TV: Få centimeter sikrede sejren i målorgie

Uvirkelige Virklund: Sejs Skole var mere end heldige til sidst

Jacob Almind i grøn forsøger at holde fat i den ustyrlige Lasse Lemor, som scorede alle Virklund Skoles tre mål. Foto: Henrik Schou
Jacob Almind i grøn forsøger at holde fat i den ustyrlige Lasse Lemor, som scorede alle Virklund Skoles tre mål. Foto: Henrik Schou

SILKEBORG (Ekstra Bladet):  - Hvor uheldig kan man dog være!

Sådan lød det fra en af de stakkels tilskuere på Virklund Skole, der var vidner til en nærmest vanvittig kamp. Hele otte mål blev det til i en af de kampe, der går i historiebøgerne som mere sjove end velspillede.

Men mangel på mål kunne ingen dog klage over. Det skulle da lige være, at der ikke kom flere, for chancerne var der i høj grad. Især til Virklund mod slutningen, hvor de tæt inde under mål havde to på stolpen og en på overliggeren.

Buret var som forhekset for de hårdt kæmpende knægte.

Galleri: Virklund Skole - Sejs Skole

Neglebidende
Dysten i det midtjyske stod mellem Virklund Skole og Sejs Skole, der ikke havde mødt hinanden siden 2010, hvor Virklund baskede Sejs med hele 8-1. Denne gang blev det til en revanche for Sejs, der vandt 5-3 i en særdeles underholdende kamp.

Længe lignede det en sikker sejr til Sejs, men den var hjemmeholdets helt store profil Lasse Lemor ikke med på. Han scorede alle tre kasser for Virklund og sørgede hver gang for, at de lige kom bare lidt tættere på. Han var umulig at styre og dukkede bare pludselig op foran mål konstant.

Allerede før kampen var Sejs opmærksomme på Lasse, og efter hans første to mål tog anfører Jacob Almind det på sig at dække den blonde angriber op. For at mindske skaden.

-  Nu skulle han stoppes, så jeg ville selv tage ham. Han måtte ikke ikke få lov at score mere, fortæller kaptajn Almind efter den neglebidende kamp.

Stakkels Lacob Almind kunne ikke følge med den høje og hurtige Lasse Lemor i målhumør. Foto: Henrik Schou
Stakkels Lacob Almind kunne ikke følge med den høje og hurtige Lasse Lemor i målhumør. Foto: Henrik Schou

Alligevel lykkedes det Lasse at score endnu en pind:

- De fik en omstilling, hvor de løber ned mod os i forsvaret i overtal. Lasse løber på min højre side, og jeg prøver at dække ham den anden til venstre. Jeg skulle nok være blevet på Lasse, nu han allerede havde været farlig flere gange, lyder den ærlige analyse fra Jacob Almind.

Det er godt set af ham, han skulle uden tvivl have stillet sig på tæerne af Lasse lemor. Forsvaret hos Sejs havde alt, alt for store huller og manglede styring. Anføreren spiller selv den ene plads i midterforsvaret og ved godt, han har en del af ansvaret. Han lover bedring før tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold:

- Jeg skal bakke de andre bedre op og så råbe noget mere for at hjælpe alle til at finde pladserne. Der var ikke nok lyd på i dag.

Lasse Lemor tiljubles efter endnu en kasse. Foto: Henrik Schou
Lasse Lemor tiljubles efter endnu en kasse. Foto: Henrik Schou

TV: Gik forrest fra første fløjt
Skal sidde i skabet
Det lignede virkelig en stensikker sejr den første tid, men de mange tilskuere fik noget for pengene i den varme sol.

- Kampen udviklede sig godt nok, vi fik da scoret nogle mål. Men så blev de lukket ind i kampen. Det var vores egen skyld, vi tog nok for let på det, forklarer Jacob og fortsætter:

- De kommer stærkt igen og får alligevel lavet tre mål i en kamp, vi ellers sad på. Vi var super heldige til sidst, hvor de havde tre store chancer. Heldigvis fik vi så lige puttet den sidste ind, før dommeren fløjtede af.  Men det holdt hårdt.

Virklund havde fortjent at score på mindst en af de enorme muligheder de sidste minutter. Bare det at spille sig frem til så farlige chancer er godt gået. Vi kunne let have set 10 mål i ordinær tid i en yderst spændende kamp, hvor ingen turde forlade pladserne lands sidelinjen før tid.

Sejs Skole har noget arbejde foran sig, hvis de ikke som de øvrige år skal ryge ud tidligt i verdens største skoleturnering.

- Afleveringerne skal sidde i skabet. Det her kan vi godt gøre meget bedre, lyder det fra den 15-årige Silkeborg IF-spiller.

Kaptajnen ned i en hård tackling. Foto: Henrik Schou
Kaptajnen ned i en hård tackling. Foto: Henrik Schou

Røven ud af bukserne
Jacob har en vigtig rolle på samme plads, som en Daniel Agger og andre store spillere har haft. Pladsen lige foran keperen er vigtig, der er ikke plads til fejl, for så er en farlig angriber alene med bolden.

Men han er også anfører og bærer med stolthed det gule fair-play armbind på venstre arm.

- Det er faktisk holdet, der har valgt mig som anfører.  De mener, at jeg har overblikket og kan skabe spillet nedefra, siger han tydeligt stolt og fortsætter:

- Træneren blander sig ikke. Bare vi opfører os ordentligt og kæmper røven ud af bukserne for skolen, afslutter kaptajnen med et stort smil.

Nok en slags dobbelt-smil. Både over sejren og adgangen til tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Men nok mindst lige så meget over, at det ikke gik helt galt i kampens døende minutter. Det kunne det let have gjort, kun ganske få centimeter sikrede sejr til Sejs.

Hør anføreren fortælle om kampen her:
 

TV: Lækkert mål trods røde ører

Jacob Almind i et forsøg på at sætte spillet i gang med en lang aflevering. Foto: Henrik Schou
Jacob Almind i et forsøg på at sætte spillet i gang med en lang aflevering. Foto: Henrik Schou