TV: Gys fra pletten

Fight og nærkampe: Især i anden halvleg blev der gået til stålet

Værterne havde mange spillere i forsvaret. Foto: Per Lysdahl
Værterne havde mange spillere i forsvaret. Foto: Per Lysdahl

Onsdag tog Niels Ebbesen Skolen imod Mølleskolen Ry i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Karl Hassager fra udeholdet har siden 7. klasse været en del af skolens fodboldhold.

- Det er med lidt vemod, at det nu er sidste år, hvor jeg kan deltage i turneringen. Jeg er stolt over at repræsentere min skole, og så gør det jo heller ikke noget, at man får et lille break fra hverdagen, lød det fra Karl.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Viste stort potentiale

Glimrende fodbold
- Vi har stor gejst og moral. Med stor opbakning fra skolen og de mange elever, som følger vores hjemmekampe, er det mit største ønske at slutte af med at gå hele vejen, lød det optimistisk fra dagens fidusbamsemodtager Karl Hassager

En god fodboldkamp indeholder fight, individualister, mål, masser af chancer i målfelterne, flydende kombinationsspil og ikke mindst spænding. Alt det var med i den glimrende kamp.

En stiv kuling på tværs af banen var bestemt ikke de bedste betingelser for spillerne. Men de forstod gennem hele kampen at holde bolden på fødderne. Det skabte det gode og sammenhængende spil.

Gæsterne var bedst i første halvleg. Men det kneb lidt med at komme frem til de helt store chancer.

Som det så ofte sker, var det pludselig hjemmeholdet, der bragte sig i front. Alan Adel sendte en løs bold ind i gæsternes forsvar. Bolden stod nærmest stille i luften for derefter at lande i hovedet på Jonathan Lind. Han sendte bolden videre i en blød bue mod mål, hvor den sejlede i nettet over hovedet på målmand Christoffer Gjesager. Han havde ikke nogen chance for at afværge. 1-0 til hjemmeholdet efter ni minutter.

Hjemmeholdet sørgede for at være varme inden kampen. Foto: Per Lysdahl
Hjemmeholdet sørgede for at være varme inden kampen. Foto: Per Lysdahl

Se også: Fik en tur i møllen

Farlige angribere
Begge hold havde deres force i spillet på kanterne, hvorfra der bliver skabt mange målchancer.

I William Duus havde gæsterne en dygtig og teknisk hurtig kantspiller. Han kan gøre det surt for ethvert forsvar, når midtbanen med Oskar Albæk og William Knudsen finder ham i dybden bag forsvarets bagkæde.

Tilsvarende havde hjemmeholdet en farlig duo i Alexander Mouritzen og Christian Ørnekoll på højrekanten. Når først lyntoget Alexander er oppe i fart, når forsvarersspillerne normalt kun af se tallet 10 på hans ryg.

Med et skud på trekantsammenføjningen havde Alexander værternes bedste scoringsforsøg.

Se hjemmeholdet med et godt frispark her:

Se også: TV: Massakre i målfest

Afgjort i straffe
Anden halvleg startede som første sluttede. Spillet vekslede fra side til side, men generelt blev halvlegen ikke så velspillet.

Energiske og hyperfarlige Karl Hassager udlignede på et af kampens smukkeste opspil til 1-1. Men fra dette tidspunkt udviklede kampen sig til en intens og fysisk betonet forestilling krydret med mange voldsomme frispark, som gik lige til grænsen. Måske en gang i mellem over stregen.

I en af disse nærkampe kom hjemmeholdets anfører så slemt til skade, at han måtte tilbringe resten af kampen på bænken. Det blev dog i slutfasen til flere muligheder for begge hold for at afgøre kampen. Den bedste havde William Knudsen fra Mølleskolen Ry efter en solotur over en halv banelængde. Men afslutningen ikke skarp nok. 

En flot kamp skulle afgøres i straffespark. Her var der ingen afgørelse efter fem spark til hver side.

Men i det sjette spark faldt afgørelsen, da gæsterne udnyttede deres forsøg, og værterne brændte deres. Mølleskolen Ry er dermed videre til næste runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Niels Ebbesen Skolen - Mølleskolen Ry, 1-1 (efter straffe: 4-5)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Karl Hassager, Mølleskolen Ry
Semi Budimovic, Niels Ebbesen Skolen   

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Lukas Risager-Eskesen, Mølleskolen Ry

Se det sidste spark og gæsternes jubel her: