TV: Effektiv markering

Gav næsten pote: Hjemmeholdet havde fundet ud af at dække modstanderens topscorer tæt 

Anne Schou blev dækket effektivt op i opgøret. (Foto: Keld Kristensen)
Anne Schou blev dækket effektivt op i opgøret. (Foto: Keld Kristensen)

Pigerne fra Forældreskolen i Århus tog imod Hvinningdalskolens piger.

Forældreskolen havde stor succes med den lagte taktik, hvor Hvinningdals målmaskine Anne Schou skulle holdes nede, og Hvinningdal fik sig en lektion om, at holdet skal komme op med mere end en superbomber.

Se også: TV: Solidt fundament

Spillerne forberedte sig grundigt før kampen. (Foto: Keld Kristensen)
Spillerne forberedte sig grundigt før kampen. (Foto: Keld Kristensen)
 

Vi fangede Hvinningdals træner inden kampen:

— Jeg håber, vi i dag kan finde det gode spil fra vores 1. kamp frem igen, for i 2. kamp var vi markant dårligere, sagde træner Eddie Kragelund.

Kun i glimt så man Anne Schous farlighed, hvilket var Forældretøsernes store fortjeneste. De havde konstant en spiller liggende tæt på hende og desuden en anden i en meget nær opbakning, hvis Anne skulle finde på at spæne i dybden. Kun et par gange lykkedes det hende at komme igennem, den ene gang efter 14 minutter, hvor Forældrene fik lavet et klodset straffespark mod hende. Hun sparkede selv og kunne have udlignet Forældrenes føring, men hun overplacerede bolden og skød forbi.

Overraskende føring
Stik imod forventningerne kom Forældreskolen foran 1-0. På deres første egentlige angreb driblede Filipa Jørgensen sig igennem i venstre side, men blev fældet lige uden for feltet. Hun sendte selv frisparket ind foran mål, hvor Hvinningdaltøserne var rene tilskuere, da Frederikke Adolfsen tog bolden ned og prikkede den i mål. Alle de røde Hvinningdalere stod godt og passivt plantet og kunne kun se sig bagud 0-1. Fortjent eller ej, så er det målene, der tæller.

Anden gang man så Anne Schou være farlig var, da hun lagde op til 1-1 målet. Hun fik lov til at opfange en bold på baglinjen i venstre side, hvor Forældre-pigerne stod og ventede på, at dommeren fløjtede for offside. Den kendelse kom ikke, og så løb Anne hen og sikrede sig en let assist til Sophia Slott, der var fulgt med i feltet.

Se også: TV: Super-Schou

Hvinningdal havde flere chancer, men ikke de rigtig store i en første halvleg, hvilket træner Eddie bestemt ikke var tilfreds med.

Det var man til gengæld i Forældrelejren. Store smil over at holde 1-1 på en enkelt chance. Naturligvis med stor ros til forsvarernes indsats.

— Nej, jeg har ikke fået nogen decideret opgave i at mandsopdække hende 5'eren. Vi skal bare have en tæt på hende hele tiden og derudover en til at bakke op, og så skal vi holde linjen bagude. At det så er mig, der de fleste gange har ligget op ad hende, er tilfældigt, sagde Emilie Andersen i pausen. Hun havde i den grad en andel i, at super-Anne blev markeret helt ud af banen.

Drama til sidst
Forældreskolen overlod gæsterne spillet, men stod til gengæld massivt nede bagved. De kunne med rette tale om 'Det blå felt'. De røde Hvinningdalere var hele tiden i undertal, og der kom hele tiden en af de blå Forældre i vejen.

Hele anden halvleg foregik på Hvinningdals præmisser, men det lykkedes ikke at score. Selv de mest oplagte friløbere blev brændt, og alle skudforsøg inden for rammen tog Forældrenes målmand Anne Klibo sig af. Hun startede kampen stærkt som midtforsvarer, men har et svagt knæ, som fik et ordentlig skrub midtvejs i første halvleg. Hun udgik for at vende tilbage i pausen som målmand. Den opgave klarede hun fremragende.

Kampen endte 1-1, så den skulle afgøres på straffe.

Havde det ikke været spændende undervejs, så blev det det, da holdene måtte klare afgørelsen fra pletten. Nerverne hang udenpå, og der måtte hele otte spillere fra hvert hold på pletten, nogle af dem var meget nervøse.

I kraft af tre redninger af keeper Emma Skjerbæk, der kampen igennem intet havde at lave, vandt Hvinningdal med 6-5.