TV: Har indstillet sigtekornet

Klasse: Niklas Sigtenborg er flyvende i front for de forsvarende mestre

Niklas Sigtenborg får gode råd af hjemmeholdets træner Jan. Foto: Per Lysdahl
Niklas Sigtenborg får gode råd af hjemmeholdets træner Jan. Foto: Per Lysdahl

Stjernevejskolens drenge kom til kampen i fjerde runde mod Rask Mølle Skole med to sikre sejre i bagagen og en målscore på 10-0. Gæsterne havde med nød og næppe klaret sig videre fra tredje runde efter straffesparksafgørelse, så ud herfra, måtte hjemmeholdet påtage sig favoritrollen.

Måske kunne en række afbud på nøglespillere hos begge hold ændre på det forhold, men sådan skulle det nu ikke gå.

Se kampfakta her.

Se også: Håbet holdt længe

Presset i bund
Gæsternes træner Søren var da heller ikke den store optimist, da vi mødte ham før kampen.

- Vi er underdogs. Vi må satse på at overleve, hvorfor vi starter defensivt og ser, hvad der så sker.

Straks fra kampens start satte hjemmeholdet sig på kampen. Der skulle kun gå 30 sekunder, før hjemmeholdet bragte sig foran. Kampens helt dominerende spiller Niklas Sigtenborg driblede sig fri på venstrekanten og fandt med en præcis aflevering Peter Vestergård midt for mål, og han kunne let sende bolden forbi gæsternes målmand Jonas Fuglsbjerg.

Det blev startskuddet til et sand fyrværkeri fra hjemmeholdet, hvor det ene angreb efter det andet rullede frem mod gæsternes forsvarsbastion anført af Marco Jensen. Hjemmeholdets midtbane anført af Jeppe Østergård og Johan Kiilstofte fodrede angriberne Niklas Sigtenborg og Peter Vestergård med den ene lækre aflevering efter den anden.

Hos gæsterne kæmpede midtbanen anført af fidusbamsemodtager Jacob Rasmussen for at skabe noget fremadrettet, men det endte som regel med et los op af banen, og det blev aldrig nogen trussel for hjemmeholdet.

Gæsternes forsvar på plads. Foto: Per Lysdahl
Gæsternes forsvar på plads. Foto: Per Lysdahl

Se også: TV: 15 sekunder fra sejr

Interessant bytte
Midt i halvlegen gjorde Niklas det til 2-0. Først efter 25 minutter fik gæsternes deres første og eneste målchance i første halvleg. Og det skulle blive gæsternes målmand Jonas Fuglsbjerg, som stod for den.

Fra 35 meter sendte han kuglen mod mål med et hårdt, fladt skud, som hjemmeholdets målmand Oskar Hansen halvklarede, og som forsvaret efterfølgende fik sparket ud af farezonen. Halvlegen sluttede med Niklas i helt fri position sendte bolden i nettet til 3-0.

I pausen foretog gæsterne en målmandsudskiftning. Holdets normale krumtap i forsvaret Marco Jensen overtog målet efter Jonas Fuglsbjerg, som herefter blev rykket helt frem i angrebet. Det skulle vise sig at være en god beslutning, men måske kom det til at koste bagude.

I løbet af 10 minutter havde hjemmeholdet scoret to gange, og et selvmål gjorde det til 6-0. Men offensivt havde gæsterne pludselig noget mere at skyde med, og efter et par gode forsøg kom trøstmålet på et langskud af netop Jonas Fuglsbjerg. Det hjalp ikke så meget, da Niklas forinden havde gjort det til 7-0. Det sluttede med yderligere en scoring af Mikkel Poulsgård, som dermed også tegnede sig for et hattrick.

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

Svært at vurdere styrken
Kampen helt store oplevelse var hjemmeholdets Niklas Sigtenborg, som endnu engang tegnede sig for et hattrick. Han er nu holdets topscorer med ni mål.

I denne kamp var han her, der og alle vegne. Når han ikke scorede, havde han som regel næstsidste fod på bolden. Der var plads til at boltre sig, men talentet er stort, og han kan blive en alvorlig trussel for enhver modstander.

Vi fangede Niklas efter kampen:

Hvor langt Stjernevejen kan nå i år er svært at sige på baggrund af denne kamp. Holdet har mange kvaliteter, er godt sammenspillet og har flere individualister, som kan afgøre en kamp. Hvor stærke de er forsvarsmæssigt må der komme svar på senere, når modstanderen bliver af en anden kaliber end tilfældet var i denne kamp.

- Vi har tre spillere på skoletur til Bornholm. De er alle 7. klasser, men en del af vores startopstilling, udtalte træner Jan efter kampen.

Nyheder - 27. apr. 2017 - kl. 17:43 TV: Se afgørelsen på drengenes finale

1 af 2 Anførerne klar til kamp. Foto: Per Lysdahl
2 af 2 Niklas Sigtenborg får gode råd af hjemmeholdets træner Jan. Foto: Per Lysdahl
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen