TV: Hidsigprop dansede på kanten

Klar til kvartfinale: Signe Døssing var rigeligt midtpunkt i gyser

Signe Døssing spillede en flot kamp på midtbanen og var klart banens bedste. Foto: Henrik Schou
Signe Døssing spillede en flot kamp på midtbanen og var klart banens bedste. Foto: Henrik Schou

ODDER (Ekstra Bladet): Hele 19 kampe er det blevet til i Ekstra Bladet Skolefodbold over tre år for Signe Døssing. 12 mål har hun scoret for Kjellerup Skole, som nu kaldes Trekløverskolen. Det høje antal kampe vidner om, at Signe har været med fremme i de rigtig sjove kampe. Sidste sæson vandt de kredsfinalen i Jylland Midt, men røg så ud i kvartfinalen til Muldbjerg Skolen.

I år stod hun og resten af pigerne igen i kredsfinalen. Denne gang mødte de ude Skovbakkeskolen i et drama, der måtte forbi både ordnær og forlænget tid, før alt skulle afgøres på straffe.

Signe havde ellers gjort sit - og mere til - for at få lukket og slukket. Endda så meget, at hun fik gult kort og røg ud til afkøling i den anden halvleg af den forlængede tid efter at have sparket en modstander.

Galleri: Skovbakkeskolen - Trekløverskolen

Skal være sur
Der brænder en ild inde i den 15-årige anfører, som tændes på samme tid, dommeren fløjter en kamp op. At tabe er ikke en mulighed.

- Jeg går til grænsen. Og nogle gange over, det ved jeg godt. Det skal jo ikke være nemt for de andre at komme forbi, siger midtbaneprofilen med et stort smil, da sejren på 3-2 endelig var i hus efter den nervepirrende omgang straffespark.

- Fodbold er bedst, når det er hårdt. Og så spiller jeg bedst, når jeg er sur.

Sur så hun i den grad ud til at være i pausen, hvor man nærmest kunne høre det hele boble inden i hende. Pausesnakken med de andre deltog hun slet ikke i, anføreren sad bare og skumlede med øjnene i jorden. Se klippet her.

Signe var rødglødende over, at holdet ikke kunne få spillet til at fungere til trods for et overtag på bolden. De havde haft flere store chancer for at score, men det kom aldrig nogen mål, så efter 0-0 i den forlængede måtte de til pletten.

Går den, så går den. Signe prøver at sparke til bolden, selv om keeperen har den under kontrol. Foto: Henrik Schou
Går den, så går den. Signe prøver at sparke til bolden, selv om keeperen har den under kontrol. Foto: Henrik Schou

TV: 440 minutter med rent bur

Fucking frispark
- Jeg er aldrig rigtig tilfreds med min egen præstation. Og så skulle jo bare have scoret på det fucking frispark, det var en kæmpe chance, lyder det selvkritisk fra den hårdt slidende kaptajn.

Det burde aldrig have været så spændende, gæsterne kunne bare ikke få trykket på sluk-knappen. Bagude holder de nemlig fornemt skansen, der er ikke scoret mod dem i 440 minutter. Målscoren hedder 15-0 efter syv kampe. 

- Vi vinder fortjent, fordi vi spiller bedre som hold. De havde jo ikke et eneste rigtigt skud på mål og var aldrig farlige, mens vi var så tæt på flere gange.

Helt korrekt analyse af Signe, som ikke bliver sur på holdet. Kun på selv. Næsten altid.

- Det burde have været afgjort i ordinær tid. det var da spild af kræfter med forlænget og så lige lovlig spændende med straffesparkene, kommer det tørt med endnu et stort smil.

For smile kan hun godt. Når hun vinder.

Stærk fysik er en stor del af opskriften på Signes succes på midtbanen. Foto: Henrik Schou
Stærk fysik er en stor del af opskriften på Signes succes på midtbanen. Foto: Henrik Schou

TV: Reserven blev helten

Styrer midten
Signe mener selv, hun er anfører, fordi hun råber højest. Og fordi hun nok alligevel bare ville overdøve en anden, som blev udnævnt som anfører.

- Men jeg er jo også den, der styrer det inde på midten. Så det er meget naturligt, det er mig, forklarer hun.

Styre det gør hun virkelig. Hun var med sikkerhed den, der rørte bolden mest og var involveret i flest nærkampe i kredsfinalen. Evnen til at være det rette sted på rette tid kombineret med fin teknik og stærkt overblik gør hende tæt på uundværlig i forårets kvartfinaler.

- Min fysik er også god, ikke ret mange kommer forbi mig. Ikke sammen med bolden i hvert fald, fortæller hun og fortsætter:

- Størrelsen betyder ingenting, det så vi også i dag, hvor de var meget større end os. Vi løb bare rundt om dem, vi er også gode til at løbe for hinanden.

Med armene gode ude til siden får Signe ofte tørret et par modstandere og klogt afleveret bolden. Foto: Henrik Schou
Med armene gode ude til siden får Signe ofte tørret et par modstandere og klogt afleveret bolden. Foto: Henrik Schou

Trekløverskolen er klar til kvartfinalen

Reddet af ny regel
Hjemmeholdet fik aldrig gang i spillet og sat mere end to afleveringer sammen. Gæsterne var over dem og fik hurtigt og sikkert vendt spillet med Signe som den helt store dirigent og fighter.

Kort før tid kogte hun dog over. Det kunne være blevet rigtig, rigtig dyrt. En lille, tåbelig batalje lige midt på banen fik hende til at sparke en modstander få meter fra dommeren. Den slags er dumt. Meget dumt. Især når man bærer et ærefuldt armbind med teksten: 'Fair Play'.

Det betød farvel til Signe for resten af kampen. Det skulle hjemmeholdet have udnyttet, for pludselig var der nærmest fri leg i den midtercirkel, som Signe havde ejet i hele kampen. Desværre for dem tænkte ingen så langt.

Her får begge spillere det gule kort efter at have sparket og skubbet. Foto: Henrik Schou
Her får begge spillere det gule kort efter at have sparket og skubbet. Foto: Henrik Schou

Havde det bare været i sidste sæson, måtte Signe så ikke sparke straffe, da hun jo ikke var en del af kampen, da dommeren fløjtede af. Men en helt ny regel betyder, at selv spillere, der sidder ude med gult kort, gerne må komme ind og sparke. Ekstremt heldigt for Signe og Trekløverskolen.

Sådan forklarer Signe selv det gule kort:

TV: Her får Trekløverskolen guld om halsen

Aldrig sket før
Kaptajnen gik naturligvis forrest og fik scoret på et af de i alt 12 spark, der måtte fyres af. Gæsternes egen reserve-keeper, Sille Jensen, pillede hele tre spark, som dog godt nok var sat elendigt og nærmest lige på hende. Men helt blev hun da for en dag.

- Jeg hader bare at tabe. Så skal ingen tale til mig. Men jeg havde en god følelse omkring den her kamp, selv om jeg også var vildt nervøs, forklarer Signe og uddyber:

- I aftes faldt jeg i søvn klokken 21 af ren spænding, tror jeg. Normalt kan jeg slet ikke sove så tidligt. Eller komme tidligt op.

Det var dog ikke et problem i dag:

- I morges sprang jeg næsten op af sengen, da min mor vækkede mig. Det er vist aldrig sket før.

Kampens betydning og udfald var da også tydelig at aflæse i den vilde jubel efter det sidste og afgørende spark. Alle røg om om halsen på alle og uddelte et par hundrede krammere hver. Tårer, sang og beskeder på mobilen skete alt sammen i sekunderne efter sidste fløjt.

(SE DE 40 FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER)

Tabt håret
Den fortjente fidusbamse til Signe skal hjem til samlingen, der nu er på fire i alt. Den første fra denne sæson har det dog ikke så godt.

- Den har tabt håret og mistet den lille fodbold, fordi vores hund har leget med den.

Hunden hedder 'Alexis' efter familiens store idol Alexis Sanchez, som nu spiller for Manchester United. Dog ikke helt med familiens gode vilje, da de holder med Arsenal.

Signe har nu også to guldmedaljer som bevis på at have sejret i to kredsfinaler i landets næststørste kreds i Ekstra Bladet Skolefodbold. Men denne gang er en kvartfinale ikke nok.

- Nej, nu skal vi gå hele vejen, ligesom pigerne fra vores skole gjorde det for seks år siden. Der var jeg med oppe i Aarhus og se finalen, det var helt vildt fedt. Det skulle jeg også prøve en dag, tænkte jeg.

Finalen vandt de 3-0 mod Skolen på Herredsåsen.

I første omgang gælder det dog lige kvartfinalerne i marts, som spilles i uge 13. Læs alt om forårets program og datoer her.

Med Signe forrest løber holdet sidste sparker og den stolte reserve-keeper i møde. Foto: Henrik Schou
Med Signe forrest løber holdet sidste sparker og den stolte reserve-keeper i møde. Foto: Henrik Schou

Galleri: Skovbakkeskolen - Trekløverskolen