TV: 'Fogeden' sparkede guldet hjem

Slog mestrene ud: Rasmus Foged sikrede kvartfinalen med kongekasse

Rasmus Foged med det gyldne højreben fremme, som sikrede Gyvelhøjskolen en plads i kvartfinalerne. Foto: Henrik Schou
Rasmus Foged med det gyldne højreben fremme, som sikrede Gyvelhøjskolen en plads i kvartfinalerne. Foto: Henrik Schou

GALTEN (Ekstra Bladet): I skolen skal man gøre, hvad der bliver sagt. Bare lytte til de kloge lærere, som ved bedst. Den taktik viste sig endnu engang at være en succes i kredfsfinalen i Jylland Midt mellem Gyvelhøjskolen og Stjernevejskolen. Skal der gives karakterblade, må hjemmeholdets Rasmus Foged være ene mand om at score det stensikre 12-tal.

Han havde fået en tydelig og simpel besked fra træneren om at skyde udefra. Som befalet gjorde Rasmus naturligvis, hvad han fik besked på.

Det skulle vise sig at være en rasende god ide.

Se også: Galleri: Gyvelhøjskolen - Stjernevejskolen

Kongekasse
Efter et kvarters spil lå bolden for den 15-årige midtbanespillers støvler lige uden for buen på feltet. Han svingede højreskøjten og fyrede af, så bolden fløj over både venner og fjender mod buret. Herinde havde den lidt korte keeper valgt at placere sig lige en sjat for langt ude. Det var dumt.

Bolden sejlede med god fart i en bue mod ham, han forsøgte da også at hoppe og få handskerne på. Men ak, fejlen blev dyr. Det perfekt placerede skud ramte overliggeren og røg ned i nettet. Kongekasse til resultatet 1-0.

- Jeg gjorde bare, som min træner havde bedt mig om, storsmiler knægten med guldmedaljen om halsen.

Det siger Rasmus selv om scoringen:

Efter scoringen vendte han sig også bare om og slog ud med armene. Sådan lidt overlegent, men helt uden at være det. Han viste bare ud til bænken, at han nu havde udført sin pligt. Derefter blev han overfaldet af jublende kammerater, der ønskede tillykke med den flotte scoring.

De meget medlevende fans på lægterne gik også amok med trommer, musik, megafoner og vilde skrig samt taktfaste klapsalver til deres røde helte.

Foged tiljubles af de ellevilde kammerater. Foto: Henrik Schou
Foged tiljubles af de ellevilde kammerater. Foto: Henrik Schou

Matchvinderen i centrum efter sit fremragende mål. Foto: Henrik Schou
Matchvinderen i centrum efter sit fremragende mål. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Stoppede mestrene

Dejligt med lidt succes

Rasmus er ellers ikke den type spiller, der gør meget opmærksom på sig selv. Han opererer mere i det skjulte og holder sig ude af de store problemer og hårde tacklinger. Han hører heller ikke til de største på banen.

- Det er egentlig også derfor, dette er min første sæson med Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg synes, jeg har været for lille til at kunne gøre noget for holdet tidligere, lyder det ærligt fra matchvinderen.

Til hverdag spiller han sammen med seks af de andre på skoleholdet i den lokale klub i Galten. Så de kender hinanden godt, hvilket også nogle gange kan ses på banen. Rasmus selv er angriber i klubben sammen med topscoreren på Gyvelhøjskolen Jonas Werge, der dog ikke fik vist ret meget i kredsfinalen.

- Det går skidt for os i klubben, vi er lige rykket ned. Så det er bare super fedt at tanke noget selvtillid og succes her med Ekstra Bladet Skolefodbold, fortæller Rasmus.

Stort smil på læberne efter kassen. Foto: Henrik Schou
Stort smil på læberne efter kassen. Foto: Henrik Schou

(SE 45 FEDE FOTOS FRA KREDSFINALEN HER)

Fantastisk stemning
Gyvelhøjskolen vandt fortjent over et tamt hold fra Stjernevejskolen, der ellers mødte op som forsvarende mestre i verdens største skoleturnering. Ubesejret i 15 kampe før kredsfinalen. Nu er det slut, en ny mester skal findes. Næste skridt er forårets kvartfinaler.

- Vi sad godt på dem i første halvleg. Så kom de godt med i anden, hvor de trak ham den høje forsvarer med op. Til sidst pressede de os rigtig godt, så det var ren forsvar for os, og jeg måtte også gå med ned og rydde op.

Det var ren overlevelse.

- Jeg blev total lykkelig, da dommeren endelig fløjtede af. Pludselig stod der en masse fans og alle mulige foran mig og gik helt amok, fortæller Rasmus og fortsætter:

- Det var helt vanvittigt at være midt i. Men kanon fedt, at de er lige så lidenskabelige omkring det her som os.

Tilskuerne skal have stor, stor ros for at skabe en fantastisk stemning, som ikke er set bedre i de første fem kredsfinaler denne sæson.

Det fantastiske hjemmepublikum gjorde alt for at hjælpe drengene frem. Foto: Henrik Schou
Det fantastiske hjemmepublikum gjorde alt for at hjælpe drengene frem. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Holdt angriber i skak

Svært at sove
At spille kredsfinale er også kæmpe stort. Der er efter sidste kredsfinale kun otte drenge - og otte pigehold tilbage ud af de 1333 hold, som startede med Ekstra Bladet Skolefodbold tilbage i august. Den slags giver nerver på.

- Normalt glæder jeg mig til at spille kampe. Men i aftes var jeg godt nok nervøs og meget spændt, så det var svært at falde i søvn.

- Det er jo noget helt andet at spille en finale end de første kampe. Også fordi skolen havde gjort så meget ud af det og bakket op med bannere, megafoner og alt muligt.

Tankerne kørte rundt i hovedet på Rasmus i aftes.

- Det her var det sidste, jeg tænkte på, da jeg lagde hovedet på puden for at sove. Normalt sover jeg bare, sådan var det ikke i aftes, lyder det med et stille smil.

Drømmene har nok også handlet om støvler, bolde og især mål.

- Kampen var også det første, jeg tænkte på i morges. Og så at jeg skulle huske de sorte bukser og den hvide skjorte. Vi skal nemlig allesammen tilbage på skolen nu her. Vi ved faktisk ikke, hvad der skal ske, men mon ikke vi bliver fejret af alle de andre, slutter han.

Denne gang med det helt store smil. Fortjent!

(Se drengene gå AMOK i omklædningsrummet efter sejren her)

 

Mestrene i Jylland Midt som aftalt i hvid skjorte efter sejren. Foto: Per Lysdahl
Mestrene i Jylland Midt som aftalt i hvid skjorte efter sejren. Foto: Per Lysdahl

Se også: Galleri: Gyvelhøjskolen - Stjernevejskolen

Skønne scener efter sejren over de forsvarende mestre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou
Skønne scener efter sejren over de forsvarende mestre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou

1 af 5 Gyvelhøjskolens tårnhøje keeper er absolut et trumfkort. Foto: Henrik Schou
2 af 5 Vild jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
3 af 5 Kaptajnen måtte bløde lidt i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
4 af 5 De slagne mestre forlader banen. Foto: Henrik Schou
5 af 5 Rasmus Foged med det gyldne højreben fremme, som sikrede Gyvelhøjskolen en plads i kvartfinalerne. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen