Annonce:
Annonce:

TV: 'Høsten' hurtigt i hus

Vild dag: Blod i munden og fødderne med i alle tre mål på vej mod semifinalen

Julie 'Høsten' Høst i kamp om bolden. To mål og en assist blev det til for holdets profil i front. Foto: Henrik Schou
Julie 'Høsten' Høst i kamp om bolden. To mål og en assist blev det til for holdets profil i front. Foto: Henrik Schou
Annonce:

HOBRO (Ekstra Bladet): På den første forårsdag fyldte hun 15 år, så de fleste modspillere er både ældre og især større end hende. Men det generer på ingen måde Julie 'Høsten' Høst, der driver gæk med de fleste og er lynende farlig foran mål. Otte mål er det blevet til, men endnu oftere lægger hun op og har bare næstsidste støvle på.

To mål og en assist blev det til i kvartfinalen i verdens største skoleturnering, hvor Stjernevejskolen ude slog Rosendalskolen med 3-0. Så må man da sige, man har markeret sig og i den grad skal hyldes for billetterne til semifinalen lige efter påske (enten tirsdag eller onsdag 18-19.april) mod vinderne af den anden kvartfinale i vest, der spilles onsdag.

Annonce:

13 kampe, ni mål og tre fidusbamser er 'Høsten' fra 8.klasse oppe på som total i Ekstra Bladet Skolefodbold. Hun vil have mere. Det er ikke slut endnu.

Jubel efter scoring af Julie Høst. Foto: Henrik Schou
Jubel efter scoring af Julie Høst. Foto: Henrik Schou

Galleri: Rosendalskolen - Stjernevejskolen

Se min ryg
'Høsten' kunne uden tvivl sagtens have scoret flere kasser end de to i kvartfinalen, som blev sat ind ret tæt på hinanden og tidligt i første halvleg. Men så faldt hun pludselig ud af kampen, da blodet kunne smages i munden:

- Jeg hamrer vist hovedet ned i en skulder, så min overlæbe rammer ind på tænderne. Det blødte lidt, men det var mere chokket. Man bliver jo nervøs, når det er noget med tænderne, men heldigvis var det bare læben, forklarer den store profil hos vinderne efter sejren.

Hun er den store profil, men selv er hun ikke ret stor. Næsten alle omkring hende fylder noget mere i landskabet, men det skal man ikke lære sig narre af. I øvrigt ser man også mest hendes rygnummer, der pisker forbi modstandere på samlebånd. De korte ben er programmeret mod mål.

Hurtigt og sikkert gik det mod mål, før 'Høsten' faldt ud af kampen. Foto: Henrik Schou
Hurtigt og sikkert gik det mod mål, før 'Høsten' faldt ud af kampen. Foto: Henrik Schou

TV: Korte stjerneglimt var nok

Annonce:

Vilje og gejst
Stjernevejskolen var ubetinget det bedste hold og burde have vundet en meget større sejr, hvis de altså havde fortsat med at presse som i starten. Kampen var afgjort ved 2-0, her hang hjemmeholdet med hovederne allerede. Synd for de mange tilskuere, der var kommet for at bakke op om deres helte. Det blev en fuser, 'Roserne' så ud til at være et andet sted mentalt og fightede slet ikke for det. Nervøst og forkrampet lossede de igen denne gang boldene væk eller ud over linjen frem for at spille bolden rundt.

Præcis som forudset af Ekstra Bladet ville Stjernevejskolen gå videre. Det blev dog lettere end ventet.

- Vores vilje og gejst var vigtig i dag. Vi kendte dem jo ikke på forhånd, selv om vi selvfølgelig havde læst alt om dem inde på Ekstra Bladet. Så vi skulle have fokus på os selv og vores spil, forklarer Julie og uddyber:

- Vi skulle være tekniske og spille den rundt, selv om det var svært på den græsbane. Jeg vil helst spille fodbold på græs, men den her var lidt knoldet, så bolden hoppede nogle gange lidt sjovt.

TV: Råbte højest fra første fløjt

Røde roser uden torne
- Det handlede også om at lave en masse løb for at få plads omkring boldholderen, så der på den måde ville opstå mange muligheder til at spille bolden videre, lyder det fra den dobbelte målscorer.

Annonce:

- Det gik også fint i første halvleg, men efter mit andet mål faldt vi ned i tempo.

Den formulering må siges at være en af de høflige, for der kom ikke mange sveddråber på panderne efter pausen. Det gjorde der så heller ikke hos hjemmeholdet, selv om de var bagud med to ved pausen. De var uden tænding og den vildskab, der burde være to kampe fra noget så vildt som finalen. Det var desværre en flok røde roser uden torne fra første fløjt.

De gode forhold på midten af banen var guf for især Mathilde Gaarn, der var banens bedste og brillerede med detaljer på samlebånd. Midtbaneprofilen sparker meget utraditionelt lige godt med begge ben og har et smukt blik for spillet. Hun bryder ind lige i rette sekund for i samme bevægelse at drive bolden frem og aflevere lige der i dybden, hvor det virkelig gør av, og forsvaret fanges på hælene.

TV: Se Stjernevejen juble

Annonce:

Banens bedste spiller var midtbanedynamoen Mathilde Gaarn. Foto: Henrik Schou
Banens bedste spiller var midtbanedynamoen Mathilde Gaarn. Foto: Henrik Schou

Sukkerboldene
Mathilde og Julie kunne spille sammen i mørke, så godt kender de hinandens løbemønstre.

- Jeg nyder godt af hendes sukkerbolde. Det er en kæmpe fordel, at vi spiller næsten de samme pladser i klubben til hverdag (Hedensted IF), så vi behøver næsten ikke se op for at finde hinanden, fortæller Julie med et af mange smil efter det store skridt mod drømmen om en finale.

- Vi havde ret hurtigt en god fornemmelse for, at den kamp var vores. Men man kan jo aldrig vide, og de andre havde jo kampens første store chance og et par stykker senere hen.

'Høsten' er godt klar over, at de skulle have fyldt ekstra brænde på og mast deres modstandere ned under græsset og været helt sikre, mens de havde det store overtag. Hun var selv en stor del af forklaringen på, at det ikke skete.

- Jeg faldt ud af kampen på grund af det med mine tænder. Det var noget psykisk, jeg var bange for, hvad der kunne være sket.

Blodet kunne stadig smages efter kampen. Foto: Henrik Schou
Blodet kunne stadig smages efter kampen. Foto: Henrik Schou

Mr. Skolefodbold: De vinder mandag

Annonce:

Lige i panden
Fra den anden scoring og 50 minutter frem så man ikke meget til hende. Lige til kampens sidste minut, hvor hun luntede med frem for at sparke hjørne.

- Den skulle bare ind i det farlige område, hvor vi har Maria Schrøder og vores anfører Josefine Clifford, der er farlige med hovedet.

Også det gik som forventet:

- Det var som planlagt, den sad lige i panden på Maria, der lukkede og slukkede festen til 3-0 med sit hovedstød nede ved venstre stolpe, slår Julie fast med endnu et grin.

Alt i alt var hun da også tilfreds efter sidste slutfløjt til trods for den lange lur under kampen.

- To mål og en assist er da vel en ok dag på kontoret.

SLUT: Stjernevejskolen vinder 3-0

Ikke for sjov mere
Som beskrevet på disse sider efter kredsfinalen og op til kvartfinalen, så spiller Stjernevejskolen en besynderlig formation, hvor de næsten overhovedet ikke bruger venstre kant i det hurtige opspil. Det kan koste dyrt i næste runde, hvor modstanden nok lige bliver et hak hårdere.

Annonce:

Kan man pille Julie og Mathilde ud af spillet, så sårer man med garanti Stjernevejskolen alvorligt. De to må ikke få al den plads, som de fik i kvartfinalen. Det er dyrt, bare spørg Rosendalskolen.

- Vi er glade for at have bolden og føler os mest trygge på den måde. Så kan vi styre spillet og spille vores spil, forklarer Julie, der fik sat en kasse ind med hver fod.

Hendes hurtighed, boldøje og teknik er samlet en gave for Stjernevejskolen, men det skal vises frem i to gange 30 minutter og ikke kun 10. Det gælder om at snøre sækken helt, når chancen er der. Det er ikke for sjov længere, en finaleplads i Ekstra Bladet Skolefodbold i Odense 27.april står altså på spil!

Rundesang og jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Rundesang og jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Festen ikke slut
For alle holdene i slutspillet har det været en lang vinter, hvor julen bare skulle overstås, så støvlerne igen kunne komme på græs.

- Vi har glædet os vildt hele vinteren. Det her er fedt at kunne se frem til, mens den står på sur vintertræning. Sådan en kamp oplever man måske kun en gang i sit liv, kommer det hurtigt fra 'Høsten'.

Annonce:

Med det samme uddyber hun:

- Men det er slet ikke slut endnu. Efter påske tager vi lige semifinalen med og snupper billetterne til finalen.

Sejrsblikket er i den unge profils øjne. Hun har allerede spillet mange flere kampe på to sæsoner end de fleste nogensinde opnår. Og hun har endda et år mere at øge antallet i. Men der skal ikke stå 14 kampe ud for hende efter denne sæson. Kun 15 tæller, så har hun nemlig stået i finalen i verdens største skoleturnering.

Sådan sagde 'Høsten' efter kampen:

TV: Anfører: Vi tabte til et bedre hold

Kampens første chance var faktisk til hjemmeholdet, der var tæt på at bringe sig på 1-0. Foto: Henrik Schou
Kampens første chance var faktisk til hjemmeholdet, der var tæt på at bringe sig på 1-0. Foto: Henrik Schou

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: