TV: Holdt nullet igen

15-0: Trekløverskolen, Kjellerup har vist imponerende takter i forsvaret

Trekløverskolen, Kjellerup har endnu ikke lukket mål ind. Foto: Per Lysdahl
Trekløverskolen, Kjellerup har endnu ikke lukket mål ind. Foto: Per Lysdahl

Tirsdag tog pigerne fra Trekløverskolen, Kjellerup imod Skovbyskolen i pigernes ene kredssemifinale i Jylland Midt.

Begge hold mødte op med en imponerende statistik, idet ingen af holdenes tidligere modstandere har formået at score imod dem.

Gæsternes måtte se deres statistik falde efter nederlaget på 2-0, hvorimod Trekløverskolen kunne notere sig for det sjette clean-sheet på stribe. Ganske imponerende.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Skabte få chancer
Kampen startede lidt nervøst fra begge sider, for der var meget på spil.

Spillet foregik på banens midte, hvor bolden blev sparket frem ad banen uden adresse, i håbet om at en medspiller kunne opsnappe afleveringen.

Der blev fightet, og det kom til en del nærkampe, men noget poleret fodboldspil blev det ikke til. Det var tilfældighederne, der prægede spillet.

Efter blot tre minutter kom hjemmeholdet til deres første chance, da anfører Signe Døssing hamrede bolden over mål på et frispark lidt uden for feltet.

Gæsterne havde ikke meget at byde på offensivt. Deres farligste våben højrekanten, hvor Karla Nørgaard og midtbanegeneralen Karoline Bonde lå. D de tidligere kampe havde de skabt flere chancer. Men i denne kamp var de ikke-eksisterende takket være et påpasseligt hjemmeforsvar.  

Tilskuerne var mødt talstærkt op. Foto: Per Lysdahl
Tilskuerne var mødt talstærkt op. Foto: Per Lysdahl

TV: Blev den største

Fortjent føring
Gæsternes bedste og eneste forsøg på mål var et langskud, som reservemålmanden Sille Jensen ingen besvær havde med. Værternes normale målmand Mathilde Østergaard er p.t. skadet. Men overraskende var det, at en af holdets bedste markspillere blev sat på mål i stedet. Men satsningen lykkedes, og Sille fik sig en stille dag på kontoret.

Anderledes farlige i offensiven var hjemmeholdet. Selvom de to angribere Emma Stenholdt og Stine Berg havde svære arbejdsbetingelser over for et kompakt udeforsvar anført af Lærke Vestergaard, kom de frem til gode tilbud.

I det 13. minut slap Stine igennem, men gæsternes fremragende keeper Alma Hoppe kom glimrende ud af sit mål og fik afværget.

Det hele gentog sig fem minutter senere. Men på ny reddede Alma sit hold med en fremragende redning, hvilket fortjent gav hende fidusbamsen som kampens bedste spiller.

Der var lagt op til en scoring til hjemmeholdet. Den kom endelig efter 23 minutter, hvor Emma Stenholdt gjorde det til 1-0 efter en aflevering bag om forsvaret leveret af Signe.

Emma har nu scoret seks mål i denne sæson. I første kamp lavede hun endda et hattrick.

Helt fortjent pauseføring til hjemmeholdet.

Emma Stenholdt i rød gjorde det til 1-0. Foto: Per Lysdahl
Emma Stenholdt i rød gjorde det til 1-0. Foto: Per Lysdahl

Leverede varen

Bedre kombinationer
I pausen var gæsternes træner Rune Hørsteds besked til pigerne:

- Vi skal have bedre fat i midtbanen. Tal noget mere sammen og undgå så de mange boldtab, lød ordene.

Spillemæssigt blev det betydeligt bedre i anden halvleg. Ikke mindst var det en fornøjelse at se flotte kombinationer på venstrekanten udført af hjemmeholdets Olivia Brendstrup-Brix og Laura Valbjørn.

Men også gæsterne kom lidt længere frem på banen og fik sat nogle pæne kombinationer sammen godt anført af evigt kæmpende Karoline Bonde og anfører Caroline Sørensen. Men rigtig målfarlige blev de aldrig.

Det var hjemmeholdet, der havde initiativet.

Alma Hoppe gjorde sit bedste i kampen, men kunne ikke forhindre de to mål. Foto: Per Lysdahl
Alma Hoppe gjorde sit bedste i kampen, men kunne ikke forhindre de to mål. Foto: Per Lysdahl

Snød gammel fjende

Lukkede og slukkede
Men de skulle helt hen mod slutningen, før det hele blev endeligt afgjort. Først have Fiona Østergaard chancen for at lukke kampen med små to minutter tilbage. Men i helt fri position lykkedes det hende at sende bolden forbi mål.

Minuttet efter tog Olivia dog sagen i egen hånd. Et par snævre træk ind i banen og med et drømmehug med højrepoten sendte hun kuglen i nettet uden chance for Alma Hoppe. 2-0, og sådan blev det.

Trekløverskolen, Kjelleup var det bedste hold, og de er derfor klar til kredsfinalen. Her møder de enten Skovbakkeskolen eller Niels Ebbesen Skolen. Deres kamp spilles onsdag 7. november.

Selve kredsfinalen spilles tirsdag 13. november. Her har Trekløverskole, Kjellerup udebane.

Skovbyskolen har præsteret det bedste resultat i skolens historie, og de kan være stolte af deres indsats i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Trekløverskolen, Kjellerups vej til kredsfinalen:

7. september: Trekløverskolen, Kjellerup - Balleskolen, 5-0

27. september: Trekløverskolen, Kjellerup - Ans Skole, 1-0

4. oktober: Tungelundskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-2

23. oktober: Assentoftskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-4

29. oktober: Marienhoffskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-1

6. november: Trekløverskolen, Kjellerup - Skovbyskolen, 2-0

Hør Signe Døssing fortælle om kampen og holdet her: