TV: Identiske mål sikrede sejren

Lækkerier: Laura Abild gik forrest for hjemmeholdet med to flotte mål

Emma Skjold gjorde det godt for Sabro, men måtte tage hjem med et nederlag. Foto: Keld Kristensen
Emma Skjold gjorde det godt for Sabro, men måtte tage hjem med et nederlag. Foto: Keld Kristensen

To gange viste Laura Abild Skovvangsskolen udpræget næse for løse bolde. To gange rykkede hun let og elegant forbi Sabroforsvarerne, som to gange så hendes lange fletning og 6-tallet, da hun sikkert passerede Camilla Søndergaard i Sabromålet. Og så vandt Skovbakkeskolen 2-1.

Se kampfakta her.

Sikker sejr med dramatisk indslag

Lige opgør
I den pragtfulde eftersommersol blev vi ca. 300 tilskuere vidner til en meget intens og jævnbyrdig kamp mellem to hold, der stod rigtig fint til hinanden. Begge hold rummede gode teknikere med god spilforståelse, men mens gæsterne fra Sabro var ældre og fysisk overlegne, var hjemmetøserne fra Hammel hurtigere og skarpere i driblingerne.

Der blev talt meget og højt fra begge sidelinjer for at få pigerne til at presse op og bevare overtaget fremme på banen fra kampens start.

Signe og Suzan var nærmest som sirener på sidelinjen. Foto: Keld Kristensen
Signe og Suzan var nærmest som sirener på sidelinjen. Foto: Keld Kristensen

Det var netop på en sådan situation, at lille letbenede Laura fra Skovvangsskolen opfangede en løs bold midt på Sabros banehalvdel. Hun så straks, at Sabroforsvarerne stod fast med ryggen til eget mål, hvorefter hun overspurtede to forsvarere let og elegant og scorede til 1-0. Med en ophøjet ro løb hun tilbage til hyldesten fra holdet.

TV: Glædeligt gensyn

Skovvang-overtag
I denne periode tiltvang hjemmetøserne fra Hammel sig overtaget. De mere sporadiske forsøg fra Sabro blev snildt løbet op af Julie Beck og Marie Johansen i Hammelforsvaret. Sabro forsøgte sig næsten udelukkende med dybe stikninger, men Hammeltøserne var dem for hurtige.

Marie Johansen styrede løjerne i forsvaret. Foto: Keld Kristensen
Marie Johansen styrede løjerne i forsvaret. Foto: Keld Kristensen

Mod slutningen af halvlegen fik Sabro bedre styr på midtbanen og i kraft af anfører Emma Skjold med den fine teknik og energibundtet Frida Sørensen pressede gæsterne på for en udligning inden pausen, hvilket ikke ville have været urimeligt. Men den kom bare ikke.

Pausesnak
Det er ikke en forslidt floskel at tale om pausesnak.
Hør selv fra Sabrolejren:

Det ligner lidt historien om: For mange kokke..

Men det var Sabro, der kom bedst ud til anden halvleg. Efter flere chancer fik holdet et hjørnespark, som Skovbakkeforsvaret havde endog meget svært ved at få clearet.

Se hjørnesparket her:

Som en direkte følge efter 14 minutter - desværre ikke filmet - havnede bolden hos Frida Sørensen, Sabro, der fra kanten af feltet kanonerede bolden op i målet udenfor Hammelkeeper Sofie Soos rækkevidde, som i kraft af hendes størrelse ikke er så stor. Men overraskende nok blev dette handicap ikke testet af Sabro, selv om beskeden var blevet givet fra sidelinjen. Holdet fortsatte med de flade, dybe stikninger, som angriberne ikke kunne løbe op.

Tæt på
Sabroholdet skal roses for en forbilledlig fight hele vejen, men det var tydeligt, at da Laura Abild gentog lækkeriet fra første halvleg, to næsten identiske situationer, gik gassen af Sabroballonen. Men da resterede der også kun 90 sekunder. Ikke nok til at ændre på resultatet.

Lille, stilfærdige og beskedne Laura fra Skovbakkeskolen blev matchvinder på hurtighed, teknisk dygtighed og næse. Men Skovbakkeholdet rummer flere af hendes slags, som næste gang kan gå i hendes fodspor.

I dag fik de keeper Amalie Højgaard skadet under opvarmningen, ligesom de manglede dynamoen på midten Sofia Dohn. Så de kan blive spændende at følge videre frem.

Hør fra dygtige Laura Abild her: