TV: I undertal fra kampstart

Svær start: Der var kaos hos Kjellerup, som var 10 spillere til kickoff

De to målmagere. Foto: Ekstra Bladet
De to målmagere. Foto: Ekstra Bladet

Med kun 10 spillere på banen til kampstart fik Kjellerup Skoles pigehold en kaotisk start på hjemmekampen mod Sejs.

Se kampfakta her

Sejr alligevel
Men målmagerne Frederikke Gandrup og Maja Steiniche slog til igen-igen og lukkede kampen med hjemmesejr på 3-1.

TV: Vandt over forældrene

- Det er mildt sagt ikke optimalt, det her, sagde træner Christian umiddelbart før kickoff.

Nye spillere med
Han havde fortsat ikke fuldt hold, selvom det var en hjemmekamp.

- Der er to, der har lagt sig syge, og to andre er bare ikke dukket op, så jeg har lige ringet efter hjælp. Men de to reserver er ikke kommet endnu.

Alle de manglende spillere var fra niende klasse, så holdet bestod udelukkende af pigerne fra syvende og ottende. Det betød omrokeringer.

Hør den nyvalgte keeper Sille Jensen om optakten:


- Vi vælger at se positivt på det. Her ser du så næste års hold i støbeskeen. Så må vi se, hvad der sker. Sejs kan skam godt give os problemer, sagde Christian.

TV: Sendt hjem med tenniscifre

Tog styringen
Og det var som forventet Sejs, der tog teten. Kjellerup-tøserne virkede lidt famlende med flere spillere på nye pladser, men i bagerste kæde var der sikkerhed. Anfører Sara Jensen dirigerede sit forsvar fint, og den nye keeper Sille Jensen virkede sikker. Ingen kunne se, at hun ikke står på mål til daglig.

Det blev kun til et par halvhjertede forsøg fra Sejs, inden Kjellerup blev fuldtallige. Derefter blev det stille og roligt hjemmeholdet, der satte sig på spillet i første halvleg. Ikke mindst efter Frederikke Gandrup bragte holdet på 1-0. Hun blev spillet i medløb midt på Sejs' banehalvdel, men havde de to Emma'er - Frølund og Hyldahl - løbende på hver sin side af sig. De kunne dog ikke beslutte sig til at tackle Frederikke, før hun bankede til bolden på kanten af feltet til føring. 1-0.

Spændingen steg til slut

Se målet her:

Farlig duo
Med 12 af Kjellerups 14 mål i år har duoen Frederikke og Maja Steiniche allerede vist deres farlighed, men dagens kamp understregede, at alle forsvarere skal være 100% koncentrerede hele tiden, for de to laver mål ud af ingenting.

De er begge driblestærke, sparker godt til bolden og har målnæse. Det viste Maja i høj grad, da hun helt ude fra højrekant forfulgte en fremlægning. Sejs-målmand Sofia Sjohael og midterforsvarer Emma Frølund misforstod hinanden, så ingen af dem fik fat i bolden. Men det gjorde Maja, som resolut sparkede bolden ind til 2-0.

TV: Kørte kampen sikkert hjem

Den farlige duo havde slået til på to chancer, der egentlig ikke var noget, men som effektivt udnyttet banede vejen for sejren.

Gode råd
Træner Kenneth Pedersen, der ikke kunne nå at coache sine Sejs-tøser fra start, var nået frem og kunne i pausen forsøge at få vendt kampen.

Hør her hans råd:


Det lykkedes Sejs at få skubbet spillet frem og at få den bagerste kæde til at angribe Kjellerup-spillerne. Det gav bonus. Sejs overtog igen kampen, og Kjellerup-spillet blev usammenhængende med lange bolde frem til angrebsduoen i stedet for at spille omkring midtbanen, som ellers dominerede i sidste halvdel af første halvleg.

TV: Fornyet håb

Sara med stærk kamp
Men gang på gang stødte Sejs på Kjellerup-anfører Sara Jensen, der clearede alt. Hendes forudseenhed og teknik var gæsternes overlegen, så det blev ikke rigtig til farlige chancer, før den ventede reducering lykkedes blot tre minutter før tid. Her lykkedes taktikken, hvor Sejs smed Emma Frølund og Anna Madsen op i front for at få scoret. Det blev Emma Frølund, der fik held med et par driblinger i venstre side af feltet, hvor hun spillede Katinka Angel helt fri i modsatte side til 2-1.

Keeper Kjær klar på kassen

Alle frem i angrebet
Med tre minutter igen betød det, at Sejs kastede alle frem for at få udligningen, men det skal man altså være varsom med, når modstanderne har spillere som Frederikke og Maja. En clearing røg ud på højrekanten til Maja Steinche, der spurtede direkte mod mål for til sidst at sætte målmand og forsvarere af med en uselvisk klassepasning til Frederikke, der lukkede og slukkede.

3-1 til et Kjellerup-hold, der overvandt kaos og til slut fik ro på nerverne.

TV: Anfører: Jeg forventer Nicklas scorer