TV: Holdt hovedet højt i gården

Klar til kvartfinalen: Kaptajn Marius Faurholt stærkest i luftrummet

Marius Faurholt (blå) satte sig hurtigt på midtbanen og spillede en flot kredsfinale. Foto: Henrik Schou
Marius Faurholt (blå) satte sig hurtigt på midtbanen og spillede en flot kredsfinale. Foto: Henrik Schou

HOVEDGÅRD (Ekstra Bladet): Efter sidste uges fire kredsfinaler, der alle var super tætte og havde nervepirrende afgørelser, kom der helt andre boller på suppen i drengenes kredsfinale i Jylland Midt. Den næststørste kreds af alle i Ekstra Bladet Skolefodbold har traditionelt budt på mange hold, der senere er gået hele vejen til finalen.

Hovedgård Skole lagde græs til mødet med Rønde Skole om at gå i de tunge fodspor og kvalificere sig til kvartfinalerne i verdens største skoleturnering i marts næste år. Heldigvis fik de lov at spille på rigtigt græs, hvor fodbold hører hjemme, så der blev lavet godt med glidende tacklinger, og alle havde jord over det meste af kroppen til slut.

Denne gang var det dog slut med jævnbyrdigheden, hertil var hjemmeholdet for stærke, og gæsterne ville alt for lidt. Det hjalp så også på sagerne, at Hovedgård kom foran, allerede inden sekundviseren havde kørt en hel omgang. Til stor jubel for de mange, medlevende fans på sidelinjen.

Galleri: Hovedgård Skole - Rønde Skole

Ødelagde taktikken
Banens højeste spiller var hjemmeholdets anfører Marius Faurholt, han havde forståeligt nok ømme stænger efter en brandkamp, hvor han havde været involveret i de fleste bolde og nærkampe på midtbanen.

- Det var mega fedt at spille foran så mange tilskuere. Det har vi jo aldrig prøvet før. Fans, skolen og holdet går bare så meget op i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er fucking fedt, lyder det med et kæmpe smil fra den 15-årige fra Horsens FS.

På en hel del af de øvrige hold spiller mange i samme klub og på samme hold. Sådan er det ikke med Hovedgård, her er drengene spredt i en forskellige klubber. Umiddelbart er det ikke til at se, de er ret gode til at finde hinanden.

- Vores plan var at stå kompakt og så køre på kontra. Vi ville tvinge dem til at lave lange bolde, så vi kunne stå og modtage for så at vende spillet. Vi skulle bare afvente.

Den plan gik i vasken, da Caspar Christensen efter sølle 45 sekunder udnyttede en ripost og en tidlig julegave fra keeperen ved at score til 1-0 tæt under mål.

Vild jubel efter den lynhurtige scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou
Vild jubel efter den lynhurtige scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou

TV: Viljen blev afgørende

Vandt fortjent
Herefter skulle man have troet, at Rønde ville frem på banen og udligne. Men de kom aldrig ud af starthullerne og holdt konstant fire mand i forsvaret til at passe på banens mindste spiller. De burde være gået med frem, så det ikke var så let for Hovedgård at vende spillet og helt frie komme op og blive farlige.

Den manglende ledelse hos gæsterne var hjemmeholdets held, det brugte de til flere gange at være farlige og burde have lukket og slukket længe før, de mod slutningen fik sat en pind mere ind til slutresultatet 2-0.

- Efter det første mål gik vi lidt længere tilbage, for nu skulle de jo frem. Men det kom de bare aldrig, lød med stor undren fra Marius.

- Vi vinder også måske 90 procent af nærkampene, så det minder lidt om power-play. Vi sad godt på dem og vandt fortjent.

(SE DE 30 FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER)

De to kaptajner i duel på midten, den vandt Marius hver gang. Foto: Henrik Schou
De to kaptajner i duel på midten, den vandt Marius hver gang. Foto: Henrik Schou

TV: Målscorer: Scoringen gav ro

Kludder-mor
Kaptajnen var selv tilfreds med sin indsats, hvor han viste fornemt og forudseende spil på midten. Hele tiden placeret korrekt og stærk i nærkampene.

- Det var lidt noget kludder-mor i dag, men jeg spillede en god kamp. De andre gange har jeg været mere farlig. I dag var det mere som boldfordeler. Men i de første runder kan man jo lidt lege, nu her er modstanden en helt anden.

Han henviser til Hovedgårds sidste kamp mod Kragelundskolen, som blev vundet snævert med 1-0 på mål af netop Marius på et flot hovedstød.

- Hovedspillet er også en af mine styrker. Jeg er god til at bruge både min højde og kroppen i duellerne.

Det kan flere af Røndes drenge nok skrive under på. Marius sad på næsten alt i luften og var lige præcis på rette tid og sted, så han kunne nå op til bolden først. Her har Hovedgård virkelig en guldfugl, som de kommende modstandere nok ikke skal forsøge at dominere i netop luftrummet.

Hovedgård Skole er klar til kvartfinalen

Så julemanden
Marius er også skarp til at finde de andre, det fik vi at se ved kampens andet mål. Fordi han de første 50 minutter havde vist sig som sit holds bedste, og ham der skulle passes på, tiltrak han sig opmærksomheden fra tre-fire forsvarere. Det udnyttede han perfekt ved at trække dem ud af feltet og så roligt lægge bolden skråt tilbage til Malte Bjerregaard, der med et kombineret kikset og genialt spark, der ikke var med vilje, lukkede og slukkede for drømmen om sejr hos Rønde.

- Så vidste vi godt, at den var hjemme. Der jublede vi også bare helt vildt, forklarer han om de pudsige scener efter scoringen, der kom bag på de fleste. Især målscoreren selv, der så ud som om, han lige havde fået øje på julemanden.

Den vilde jubel brød også ud efter dommerens sidste fløjt. Den sejr betød virkelig noget.

Store som små stolte af de lokale helte. Foto: Henrik Schou
Store som små stolte af de lokale helte. Foto: Henrik Schou

- Der har været meget spænding på her den seneste tid. Vi har virkelig set frem til det her på hele skolen. Nu glæder vi os til foråret og kvartfinalerne, det bliver helt vildt fedt, storsmiler den lange, krøllede knægt.

Han havde også sine helt egne fans med. Det meste af stamtræet på mors side bakkede op med klapsalver og store krammere efter kampen.

Her er moster, mor, Marius og mormor på linje. Foto: Henrik Schou
Her er moster, mor, Marius og mormor på linje. Foto: Henrik Schou

- Det er min mor, min moster og så mormor. Det er super fedt at have familiens opbakning til så vigtig en kamp. Det giver lige lidt ekstra, forklarer Marius og afbrydes af mor:

- Normalt er han ikke til at få op om morgenen. Men det var ikke noget problem i dag. Han har ikke talt om andet derhjemme de sidste dage.

- Ja, det blev ikke til meget søvn i nat. Jeg tænkte på den her kredsfinale konstant og glædede mig bare til at komme på banen. Så det er sindssygt fedt, vi nu står her med guld om halsen, slutter stolte Marius.

Sådan siger Marius Faurholt om kampen:

TV: Her får Hovedgård guld om halsen

Marius blev omringet af sin egen fangruppe. Det gjorde vist ikke noget. Foto: Henrik Schou
Marius blev omringet af sin egen fangruppe. Det gjorde vist ikke noget. Foto: Henrik Schou

Galleri: Hovedgård Skole - Rønde Skole