TV: Intens fight i tæt opgør

Tre flotte: Kampens tre mål blev scoret på imponerende vis

Det var en tæt kamp med flotte mål i begge ender. Foto: GDV
Det var en tæt kamp med flotte mål i begge ender. Foto: GDV

Mandag tog Rønde Skole imod Elsted Skole i en af kredssemifinalerne i Jylland Midt.

Kampen blev sparket i gang i et hæsblæsende tempo. Drengene fra de to skoler havde et yderst højt spændingsniveau. Derfor havden de i indledningen svært ved at finde sig til rette.

Bolden var mere i luften end ved kunstgræsset, og når den endelig var kommet nogenlunde under kontrol, så blev der flækket igennem i duellerne.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Mange brændte chancer
Enten skiftede bolden fødder konstant, eller også blev der dømt offside eller frispark. Mange spilstop grundet den større fysik hos Elsted-drengene og den større hurtighed samt bevægelighed hos hjemmeholdet gjorde, at kampen og især første halvleg blev noget rod.

Rønde Skoles hurtige og teknisk stærke kanter Christian ’Lyn’ Lynnerup og Simon ’Tonser’ Thorsøe kom dog godt bagom deres direkte oppassere. Det resulterede i to kæmpestore chancer til spidsangriberen Nicolaj Graversen.

Men det skulle hurtigt vise sig, at det ikke var Nicolajs store dag. Han missede de store muligheder på det skammeligste. Hvis han skal gøre sig forhåbninger om spilletid i en kredsfinale, så skal der trænes afslutninger intensivt den næste uges tid.

Efter otte minutter i den højintense indledning skulle det lykkedes for den flamboyante kantspiller Simon Thorsøe igen at vriste sig fri af en noget rundtosset højre back i Jacob Jensen. Simon rundede ham på baglinjen, bragte sig i en favorabel afslutningsposition og fyrede læderet ind bag en ellers glimrende keeper Malthe Pedersen. Han kunne intet gøre i situationen og 1-0 til hjemmeholdet.

Se Simons mål til 1-0 her:

TV: Fiskede efter hattrick

Topscorer kom igennem
Uanset hvor meget Elsted Skole prøvede at spille sig igennem Rønde Skoles defensiv, var Victor Falk konstant over den frygtindgydende topscorer Lasse Fisker fra Elsted Skole. Lasse var på dette tidspunkt oppe på 11 fuldtræffere i sæsonen, men Victor var nærværende konstant.

Det strålede ud fra Rønde Skoles taktikforberedelser, at Lasse skulle pakkes ind.

Men efter 12 minutter var der opstået en lille sprække mellem Victor og Asger Søndergaard i centerforsvaret hos Rønde Skole. Blot et lille øjebliks uopmærksomhed, og Asger Daugaard fra Elsted Skole smed en aflevering i bedste Laudrup-stil ned i mellem de to forsvarsspillere. Han spillede en helt fri Lasse, som usvigelig sikkert lagde kuglen ind bag Noah Baarstrøm i målet.

1-1, og kampen var nu igen helt lige. Det var Lasses 12. scoring i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Han scorede blandt andet fem mål i første kamp, lige som han lavede et hattrick mod Rønbækskolen.

Der var lagt op til en hård kamp inden første fløjt. Foto: GDV
Der var lagt op til en hård kamp inden første fløjt. Foto: GDV

TV: 'Vi skulle have slukket lyset'

Værterne med overtaget
Anden halvleg gik i gang, og Rønde Skole havde foretaget de nødvendige udskiftninger. Ud var gået Nicolaj Graversen, og ind var kommet Anton Byrialsen.

Christian Lynnerup var nu rykket fra kanten op på toppen, og Cilas Brandt og Simon Thorsøe var på kanterne.

Anton havde nu taget ejeskab over midtbanen sammen med en af holdets stjerner Mathias Sauer. Det udmøntede sig nu i klart spilovertag, og spillet var nu nede i de rette luftlag ved gulvet.

Her spyede Mathias om sig med pasninger og stikninger, som var han en ren Houdini.

En af pasningerne ramte en fri Christian Lynnerup, som med stor præcision sendte Cilas afsted på højrekanten. Han snød fuldstændig Laurits Daugaard på venstrebacken og smadrede bolden ind bag Malthe Pedersen. Meget sammenligneligt med den første scoring fra Rønde Skole bare i modsatte side. 2-1 til hjemmeholdet.  

Victor Falk og Asger Søndergaard spillede en imponerende kamp. Foto: GDV
Victor Falk og Asger Søndergaard spillede en imponerende kamp. Foto: GDV

Afgjort på 12 minutter

Satsede alt
Med 15 minutter tilbage af kampen satsede Lasse i en tackling og modtog et fortjent gult kort.

Nu så det for alvor svært ud for Elsted Skole med deres største profil og topscorer ude. Med spilovertag til Rønde Skole så det dystert ud for udeholdet.

Rønde Skole kom dog stadig til chancer, men det blev ikke til flere scoringer i opgøret, selvom Elsted Skole var tæt på i kampens døende minutter.

Der blev lagt pres på i slutfasen med lange bolde, og en af disse resulterede i en gigantisk chance til Nicolaj Lehmann, som dog missede målet.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Rønde Skole - Elsted Skole, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Asger Søndergaard, Rønde Skole
Mathias Mortensen, Elsted Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Malthe Pedersen, Elsted Skole

Rønde Skole er nu videre til kredsfinalen efter sejren på 2-1, hvor de skal møde enten Hovedgård Skole eller Kragelundskolen.

Kredsfinalen bliver spillet mandag 12. november. Rønde Skole skal spille kampen på udebane.

Rønde Skoles vej til kredsfinalen:

6. september: Molsskolen - Rønde Skole, 1-5

21. september: Syddjurs Friskole - Rønde Skole, 0-7

3. oktober: Rønde Skole - Marienhoffskolen, 6-0

23. oktober: Vestervangsskolen - Rønde Skole, 0-2

1. november: Rønde Skole - Sejs Skole, 6-1

5. november: Rønde Skole - Elsted Skole, 2-1

Hør Mathias Sauer fortælle om kampen og kredsfinalen her: