TV: Fodbold på fransk

Fodbold og skole: Kombinerede skolefodbold og franskundervisning

Fransklærer Mie Troelsgård kombinerede skolefodbold med undervisning. (Foto: Per Lysdahl)
Fransklærer Mie Troelsgård kombinerede skolefodbold med undervisning. (Foto: Per Lysdahl)

De to hold i dagens kamp mellem N. J. Fjordsgades Skole og Risskov Skole havde ét til fælles. Det var første gang nogensinde, de deltog i verdens største skolefodboldturnering. Gæsterne havde klaret sig igennem første runde med en sejr på 5-0 over Møllevangskolen, mens det var Fjordsgade pigernes debut i turneringen.

— Pigerne er meget spændte og har glædet sig helt vildt til kampen. En sejr vil betyde rigtig meget for dem, forklarede deres træner Anna-Rosa før kampen.

Anna-Rosa klar med taktiktavlen. (Foto: Per Lysdahl)
Anna-Rosa klar med taktiktavlen. (Foto: Per Lysdahl)
 

Se kampfakta her

Det blev en ulige kamp hele vejen igennem. Det var tydeligt, at gæsterne ikke havde mange fodboldspillere på holdet, og hvis der skulle skabes noget, måtte det komme fra tre-måls-skytten fra den første kamp, Laura Albertsen. Hun havde dog urimelige arbejdsvilkår og det blev overhovedet ikke til én eneste målchance i hele kampen. Få gange i kampen kom gæsterne over midten, hvor hjemmeholdets målmand Anne Frandsen havde en arbejdsfri dag.

På hjemmeholdet var den store oplevelse anfører Julia Jalles, som til daglig spiller U17 i Lyseng. Hun var i en klasse for sig selv. Teknisk dygtig, skudfarlig og med en spilforståelse, som mange piger i hendes alder ikke besidder. Når hun ikke selv stod for lækkerierne, serverede hun den ene lækre aflevering efter den anden til sine medspillere. Det var også Julia, der indledte scoringen i det femte minut, men pausestillingen 1-0 var misvisende ud fra spil og chancer.

Se også: TV: Klasseforskel

Fodbold på fransk
Nu var det ikke sådan, at hjemmeholdet viste champagnefodbold. De var totalt dominerende, men det skete på en billig baggrund.

Holdet skal formentlig steppe noget mere op, hvis de skal overleve tredje runde. Resultatet blev reelt først cementeret i anden halvleg, med to scoringer af Julia og en af hver Tine Nielsen og Esther Flindt.

Fjordsgades Skole bakker op om skolefodbolden. Mange elever og lærere overværer kampene, og det giver en særlig stemning. At skolen også har kreative lærere, som forstår at integrere skolefodbolden i undervisningen, fik vi et godt eksempel på i dagens kamp.

Fransklærer Mie Troelsgård havde sendt sine elever til skolefodbold i dag, men helt slippe for undervisningen skulle de ikke, så hun havde udformet nogle spørgsmål på fransk om pigernes deltagelse i dagens kamp. Genialt. Så kunne man jo slå to fluer med et smæk.

I næste runde møder N.J. Fjordsgades Skole Skødstrup Skole.

1 af 3 Pausesnak hos N.J. Fjordsgades Skole. (Foto: Per Lysdahl)
2 af 3 De tre prisvindere. (Foto: Per Lysdahl)
3 af 3 Fransklærer Mie Troelsgård kombinerede skolefodbold med undervisning. (Foto: Per Lysdahl)