TV: Frahm-ragende

Sikker sidste skanse: Johannes Frahm blev kampafgørende, da Kragerne gik videre efter straffespark

Kragelundskolens drenge kunne juble efter en dramatisk afgørelse. (Foto: Jørgen Christensen)
Kragelundskolens drenge kunne juble efter en dramatisk afgørelse. (Foto: Jørgen Christensen)

Det var målmændenes kamp, da Kragelundskolen i en regulær gyser overlevede via 5-4 efter straffesparkskonkurrence og sendte Sølystskolen, Egå ud af turneringen. De to målmænd Andreas Jerver, Sølyst og Johannes Frahm, Kragelund, stjal billedet i dag, da kvartfinalen i kredsen skulle afgøres.

Andreas Jerver fra Sølystskolen stod en flot kamp. (Foto: Keld Kristensen)
Andreas Jerver fra Sølystskolen stod en flot kamp. (Foto: Keld Kristensen)

Se kampfakta her

Fort Kragelund rystede
Kragelundskolen gik ind til kampen med selvtillid og en målscore på 14-0, og holdet demonstrerede de første 10-15 minutter, at konceptet med at være spilstyrende og boldsikre med vægt på sikkerheden bagude, er noget holdet magter.

— Vi vil gerne være i kontrol, og det er vores mål at forsøge at holde buret rent, også i dag. Sidste år fik vi netop i femte runde vores første scoring mod os, og det vil vi undgå i år, sagde træner Brian Bertelsen før kampen.

Men det skulle vise sig, at det ellers så solide fort Kragelund godt kunne trues, endda var tæt på kollaps, da det ikke lykkedes at omsætte chancerne til mål i den anden ende trods spilovertag og store chancer.

God start
Kragerne fik en god start, hvor de demonstrerede fint positionsspil og god bredde i spillet. Netop det sidste betød, at da Sølysts Philip Hammer gik med for langt frem, blev der plads til en bold i dybden på Kragernes højrekant, hvor Holger Weng efter seks minutter smed en præcis bold ind i feltet til en helt fri Andreas Maier, der nettede stensikkert. 1-0 og kimen var lagt til meget mere.

Kragerne pressede på de følgende 5-10 minutter, men det var stolpe ud i dag. Alle andre forsøg prellede af på keeper Andreas Jerver eller gik uden om mål.

Sølyst med igen
Langsomt, men sikkert, fik Sølyst arbejdet sig ind i kampen igen, takket være midtbanespillerne Mads Winther, Frederik Primdahl og Mathias Sax, som blev bedre i stand til at holde fast i bolden og skabe noget fremadrettet.

Og bonussen kom tre minutter før pausen, hvor Sølyst fik frispark 10-15 meter uden for feltet i venstre side. Kragelunds høje forsvarer Thomas Uhrskov fejlbedømte bolden, som gik over ham og målmand Johannes Frahm nåede ikke ud til den og kom på mellemhånd, så et blødt hovedstød af Sølysts bedste i dag, Mads Winther, passerede over Frahm og i mål til 1-1.

Pausesnakken
De to holds trænere havde vidt forskellige syn på første halvleg. Der var stor tilfredshed i Sølystlejren, mens Brian Bertelsen talte mere brysk til kragerne.

— I burde have ført 4-0 med de store chancer, I havde. Og deres mål: Det er helt unødvendigt at lukke det ind. Altså stram nu lidt op, drenge. Hold nu konceptet, men få den bold i kassen.

Han var ikke utilfreds med spillet, men uddybede efter kampen, at de afgørende detaljer, der giver scoringerne og dermed roen, ikke var gode nok i dag.

— Jeg ved ikke, hvad der gjorde, at det smuldrede.

I anden halvleg var Sølyst sjældne gæster i Kragelunds straffesparksfelt. Hjemmeholdet lagde fra land med det samme, og med samme resultat som i første halvleg: Det blev kun til halvdårlige afslutninger. Og især i 2. halvleg skal Sølyst være glade for keeper Jerver, der reddede kastanierne adskillige gange.

Summa-summarum: Ingen scoringer i anden halvleg og dermed straffesparkskonkurrence.
Se også: TV: 'Kragerne' var knivskarpe
Se også: TV: 'Kragerne' sikkert videre

Afgørelsen
Kragelund-fortet rystede, og når det kniber som i dag, må man håbe på, at sidste skanse holder. Ellers falder fortet i fjendens hænder. Det samme gjaldt for Sølystskolen, som valgte en alternativ løsning. Set udefra undrede det, at holdets solide redningsmand undervejs, Andreas Jerver, ikke skulle fuldende opgaven i straffekonkurrencen. I stedet satte man Tobias Birk ind i kassen og det var måske en fejl.

Målmandskampen vandt Johannes Frahm med tre direkte og flotte redninger af seks spark, mens det kun lykkedes Tobias Birk at redde en, mens et forsøg blev sparket over mål.


— Jeg kigger altid indgående på spillernes tilløb og deres måde at sparke på. Det afslører ofte, hvor bolden kommer, forklarede Johannes Frahm-ragende efter kampen.

— Jeg ved også, at fordelen er min i sådanne situationen, hvor nerverne er på højkant.

Ene mand formåede han at få nerverne under kontrol for Krage-holdet. Godt gået på en skidt dag, men kan man vinde de dårlige kampe, ser det ikke så galt ud endda.
Se også: TV: Kynismen sejrede

1 af 2 Magnus var med for Kragerne igen efter en skade. (Foto: Keld Kristensen)
2 af 2 Kragelundskolens drenge kunne juble efter en dramatisk afgørelse. (Foto: Jørgen Christensen)