TV: Forgæves comeback

Nede med to: Fik kæmpet sig tilbage i kampen, men tabte på straffe

Molly hjalp sine holdkammerater til comeback, men det var ikke nok i sidste ende. (Foto: Glenn Vittrup)
Molly hjalp sine holdkammerater til comeback, men det var ikke nok i sidste ende. (Foto: Glenn Vittrup)

Pigerne fra de to naboskoler, Strandskolen og Sølystskolen, tørnede sammen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Og det endte med at blive en voldsomt spændende affære.

Se kampfakta her.

Der skulle  gå knap fem minutter før Strandskolen fik tilkæmpet sig et forsøg. Men skuddet blev blokeret og Nanna Guld fra Sølystskolen kunne med en følt aflevering, sende en pasning op til højre for midten, hvor Dorthe Reimer ventede. Og med det samme satte hun i spurt mod Strandskolens mål og bankede bolden ind bag Nete Bang. 1-0.

Så fik 'de hviiie' fra Sølyst mere blod på tanden. Og fire minutter senere lå læderet igen i maskerne bag Nete. Igen var det Dorthe, som spurtede på højrekanten og med køligt overblik, lagde hun bolden på tværs til Nanna Guld, som fik givet bolden lige akkurat nok til at den røg under en noget uheldig Nete. 2-0 og hjemmeholdet måtte hive sig op ved nakkehårene.

Se også: TV: Ry regerede

Flot comeback
Og det må man sige, at de gjorde. Endelig gav deres enorme pres bonus. Emma Veisgaard dukkede pludselig op midt i feltet og lagde bolden forbi Therese i Sølystskolens mål til reducering. Og Strandskolen anede muligheder inden halvlegen. Savnet af elitespilleren fra Skovbakkens pigefodbold U17-hold, Maria Venneberg, var stort for Sølystskolen i denne fase af kampen. Hun var ikke klarmeldt på grund af en skade.

Se pausesnak med Strandskolen her:

Men i fraværet af profilen Maria Venneberg for Sølyst, så havde Strandskolen netop fundet Molly Østergaard, ligeledes elitespiller fra Skovbakken, frem til anden halvlegs start. Det skulle udeholdet fra Sølyst nu til at indstille sig på. Molly var netop kommet fra skadestuen, hvor hun havde fået scannet sin ene ankel - dog ikke så slemt, at hun ikke kunne spille - for hun var en trussel hele halvlegen igennem. Dog manglede hun det fornødne held, da hun havde tilkæmpet sig en gigantisk friløber, som hun placerede lige på Therese. Riposten sendte hun forbi.

Se også: TV: Laura lavede hattrick

Få nu lukket kampen!
Strandskolen havde momentvis flot opspil og var lige-ved-og-næsten. Dog manglede den lange tå i det sidste. For som Sølystskolens træner Kresten sagde:

— Kom nu for fanden med den kasse, så er kampen lukket!

Træner Kresten med sine to udskiftere. (Foto: Glenn Vittrup)
Træner Kresten med sine to udskiftere. (Foto: Glenn Vittrup)
 

Strandskolen var nu i teten. Molly sendte et indlæg til bagerste stand, hvor Sofie Stæhr hamrede kuglen på stangen. Strandskolen havde travlt nu og på endnu et indlæg efter samme recept, så dukkede Sofie op. Denne gang scorede hun på chancen. 2-2 og fire minutter tilbage.

Strandskolen brænder det sidste spark i straffesparkskonkurrencen:

Men dommerens fløjte lød og kampen skulle afgøres på starffespark. Her viste Sølystskolen, at have de stærkeste nerver og Dorthe afgjorde tingene på sidste spark og fik fidusbamsen for Sølystskolen.

Se interview med tre Strandskole-profiler:

1 af 4 God stemning blandt alle spillere efter kampen. (Foto: Glenn Vittrup)
2 af 4 De tre prisvindere. (Foto: Glenn Vittrup)
3 af 4 Lodtrækning. (Foto: Glenn Vittrup)
4 af 4 Molly hjalp sine holdkammerater til comeback, men det var ikke nok i sidste ende. (Foto: Glenn Vittrup)