, at han med 10-tallet på ryggen er fuldt ud klar til at overtage rollen som den nye kragekonge.

Mustafa med et godt løb. Foto: GDV
Mustafa med et godt løb. Foto: GDV

Læs om de tidligere Kragekonger Anton Holst og Markus Kruuse her:

Se også: TV: 'Kragerne' flyver på ny

Se også: TV: Brændte direktører gav semifinale

Stor optimisme
Malling Skole var mødt op til opgøret med en stor tro på, at de havde en mulighed for at gå videre til 4. runde. De vandt klart over Højboskolen i forrige runde med 8-1, så de var meget opsatte inden kickoff.

- Vi har læst og set, at ’kragerne’ vandt 13-0 over Skåde, men vi går efter sejren, udtalte nogle af spillerne fra udeholdet.

I kampens indledning skiftedes de til at forsøge at etablere nogle angreb, men efterdønningerne fra stormen ’Knud’ besværliggjorde kunsten i at spille flot og poleret fodbold. Men efter otte minutter satte Kragekongen kragetæerne på et hjørnespark med venstre ben, og den sejlede over i modsatte krog. 1-0 til favoritterne. Men kragekongen ville mere, og efter små 20 minutter gjorde han det også til 2-0.

Hans angrebsmakker Lyhne lynede også inden pausen, så 3-0 efter halvlegens slutfløjt.

Med vinden i ryggen var der stadig optimisme at spore hos gæsterne.

- Vi skal bare have flere med frem, når vi angriber, og så skal vi afslutte udefra. Deres målmand er heller ikke ret stor, så vi kan godt komme tilbage, opmuntrede Oliver J, inden anden halvleg blev skudt i gang.

Se også: Gav op

Kampens detalje
Men det blev kun til lige ved og næsten for Malling Skolens drenge.

For Kragekongen fortsatte sit show, og de andre i krageflokken ville også lege med.

Lukas Busk og Søren scorede i løbet af anden halvleg, hvor indskiftede Ebbe med to assists blev en af de store kreatører.

Kampens detalje kom også fra en indskiftet spiller. Thøger scorede nemlig med stort overskud en sand perle. Kragekongen sled sig forbi på højrekanten og spillede Thøger i helt fri position. I stedet for bare at sætte indersiden på, lavede han ’Cruyff’-finten og scorede sikkert. Flot detalje og sikker sejr til kragerne på hele 10-0.

Lukas Busk spillede en rigtig god kamp og scorede to mål. Foto: GDV
Lukas Busk spillede en rigtig god kamp og scorede to mål. Foto: GDV

Se også: TV: Den farligste føring

Vil være topscorer
Interviewet med Kragekongen efterkampen blev da også fulgt op med, at han havde det meget fint med at blive udnævnt som en værdi Kragekonge med 10-tallet på ryggen.

- Nu må vi se i næste runde, hvordan defensiven står, for de er ikke rigtigt blevet udfordret endnu, men offensiven fungerer upåklageligt.

Med 23-0 i målscore så har Mustafa da også en god pointe. Mustafa lagde heller ikke skjul på, at han gerne ville gå efter topscorer-prisen i verdens største skolefodboldturnering. Det er ikke umuligt, når man også ser på resten af krageflokken. For med spillere som Lukas Busk, Søren og Lyhne, så kan de komme langt i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hør den nye Kragekonge Mustafa efter kampen her: