Annonce:
Annonce:

TV: 'Høsten' kom smukt i hus

Hjernen bag: Julie Høst fra Stjernevejskolen er holdets stjerneskud

Julie Høst søger ud mod højre side og trækker enten ind i banen eller ned og lægger bolden ind over. Foto: Henrik Schou
Julie Høst søger ud mod højre side og trækker enten ind i banen eller ned og lægger bolden ind over. Foto: Henrik Schou
Annonce:

HEDENSTED (Ekstra Bladet): Det havde været groft tyveri på grænsen af røveri, hvis ikke det til sidst var lykkedes for Stjernevejskolen at besejre Skovvangskolen i kredsfinalen i Jylland Midt. Billetten til kvartfinalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold til marts stod på spil.

Heldigvis fik vi den fortjente vinder sendt videre blandt de sidste otte i verdens største skoleturnering. Det holdt hårdt i den bidende kulde. Pinen blev trukket unødvendigt ud.

Men varmen kom til Hedensted, da bolden endelig lå i nettet til kampens eneste scoring efter endnu et flot forarbejde af Julie Høst.

Galleri: Stjernevejskolen - Skovvangskolen

Annonce:

Bare gå direkte
Tag ikke fejl af hende. Hun fylder ikke meget i landskabet, men de færreste ser andet end hendes rygnummer. Den lille tekniker er både hurtig på benene og mellem ørerne. Begge ben bruges til at sparke med næsten lige godt, det ses meget sjældent hos 14-årige piger.

- Jeg tager alle hjørnespark på holdet med højre ben. Det er også mit favoritben, men jeg øver mig rigtig meget i at blive god til at bruge venstre også, forklarer hun.

Her er der dog tale om ægte jysk beskedenhed på kanten til det uærlige. For hun er allerede god med venstre ben, det var tydeligt at se i kredsfinalen. Set fra sidelinjen kunne vi som tilskuere ikke gætte, hvad der var det foretrukne ben.

Kombineret med den gode fart er en sådan spiller utrolig svær at dække op, da hun kan gå til begge sider og fyre kanonen af. Lige netop dette er måske så et af de områder, hvor hun kan blive endnu skarpere. Flere løb direkte mod forsvaret og så udnytte det gyldne i at kunne skyde på mål med begge støvler.

Annonce:

Oftest er har hun den næstsidste fod på og noterer sig for assisten, men det blev dog til et enkelt skud på overliggeren i første halvleg og et på keeperen i anden. Julie bør glemme alt om beskedenhed og ydmyghed og bare tage chancen lige på. Med hendes evner er der gode chancer for enten mål, ripost eller straffe.

Man kan se det i hendes blik, Julie Høst er yderst fokuseret på bolden. Foto: Henrik Schou
Man kan se det i hendes blik, Julie Høst er yderst fokuseret på bolden. Foto: Henrik Schou

TV: Trak pinen ud

Dåseåbneren
- Det havde virkelig været nederen at tabe efter at have haft tre skud på overliggeren i kampen. Vi har jo også bolden klart mest. Men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med en sejr. Vi plejer bare at have bolden mest, det ligger bedst til os.

Stjernevejskolen havde bolden mere og mere, som kampen skred frem. I anden halvleg var det nok oppe på 80 procent af tiden. Her var Skovvangskolen presset helt ned under kunstgræsset, efter hjemmeholdet havde lugtet blod og ikke behøvede at bruge ret mange kræfter på selv at forsvare.

Annonce:

Gæsterne efterlod et helt uforståeligt stort hul på midtbanen, hvor Stjernevejskolen bare kunne få lov at løbe med bolden og først blev forsøgt blokeret 30 meter fra mål. Selv ved hjørnespark havde gæsterne fire-fem spillere på midterlinjen. Så gør man det altså ikke nemt for sig selv.

Til gengæld var de svære at dirke op. Der skulle noget af en dåseåbner til for at komme gennem den parkerede bus. Julie Høst forsøgte som oftest at trække ud i siden:

- Jeg søger automatisk ud på kanten for at kunne udfordre og komme tættere på målet ad den vej. Det var bare hver gang den samme side, der skete ikke rigtig noget i venstre, forklarer hun og uddyber:

- Vi spiller for meget i højre side. Det ville være bedre at skifte for også at gøre dem mere trætte og forvirrede.  Og så skulle vi også have kørt mere direkte på mål.

Yderst fornuftigt analyseret. For netop Julie kan jo bruges i begge sider, fordi hun er farlig med begge ben.

Denne gang med venstre ben. Foto: Henrik Schou
Denne gang med venstre ben. Foto: Henrik Schou

TV: Indskifteren sikrede kvartfinale

Annonce:

Super afleveringer
Efter nærmest utallige forsøg og en evig grøn bølge mod mål lykkedes planen dog. Selvfølgelig skabt af Julie Høst, der havde haft flere fantastiske afleveringer i dybden lige på kanten af offside, men som bare ikke blev udnyttet godt nok. Hendes blik for spillet er på et højt niveau og fanger mange forsvarere på hælen.

Pludselig trak hun ud i højre side efter et par driblinger og orienterede sig mod feltet:

- Jeg prøvede bare at få den ind over. Så fik en forsvarsspiller lige slået den på stolpen, og bolden bolden røg bag om målmanden. Der kom Julie (Graff) så heldigvis og fik scoret.

Julie Høst løber målscorer Julie Høst i møde og jubler efter scoringen. Foto: Henrik Schou
Julie Høst løber målscorer Julie Høst i møde og jubler efter scoringen. Foto: Henrik Schou

- Jeg blev bare helt vildt glad. Kort før havde jeg spurgt dommeren, hvor lang tid der var tilbage. Han sagde ni minutter, så den skulle have det sidste gas. Straffe skulle vi bare ikke ud i, så jeg måtte gøre noget.

Tre minutter senere lå bolden i nettet.

- Det var noget af en forløsning, så vi spurtede bare hen og jublede hele holdet, fortæller den glade assist-konge.

Der manglede dog stadig seks minutter af kredsfinalen.

Stjernevejskolen er klar til kvartfinalen

Annonce:

Hamrede af glæde
- Vi havde virkelig nerver på efter scoringen. For nu var vi så tæt på at vinde, det måtte bare ikke gå i vasken. Jeg prøvede at få de andre til at spille bolden ned i hjørnet for at vente på sidste fløjt.

- Lige da dommeren fløjtede af, havde jeg lige fået bolden. Jeg tog den bare op i hænderne og hamrede den ned i jorden af glæde. Det var SÅ fedt at vide, vi havde vundet den kredsfinale.

Pigerne har nu kæmpet sig vej gennem hele den største kreds vest for Storebælt med seks kampe og en målscore på 39-6. Fortjent sejr til et hold med styrken liggende fra midten og frem. Vi så igen nogle usikkerheder i midterforsvaret og hos keeperen under pres - og især i deres interne kommunikation -, som en kommende modstander i marts måned måske kan udnytte.

Det her skal der også trænes på over vinteren. Forsvar og målmand er de bløde punkter hos kredsvinderne fra Jylland Midt. Foto: Henrik Schou
Det her skal der også trænes på over vinteren. Forsvar og målmand er de bløde punkter hos kredsvinderne fra Jylland Midt. Foto: Henrik Schou

- Vi kan også godt stadig blive bedre til at hvile med bolden. Sådan lidt overlegent og bare spille den rundt og være tålmodig, lyder det fra Julie, der i den grad selv kan holde på bolden.

Annonce:

- Der er god kampgejst og positiv energi. Vi forsøger at skabe et overtal ved at holde i bolden og så lokke dem frem. Vi skal bare turde have bolden og tage duellerne.

Stjernevejskolen er uden sammenligning det jyske hold til nu med den bedste teknik og spilforståelse. Ingen af de to tidligere kredsfinaler hos pigerne har budt på samme niveau, her har holdene ikke ramt hinanden ret mange gange i træk. Det kan de grønne tøser fra Hedensted finde ud af. Måske også fordi halvdelen af holdet er fra samme klubhold i Hedensted IF.

ZOOM: Stjernevejskolen - Skovvangskolen

'Høsten' høster hæder
Hver dag efter en kredsfinale laver Ekstra Bladet et længere interview med den største profil på vinderholdet og giver et øgenavn, der følger med til slutspillet. Stjernevejskolens Julie Høst har et efternavn, der er svært at komme uden om, så hun hedder nu: 'Høsten'.

Annonce:

Der ligger nu andet end bare efternavnet i det, da Julie efter kampen helt naturligt modtog fidusbamsen (for anden gang) som den bedste spiller i kredsfinalen. Hun har også høstet seks mål, seks sejre og nu en guldmedalje som vindere af kredsfinalen. Mon ikke der ligger mere og venter efter jul på den lidt generte pige.

- Jeg er ikke den, der råber inde på banen. Det er mere sådan nogle signaler med hånden eller fingrene, hvor jeg gerne vil have bolden. Og så mit kropssprog når jeg løber i dybden, forklarer Julie om sine egne evner på banen.

Hun ville uden tvivl få mere ud af at stå frem og kalde på bolden eller fortælle de andre, hvad hun vil have til at ske. Meget sker nemlig oppe i hovedet hos hende, det kan enhver se. 'Høsten' skal bare blive bedre til at turde kommunikere det videre, så de andre kan følge hendes hurtige tanker. Det vil med sikkerhed løfte holdet.

TV: Anfører: Vi har rykket os meget

Kun lige begyndt
Også hjemme står den på fodbold på øverste etage:

Annonce:

- Det var godt nok svært at falde i søvn i aftes. Der havde jeg kriller i maven. Hele skolen ville jo også komme, og det sker jo kun den ene gang om året. Det er længe siden, Stjernevejskolen har stået i en kredsfinale (de vandt sidst i 2010 og nåede kvartfinalen). Så der var pres på os, fortæller hun med et smil og fortsætter:

- Vi har bare været så spændte på det her, og vi har glædet os vildt alle sammen. Vi har virkelig set frem til det på den gode måde.

'Høsten' har dog ikke høstet færdigt:

- Kredsfinalen er helt sikkert ikke ikke godt nok. Nu har vi vundet kredsen og medaljerne, så går vi også hele vejen og tager pokalen!

Læs ALT om de resterende kredsfinaler og slutspillet her

Sådan var det at vinde kredsfinalen:

Galleri: Stjernevejskolen - Skovvangskolen

Bunkejubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Bunkejubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Her høster 'Høsten' fidusbamse nummer to i år:

Galleri: Stjernevejskolen - Skovvangskolen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: