TV: Havde aldrig vundet uden landsholdsspiller

Spiller på drengehold i klubben: Janni Thomsen får MEGA ros af landstræneren

Man kan jo set det i blikket, det siger ALT. Janni Thomsen VIL bare fighte på den bane. (Foto: Henrik Schou)
Man kan jo set det i blikket, det siger ALT. Janni Thomsen VIL bare fighte på den bane. (Foto: Henrik Schou)

SKØDSTRUP (Ekstra Bladet): Kjellerup Skole vandt for to år siden finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Pigerne stillede således op i efteråret 2013 som forsvarende mestre i verdens største skoleturnering. Denne gang med et ekstra es i ærmet. Det var den lille pige fra syvende klasse, som skulle fylde skoene ud fra de ældre piger, som var gået ud af skolen.

I min artikel fra dengang (23.oktober 2013) hed det, at der selvfølgelig manglede nogle store profiler på det skræmmende hold, der knusende sikkert vandt 3-0 i finalen. Som afslutning stod der:

'Lige bortset fra en ganske særlig spiller. Tag godt i mod Janni Thomsen på blot 13 år. Hende kommer vi til at høre og se meget mere til.'

Alt ser let ud, når Janni Thomsen leger med bolden. (Foto: Henrik Schou)
Alt ser let ud, når Janni Thomsen leger med bolden. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: Galleri: Skødstrup Skole - Kjellerup Skole

Kold topscorer
Det skulle vise sig at være mere end rigtigt. For den lille Janni er blevet større, stærkere og endnu bedre.

Kampen mellem Skødstrup Skole og Kjellerup Skole var blot et bump på vejen. Før var målscoren 39-0. Efter 5-2 sejren er målscoren nu på 44-2 efter fire kampe. Det lyder af meget, men de to mål i egen ende er nu alligevel bekymrende. Det var ganske enkelt for nemt - og mod en bedre modstander længere fremme kan det koste dyrt. Uden Janni er de færdige.

Der er lysår i forskel på kvaliteten fra mesterholdet og det nuværende. Her regerer den nye nummer to på landets topscorerliste oppe i angrebet. Hele tiden lurende på chancerne kæmper Caroline Højer en brav kamp.

Caroline Højer havde ikke en god dag på kontoret, hvad dette foto måske også viser. (Foto: Henrik Schou)
Caroline Højer havde ikke en god dag på kontoret, hvad dette foto måske også viser. (Foto: Henrik Schou)
 

Det blev dog til alt, alt for mange brændte chancer og kun et enkelt mål. Der her blev skubbet det sidste stykke ind over stregen på fordelsreglen en situation, der nok ellers ville have givet et rødt kort til hjemmeholdet og straffe til gæsterne. Men Caroline er nu oppe på 19.

Dog i en kamp, hvor hun burde have scoret en del mere og taget førstepladsen for sig selv. Lige nu har nummer et på listen 22 mål på samvittigheden.

Men ind kom den, og nu er hun oppe på 19 kasser. (Foto: Henrik Schou)
Men ind kom den, og nu er hun oppe på 19 kasser. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Ny stjerne med eget omklædningsrum

Tavse Thomsen
Anfører Janni startede kampen liggende lige foran sit eget forsvar, men trak i løbet af kampen længere og længere frem. Hun spiller den mere defensive sekser-plads i klubben og på skoleholdet, hvor hun på landsholdet bruges længere fremme.  Hun ville gerne med frem og lave rav i gaden.

-  Vi spiller ikke fremragende i dag, men lige nok til at vinde. Vi skal op i gear, hvis vi skal langt. Det er helt sikkert, lyder det klart fra kaptajnen.

Hun lægger selv til en snak med forsvaret inden næste runde, for hun siger næsten intet inde på banen trods anførerbindet:

- Forsvaret er ikke vant til at spille sammen, så nogle gange bliver vi løbet over. Vi er ikke hurtige nok nede i bagkæden. Hverken i tanke eller handling.

Det er helt korrekt og super skarpt set af talentet. For recepten på at spille op mod Kjellerup eller vinde er at lægge boldene ned bag Janni, så man kan stå ansigt til ansigt med sine egne angribere og Kjellerups forsvar uden Janni. Så har man mere end gode chancer, det viste det stærkt kæmpende hjemmehold flere gange.

Se også: Favoritterne blev testet

-De skal bare jorde mig
Et af de mange områder, hvor Janni er helt speciel er, at hun til hverdag har sit eget omklædningsrum. Hun spiller nemlig på et drengehold for at få mest mulig modstand.

- Jeg skal også selv lige vænne mig til et lidt andet tempo, fordi jeg til daglig spiller på drengeholdet i Kjellerup IF. Der er stor fysik, som man godt kan slå sig på. Men det er god træning og er med til at styrke min egen fysik, forklarer hun og fortsætter:

- Når kampene går i gang, så tænker ingen på, at jeg er en pige. Så bliver jeg bare tævet igennem lige som alle andre og jordet. Men sådan skal det også være. Det gør mig kun stærkere.

Fantastiske ord fra en 15-årig profil, som kommer til at nå langt med sin fodbold. I så ung en alder er hun analyserende, vidende og har enorm fokus på sin fodbold og mål. Hun VIL det her.  Der skal mange, mange flere landskampe på end den ene, hun står noteret for.

Se også: TV: Ny formation

En kølig nedtagning, så er bolden videre i spil. (Foto: Henrik Schou)
En kølig nedtagning, så er bolden videre i spil. (Foto: Henrik Schou)

Se også: Galleri: Skødstrup Skole - Kjellerup Skole

KÆMPE roser fra landstræneren
Hendes fysik har også ændret sig tydeligt siden vores sidste snak. På de to år er der kommet kød på, nu står hun i mod. Det er de andre, der må ned og rulle rundt, det bliver ikke hende. Ikke i en pigekamp. Der kan hun nok ofte bruge de samme hvide shorts næste gang også. Ved at spille med og mod drenge samt passe sin træning og kost står hun knivskarp og mere end klar til kamp.

Men ikke kun til Ekstra Bladet Skolefodbold. For der er åbenbart også andet at tænke på. Nemlig landsholdet. Normalt er landstrænere meget politisk korrekte og siger de samme vendinger om de fleste spillere. Uden at gå for meget til den ene eller den anden side.

Undtagen med Janni Thomsen, her er det praktisk taget umuligt at følge med, når U16 og 17-landstræner Danny Jung først åbner munden:

- Hun er en af de bedste og mest dedikerede pigespillere, jeg har mødt. Og jeg har altså godt nok mødt mange efterhånden. Hun er selv afklaret med, hvad hun vil, hvad det skal koste og har en super opbakning med hjemmefra, forklarer chefen og fortsætter:

- Hun er ganske enkelt et af de største talenter. Fysisk, mentalt, målrettet og bare masser af talent. Det er om at holde snuden i sporet og skruen i vandet. Så er der ingen grænser for, hvor langt hun kan nå.

BUM!

Fik man det ikke med i første omgang, så læs lige landstrænerens ord en gang mere. For jeg har også interviewet ham mange gange om pigespillere. Men sådan her har han ikke talt før.

Så jeg vil tillade mig at slutte på samme måde, som jeg indledte min artikel dengang for to år siden:

'Tag god i mod Janni Thomsen. Hende kommer vi til at høre og se meget mere til'.

Hør Janni Thomsen fortælle om sin debut på landsholdet:

Se også: Galleri: Skødstrup Skole - Kjellerup Skole

1 af 3 Hun har allerede taget skridtet væk fra sin oppasser, før bolden spilles. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Caroline flyvende, dog mest i luften. Næste gang skal de mål nok komme. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Man kan jo set det i blikket, det siger ALT. Janni Thomsen VIL bare fighte på den bane. (Foto: Henrik Schou)