TV: Eventyret sluttede med vandpolo

Klare klask: Vinderne er nu klar til at møde de forsvarende mestre

Det var nærmere vandpolo end fodbold, der blev spillet. Foto: Per Lysdahl
Det var nærmere vandpolo end fodbold, der blev spillet. Foto: Per Lysdahl

Endnu engang viste vejrguderne sig fra den mindre pæne side. Nattens voldsomme regn havde sat banerne under vand i Skanderborg, og selv en flytning til anden bane gjorde ikke forholdene bedre, snarere tværimod. Det blev mere vandpolo end fodbold, da Niels Ebbesen Skolens piger tog imod Virring Skole.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Assist-dronningen slog til

Hårdt ramt
Hjemmeholdet var nået til denne kamp i fjerde runde efter sejre på 10-1 og 3-0 over Stilling Skole og Rathlouskolen og gæsterne med sejre på 4-2 og 7-0 over Morten Børup Skolen og Samsø Efterskole. Virring Skole har været sjældne gæster i Ekstra Bladet Skolefodbold. Efter mange års fravær var skolen tilbage sidste år, hvor deltagelsen dog blev kortvaring efter nederlag i første runde.

Men i år har skolen haft succes og sat skolerekord med deltagelsen i fjerde runde. Det skulle dog vise sig, at eventyret sluttede her.

- Vi har en del nye spillere med i år, men til gengæld har gengangerne fået mere styrke og mod til at klare udfordringerne, udtalte holdets leder Peter før kampen.

Gæsterne var dog ramt af skader på to centrale forsvarsspillere, Asta Skov og Sofie Eskerud, og det gjorde naturligvis ikke opgaven lettere.

Asta og Sofie måtte se til fra sidelinjen på grund af skader. Foto: Per Lysdahl
Asta og Sofie måtte se til fra sidelinjen på grund af skader. Foto: Per Lysdahl

Se også: TV: Erobrede banen

Lagde pres på
Det blev netop så svært som forudset for gæsterne. Hjemmeholdet lagde et voldsomt pres på gæsterne fra start, og allerede efter knap fem minutter opsnappede Maria Salling en kontra fra målmand Caroline Krogh, og hun kunne let sende bolden uden om vandpytterne og ind i målet til føring 1-0.

Anført af Julie Aagaard, Anna Møller og fidusbamsemodtager Sidsel Sørensen rullede det ene angreb frem efter det andet, og gæsterne måtte koncentrere sig om at forsvare.

Her gik Louise Clausen i front og kom i vejen for mange af hjemmeholdets fremstød. Helt fortjent modtog hun også holdets fidusbamse. Vi skulle helt hen til 18. minut, før netmaskerne hos udeholdet blafrede igen. Her startede Julie Aagaard sit one-woman-show. Først 2-0 direkte på frispark. 3-0 direkte på hjørnespark og mod slutningen af halvlegen til 4-0. Helt ærligt skal det indrømmes, at gæsternes målmand ikke så alt for godt ud i disse situationer.

Hjemmeholdet i et af sine mange angreb i kampen. Foto: Per Lysdahl
Hjemmeholdet i et af sine mange angreb i kampen. Foto: Per Lysdahl

Se også: TV: Kampen imellem to målscorere

Skulle længere frem
Gæsterne havde ikke i første halvleg et eneste forsøg på mål. Anfører Nicoline Mønsted og den offensive midt Emma Precht forsøgte efter bedste evne at skabe noget fremadrettet, men det blev aldrig nogen trussel for Karoline Yde og kompagni i hjemmeholdets bagerste rækker.Pausefløjt 4-0.

I pausen havde gæsterne talt om, at de stod for langt tilbage på banen.

Hør pausesnakken her:

Det forsøgte de at ændre på i anden halvleg, og det viste sig at være en god taktik.

Uden på nogen måde at true hjemmeholdet blev det til lidt mere spil på midtbanen, men rigtig farligt blev det aldrig. Emma Precht stod for sit holds eneste forsøg i kampen. Elegant afdriblede den dygtige tekniker to modspillere på midtbanen og havde frit løb mod mål. Hendes afslutning endte desværre i en vandpyt foran målet, og mere blev det ikke til.

Se også: Hamrede basser ind

Klar til Stjernerne
Hjemmeholdet var endnu ikke tilfreds. Med tre scoringer af Maria, Julie og Sofie viste måltavlen 7-0. Det hele endte med to yderligere scoringer af Manar Maisser. Med resultatet 9-0 er Niels Ebbesen Skolen helt fortjent klar til mødet med sidste sæsons vindere af turneringen Stjernevejskolen i femte runde.

- Vi er klar, var kommentaren fra Julie efter kampen.

Hør fra Julie her:

Banen gjorde fodbold umuligt denne dag i Skanderborg, og meget af det der foregik må henføres til kontoen tilfældigheder. Hjemmeholdets præstation kan der ikke pilles ved, men spændende bliver det, hvis næste kamp kan afvikles på en bane, hvor det er muligt at vise, hvad man dur til.

Holdet blev i denne kamp forsvarsmæssigt ikke udfordret. På midtbanen har de dygtige spillere i Anna, Julie og Sidsel og helt fremme Sofie, som godt ved, hvor målet står.

Sluttelig en stor ros til Virring Skole, som trods overmagten aldrig gav op.

Det, de har præsteret i år, kan de være stolte over.

Hør fra udeholdets anfører efter kampen:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen