TV: Dobbelt-triumf

Glæde: Kunne fejre både sejr og revanche

Anfører Jannik Thomsen fra Skægkær kunne smile - og det forstår man. (Foto: Keld Kristensen)
Anfører Jannik Thomsen fra Skægkær kunne smile - og det forstår man. (Foto: Keld Kristensen)

Skægkærskolens drenge fejrede en dobbelt triumf efter dagens sejr på 4-1 ude over Sejs Skole. Dels havde Skægkær voldsom lyst til at revanchere sidste års nederlag på 18-1, men dertil kom triumfen om at være i fjerde runde. Det er ikke sket før, så holdet havde al mulig grund til at glædes.

Skægkær stod sammen. (Foto: Keld Kristensen)
Skægkær stod sammen. (Foto: Keld Kristensen)
 

Se kampfakta her

To meget forskellige halvlege
Det blev en underlig todelt kamp, hvor første halvleg havde godt spil, både på midten og over kanterne, hos begge hold, krydret med fem mål.

Anden halvleg faldt meget i kvalitet, fordi alt for megen aktivitet blev skabt på egen hånd. Holdspillet blev erstattet af for mange fejlafleveringer og nyttesløse driblinger. Blandt andet derfor scorede holdene ikke i anden halvleg.

Se også: TV: Spænding til det sidste

Vandt på kanterne
Allerede efter et minut gennemførte Skægkærskolen deres første gennemspillede angreb, hvor venstrekanten Andreas Jocumsen, flot gled forbi sin oppasser og serverede anfører Jannik Thomsen en 100%-chance midt for mål. 1-0 til udeholdet og en meget våd klud i ansigtet på hjemmeholdet, der ellers troede på sejr.

— Vi vinder, sagde anfører Alfred Smolarz inden kampen.

— Sidste år fik de klø 18-1. Det regner vi ikke med sker igen. Men vi har et godt hold, så jeg tror vi vinder. Men vi mangler vores bedste mand, Jannik Rommers, der har brækket armen.

Men han fik ikke ret. Skægkærskolen havde opskriften på sejr i dag. De to kanter, anfører Jannik Thomsen og Andreas Jocumsen, var forskellen. De skabte mange chancer på deres rush og efterfølgende afleveringer ind i boksen, hvor bolden fire gange blev omsat til mål.

Sejs-forsvaret tabte duellen til de to i første halvleg, og da anden halvleg nærmest gik i tomgang, vandt udeholdet 4-1 og fik en velfortjent revanche for nederlaget sidste år.

Se også: TV: 'Kragerne' sikkert videre

Uheldige Sejs
Det hører med til historien, at Sejs allerede inden kampen måtte se bort fra bedste mand i sidste kamp, Jannik Rommers. Men det blev ikke bedre af, at anfører Alfred Smorlarz gik i stykker efter blot 10 minutter og var ude resten af kampen. Uden holdets to nøglespillere kneb det gevaldigt for Sejs-gutterne at skabe noget sammenhængende og farligt. Og som kampen skred frem, fusede energien ud af dem.

Anfører Smolarz måtte lade sig udskifte. (Foto: Keld Kristensen)
Anfører Smolarz måtte lade sig udskifte. (Foto: Keld Kristensen)
 

Skægkærs styrker på kanterne i første halvleg var næsten helt væk i anden. Det virkede som om drengene var tilfredse med blot at holde føringen, som aldrig kom i fare. Sejs' enlige mål faldt efter 20 minutters spil til stillingen 3-1 efter et frispark, som Nicolai Nørgård i to omgange fik sendt ind over. Her dumpede en retur ned for fødderne af Alex Khalil, der resolut huggede til. Men det var groft sagt holdets eneste farlige forsøg i kampen.

1 af 2 Tvivlsomme miner hos Sejs i pausen - bagud 4-1. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 2 Anfører Jannik Thomsen fra Skægkær kunne smile - og det forstår man. (Foto: Keld Kristensen)