TV: Forsvarsspiller: Vi lærer efter hver kamp

Usikkerhed at spore: Oliver Schrøder vil tage kvartfinalens lektie med til semifinalen

Oliver Schrøder og resten af Stjernevejskolens forsvar kæmpede til tider i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Oliver Schrøder og resten af Stjernevejskolens forsvar kæmpede til tider i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Oliver Schrøder var lykkelig, da vi fangede ham efter kvartfinalen. Han var glad for, at holdet vandt, og at de er videre i turneringen. Oliver har turneringen igennem været forsvarskrumptap i tremandsforsvaret hos Stjernevejskolens defensiv, hvor han ligger i venstre side af forsvaret.

Han har været med til at holde modstandere fra at score mål imod dem. Holdet har lukket syv mål ind igennem hele turneringen, hvoraf de fire af målene faldt i den samme kamp.

Se også: TV: 'Kongen' afgjorde slaget

Var lidt for spændte
I dette opgør skete der dog noget uventet. Holdet kom nemlig bagud. Det betød, at der kom en del uro på holdet.

- Vi havde ikke helt styr på vores spil. Jeg tror, at vi var lidt for spændte. Vi kunne ikke finde hinanden ordentligt, forklarer Oliver efter sidste fløjt.

- Vi begyndte at skændes efter det første mål. Vi har altid snakket om, at hvis vi kom bagud, så skulle vi bare op med humøret. Men vi gik lidt ned. Efter fem minutter kom vi i gang igen, uddyber forsvarsspilleren.

Holdet kom bagud efter fem minutters spil, hvor Farsø Mads Roed var helt udækket og kunne bringe sit foran med 1-0. Oliver oplevede, hvordan hans forsvar var meget i ubalance, og opdækningerne kiksede totalt for hjemmeholdet.

- Jeg tror ikke, at vi havde helt styr på, hvem der skulle stå hvor. Det gik bare ikke. Det er noget vi kan lære af. Vi lærer efter hver kamp, så vi kan blive bedre.

Farsø jubler over målet til 1-0, mens Oliver ser mindre begejstret ud i baggrunden. Foto: Henrik Schou
Farsø jubler over målet til 1-0, mens Oliver ser mindre begejstret ud i baggrunden. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Imponerede i nederlagets stund

Følte et undertal
Holdet tillod modstanderen meget i kvartfinalen og lod dem komme til mange chancer. Oliver følte ikke, at der blev lukket godt af bagude. 

- Vi havde problemer med vores midtbane, som ikke kom ned for at hjælpe os i forsvaret.

- Modstanderen spillede med tremandsangreb, så vi var i meget undertal. De havde hele tiden en ekstra mand, så det var svært for os at dække op. Vi plejer normalt altid at have én, der kan dække af, forklarer han.

Se også: Galleri: Stjernevejskolen - Farsø Skole

Fik sig et tåbeligt kort
Oliver og resten af holdet havde fået til opgave at mandsopdække Japhet 'Mambaen' Bamba, så der var altid en tæt markering på ham. Oliver havde flere dueller mod Japhet. En af de mange dueller kostede Oliver en advarsel, så han måtte ud og køle af i 10 minutter.

- Han (Japhet) var i gang med at rive mig rundt. Jeg mistede bolden. Derefter prøvede jeg at lave et frispark egentlig, men så lavede jeg lidt for meget og endte med at få et gult kort, forklarer Oliver om situationen.

- Vi havde fået at vide, at han var en af de gode spillere. Min opgave var at mandsopdække Japhet. Det var ikke altid lige nemt at dække ham op, hvis midtbanen ikke kom med hjem, uddyber han.

Olivers forældre havde da også godt bemærket, at det ikke var en så smart handling, som Oliver begik.

- Han ved vist allerede godt, hvad han får at vide, når han kommer hjem, fortæller hans far til Ekstra Bladet Skolefodbold. Olivers mor supplerer dog hurtigt:

- Men hans mor elsker ham stadig!

Se også: TV: Her lukker og slukker Stjernevejen

Tror på finalen
Nu er holdet så kommet til semifinalen, hvor Oliver tror på holdet.

- Jeg ser vores chancer for en finale som gode. Vi skal bare have styr på vores spil og det taktiske, som vi havde gjort tidligere i turneringen. Vi er meget bedre, end det vi viste i denne kamp, hvor vi først kom i gang i de sidste 10 minutter, afslutter Oliver.

Hør fra Oliver her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere