TV: 'Fighter-Vilja' igen dagens helt

Godt Ry: Vilja Pedersen udlignede med tunnel og endte som keeper

'Fighter-Vilja' med det store smil efter 1-1 scoringen. (Foto: Henrik Schou)
'Fighter-Vilja' med det store smil efter 1-1 scoringen. (Foto: Henrik Schou)

RY (Ekstra Bladet): Hun møder op til kvartfinalen med et blåt øje. Det har tydeligvis gjort rigtig ondt at få 'lavet'. Men den slags er noget, man bare puster på og kommer videre, når navnet er Vilja Pedersen. Øgenavnet 'Fighter-Vilja' er ikke kommet af sig selv. Hun er sej. Megasej.

- Vi spillede en træningskamp mellem os på Ungdomsskolen Ry og så det lokale U14-drengehold. Det var her, jeg blev presset ud i siden, da jeg skulle aflevere ind over. Pludselig ramte mit ansigt så bare hegnet rundt om banen, jeg fik heldigvis lige drejet næsen væk. Hegnet ramte mig mere på siden og gav mig hurtigt det blå øje, forklarer den store profil om det triste uheld i træningskampen. Som de selvfølgelig vandt - og hvor Vilja scorede.

Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul) og resten af Vester Hassing måtte se sig slået af 'Fighter-Vilja' (blå) og Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Nordstjernen' blev slukket
Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole

Vilja Pedersen går ind alle tacklinger uden undtagelse. (Foto: Henrik Schou)
Vilja Pedersen går ind alle tacklinger uden undtagelse. (Foto: Henrik Schou)

Bedst i den ene side
I kvartfinalen hjemme mod Vester Hassing Skole var gæsterne rigtig godt forberedt på 'Fighter-Vilja'. Alt andet ville også være tåbeligt, da vi her på Ekstra Bladet har skrevet side op og side ned om hendes styrker. Alligevel var det meget mærkeligt, at gæsterne lod hende boltre sig så meget. Det ses ikke så ofte i pigekampe i Ekstra Bladet Skolefodbold, at spillerne i løbet af kampen bare uden problemer bytter side mange gange under kampen. Men det gør Vilja. For at forvirre fjenden.

- Det var min aftale med vores anden kant for at forvirre dem, nu de jo nok holdt øje med mig og ville dække mig op. De satte da også en ekstra mand på mig, begge hold har jo læst op på hinanden før så vigtig en kamp. De vidste godt, at jeg er hurtig, forklarer den 15-årige profil.

Alligevel benyttede Vester Hassing ikke muligheden for at sætte deres stærkeste kort til den opgave på Vilja hele tiden. De lod Caroline Nielsen stå i deres egen venstre side hele tiden, som godt nok også er den højrekant, hvor Vilja har det bedst.

- Det er kun i den side, at jeg kan lægge den ind over til målet, det går ikke helt så godt i venstre side.

Men Caroline Nielsen burde uden tvivl være byttet med Vilja hver gang, da hun er klasser bedre end sin kollega i modsatte side.

Johanne Søndergaard gik endnu en gang forrest i Ry-defensiven. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Ry-profil: Vinder på vores fight
 

Skulder mod skulder og så fuld fart på. Den duel vinder 'Fighter-Vilja' ni ud af ti gange. (Foto: Henrik Schou)
Skulder mod skulder og så fuld fart på. Den duel vinder 'Fighter-Vilja' ni ud af ti gange. (Foto: Henrik Schou)

Bunketid og kæmpe forløsning, da Camilla har scoret på det afgørende straffespark. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Is i maven: Scorede på det afgørende straffespark

Banens to bedste i duel
Det var dog svært at se den lille svaghed, når hun skiftede side, fordi den dygtige oppasser helt og aldeles uforklarligt ikke skiftede side med hende. I venstre side kunne hun gøre, hvad hun ville. Nemlig at bruge sin hurtighed og fremragende teknik til at løbe fra sin modspiller og trække ind i banen.

Lige præcis sådan kom den livsvigtige scoring til 1-1, efter at gæsterne var kommet foran på et heldigt selvmål. Vilja satte sit 12 pletskud ind i syv kampe, da hun fik en sukkerbold i fødderne fra Karoline Thorpstrup.

- Så var det bare fuld skrue mod mål. Jeg løb fra de nærmeste, tog et træk og sparkede den så mellem benene på målmanden. En lækker tunnel, storgriner talentet.

Se scoringen i fotos her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Lige præcis denne lækre frispilning var første og eneste gang, at banens nok bedste spiller set over hele kampen blev fanget på det forkerte ben. 'Nordstjernen' kom lige nogle meter for langt frem og blev tørret af den frispilning.

Christina 'Nordstjernen' Pedersen viste endnu en gang sine fantastiske evner til at placere sig og få ryddet alt farligt væk fra sit forsvar. Hun har de sidste par år som kaptajn ført sit hold frem til en semifinale og en kvartfinale i verdens største skoleturnering, Ekstra Bladet Skolefodbold. Så flot gået!

De to profiler har både efternavn og vintersport tilfælles, de spiller nemlig begge håndbold. Christina endda på meget højt plan, og hendes første valg er at kaste med bolden, hvor Vilja helst vil sparke til den.

Se det udtryk. 'Nordstjernen' er klar til at losse bolden op til stjernerne. (Foto: Henrik Schou)
Se det udtryk. 'Nordstjernen' er klar til at losse bolden op til stjernerne. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole

Pludselig skiftede hun trøje

Ry burde også have været lige så godt forberedt på 'Nordstjernen', som der er skrevet lige så meget om som med Vilja. Det så bare ikke sådan ud i kvartfinalen. Faktisk lignede det, at internettet havde været nede i Skanderborg og omegn, så ingen kunne have læst på lektien. Enhver taktik burde være at få bolden ud på kanterne ved at sprede spillet, så de kunne fange Christina ved at spille bag hende.

Men i stedet var det som at se bølgerne ramme stranden, når samtlige angreb blev spillet op lige midt mod feltet. Det kan man godt droppe, for det område bestemmer 'Nordstjernen' altså over, hvilket hun viste alle de mange tilskuere på samlebånd. Stensikkert fik hun alt væk fra farezonen. Det er altså ikke godt nok af Ry, der slet ikke udnyttede de åbenlyse muligheder væk fra midten af banen. De mangler især en med Viljas evner på midtbanen til at fordele boldene hurtigt. De skal et gear op, hvis de skal i deres tredje finale.

- Det kneb for os at komme ud over kanterne, som vi ellers havde aftalt. Netop for at komme væk fra hende, og så vi kunne udnytte min hurtighed også, sagde Vilja efter kampen, der skulle vise sig at blive mere end spændende til sidst.

Den store Neymar-fan måtte nemlig pludselig skifte trøje.

Se ÅRETS STØRSTE galleri med hele 60 fotos HER!

Den store profil hos Ry i kontrol. Den kommende modstander skal have styr på Vilja, ellers er det farvel. (Foto: Henrik Schou)
Den store profil hos Ry i kontrol. Den kommende modstander skal have styr på Vilja, ellers er det farvel. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry er klar til semifinalen! (Foto: Glenn Vittrup) Jyllandnord Ungdomsskolen Ry i semifinalen efter straffespark

Nervøs mave
For efter den ordinære tid og to gange rasende kedelig forlænget spilletid stod den på afgørelse fra pletten. Her udnyttede Ry den fuldt ud lovlige mulighed for at bytte målmanden ud. På den måde fik de en spiller i målet, der er vant til at være håndboldkeeper. Nemlig Vilja Pedersen.

- Det var også derfor, at vi havde aftalt med drengene i vores træningskamp, at den skulle ud i straffe. Selv om vi havde vundet allerede. Så vi kunne øve at have mig på mål. Godt nok er jeg vant til det, men de her mål er altså meget større end dem inde i hallen, storgriner profilen og fortsætter:

- Når jeg står på mål i håndbold, så er jeg faktisk også med fremme i angrebet. Netop fordi jeg er så hurtig, at jeg kan nå med tilbage. Det giver os overtal hver gang. Men jeg kan bedst lide fodbolden, hvor jeg virkelig kan få lov at løbe stærkt ude på kanten. Det giver os en kæmpe fordel.

Trods det at være vant til at stå på mål, var hun alligevel lidt bange.

- Jeg havde det frygteligt med at skulle ned på mål. Der stod jo så meget på spil. Og efter mit blå øje har jeg været lidt svimmel, også efter jeg fik et ordentligt skub af 'Nordstjernen' på banen.

- Men da jeg først stod på stregen, var jeg rolig i maven.

Den rolige mave viste sig at være en gevinst, da hun reddede skuddet fra sin målmandskollega og altså både fik scoret og reddet et straffespark på samme dag i 5-3-sejren. Godt gået.

Håndbold-målmanden redder skuddet fra den anden keeper. (Foto: Henrik Schou)
Håndbold-målmanden redder skuddet fra den anden keeper. (Foto: Henrik Schou)

STILLE NU..kaptajn Casper Dyrholm måtte komme nede fra forsvaret og op i angrebet for at score, når nu angrebet ikke kunne. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Pandebåndet' blev den store helt

Mere vil have mere
Der er tydeligt store forventninger til hende, som alle nu kender som 'Fighter-Vilja'. Under vores interview kommer adskillige børn forbi og hilser på deres lokale idol. Hun møder dem alle med et smil. Nu var det hele jo også endt lykkeligt.

- Jeg var meganervøs i aftes. Faktisk vækkede min hund mig meget tidligt, og så tænkte jeg bare: 'YES, det er i dag'.

- Jeg glædede mig helt vildt. Det var fedt endelig at få afgjort det her, som vi har gået og ventet på i over fire måneder.

Hendes lillesøster Liva er allerede en af profilerne på holdet, selv om hun blot går i syvende klasse. Derhjemme har der nok været talt en hel del fodbold den sidste tid.

- Min nervøsitet kom først tæt på kampen. Men jeg var spændt på den fede måde.

Nu er pladsen i semifinalen sikret. Det er naturligvis ikke nok for et talent med det øgenavn. Mere vil have mere.

- Vi skal da også vinde den, det er da klart. Jeg skal nok gøre mit og score et mål. Eller også lægge op til et, kommer det hurtigt inden fortsættelsen:

- De skal i hvert fald stå tidligt op, hvis de skal nå at fange mig, lyder det med endnu et kæmpe smil fra 'Figher-Vilja'.

Læs ALT om slutspillet her

.

Kæmpe bunkejubel efter sidste spark i 5-3-sejren. (Foto: Henrik Schou)
Kæmpe bunkejubel efter sidste spark i 5-3-sejren. (Foto: Henrik Schou)

Hør 'Fighter-Vilja' fortælle om kampen her:

Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole
Alle stod arm i arm og ventede på de spændende spark. (Foto: Henrik Schou)
Alle stod arm i arm og ventede på de spændende spark. (Foto: Henrik Schou)

Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul) og resten af Vester Hassing måtte se sig slået af 'Fighter-Vilja' (blå) og Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Nordstjernen' blev slukket
Fed opbakning fra tilskuerne, der bed negle på stribe. (Foto: Henrik Schou)
Fed opbakning fra tilskuerne, der bed negle på stribe. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole

1 af 3 Her ryger bolden mellem benene til 1-1. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Ry´s stærke anfører styrer forsvaret. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 'Fighter-Vilja' med det store smil efter 1-1 scoringen. (Foto: Henrik Schou)