TV: Fysikken var afgørende

Ramt af afbud: Flere af værternes profiler deltog ikke i kampen

Isabella Jensen (tv.) scorede et enkelt mål i kampen og er oppe på 14 i alt. Foto: Per Lysdahl
Isabella Jensen (tv.) scorede et enkelt mål i kampen og er oppe på 14 i alt. Foto: Per Lysdahl

Mandag tog Malling Skole imod pigerne fra Niels Ebbesen Skolen i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Malling Skole var med for første gang i mere end 15 år sidste sæson, hvor de tabte til Hvinningdalskolen i 5. runde. I kampen mod Niels Ebbesen Skolen skulle de forsøge at gentage sidste sæsons flotte præstationer.

Se kampfakta her.

TV: Viste klassen

Ramt af afbud
Det var på forhånd en svær opgave for værterne, idet tre af holdets profiler var fraværende, fordi de havde fået forbud mod at deltage. Også gæsterne var afbudsramte, da holdets topscorer Isabella Jensen havde fået besked på, at hun maksimalt måtte spille en enkelt halvleg. Isabella scorede hele ni mål i holdets seneste kamp og har i alt scoret 14 mål efter mandagens kamp.

- Vi ærger os over påbuddene, men vi kan ikke gøre noget ved det. Men det er lidt syndt for holdet, lød det fra hjemmeholdets træner Lars Fredslund før kampen.

I holdenes to tidligere kampe har begge vist stor styrke, og spillerne havde derfor forståeligt nok set frem til en spændende og velspillet kamp.

Begge hold kan og vil spille fodbold. I stedet for at losse bolden ud af kommunen og frem over banens midte, forsøgte de typisk at spille sig ud af vanskeligheder ved at aflevere til nærmeste medspiller.

Hjemmeholdet kom frem til gode chancer. Foto: Per Lysdahl
Hjemmeholdet kom frem til gode chancer. Foto: Per Lysdahl

TV: Den farligste føring

Chancefattigt
Kampen var meget jævnbyrdig. Måske var der et lille overtag til værterne i første halvleg rent spillemæssigt. Men ligesom i de første to kampe kneb det lidt i afslutningsspillet. Især kneb det med at få skabt de helt åbne chancer.

Gæsterne virkede fra starten lidt mere skarpe offensivt, og det blev belønnet efter knap ni minutter. Holdets topscorer Isabella Jensen tog bolden på midten af banen og afdriblede et lidt passivt hjemmeforsvar. Hun afsluttede driblingerne med et perfekt skud uden for målmand Minna Stages rækkevidde. 1-0 til gæsterne.

Herefter gik gæsterne lidt i stå. Hjemmeholdet fik et lille overtag resten af halvlegen og var godt anført af anfører Freja og en evigt kæmpende Asta. Men rigtig store målchancer blev det ikke til. Afslutningerne kom langt udefra og var ofte nemme at redde for målmand Emilie Busk.

Der blev kæmpet om enhver bold. Foto: Per Lysdahl
Der blev kæmpet om enhver bold. Foto: Per Lysdahl
 
Regnvåd målfest

Lukkede kampen
I anden halvleg fortsatte jævnbyrdigheden, og der kom også lidt flere målchancer - især til gæsterne. Astrid Andersen og Julie Jensen havde gode muligheder, men skarpheden manglede.

Værterne løb lidt tør for ideer offensivt, og måske begyndte trætheden også at melde sig hos det fysisk underlegne hjemmehold.

Midt i halvlegen kom afgørelsen. Efter en god bold fra anfører Anna Møller stod Manar Maisser pludselig helt fri midt for mål. Hun havde let ved at score til slutresultatet 2-0 til gæsterne.

Malling Skole havde et meget ungt og talentfuld hold. Syv spillere fra 6. og 7. klasse tegner fremtiden. Teknisk og spillemæssigt kan de sagtens begå sig, og når der bliver lagt lidt til fysisk, kan de blive en ubehagelig modstander for de fleste hold.

Med sejren er Niels Ebbesen Skolen helt fortjent videre til 5. runde.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Malling Skole - Niels Ebbesen Skolen, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Emma, Malling Skole
Amalie Eriksen, Niels Ebbesen Skolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Sissel, Malling Skole

Hør Anna Møller fortælle om kampen her: