TV: Is i maven: Scorede på det afgørende straffespark

Kølig: Camilla Højgaard havde styr på nerverne og sendte sit hold i semifinalen

Bunketid og kæmpe forløsning, da Camilla har scoret på det afgørende straffespark. (Foto: Henrik Schou)
Bunketid og kæmpe forløsning, da Camilla har scoret på det afgørende straffespark. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry er klar til semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold efter en dramatisk sejr på straffespark over Vester Hassing Skole i kvartfinalen.

Efter kvartfinalen fik Ekstra Bladet Skolefodbold en lille snak med Camilla Højgaard fra Ry, der netop havde sendt sit hold i semifinalen med en sikker scoring på Rys sidste straffespark.

Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul) og resten af Vester Hassing måtte se sig slået af 'Fighter-Vilja' (blå) og Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Nordstjernen' blev slukket
Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole

Spiller i holdets tjeneste
Det er ikke normalt, at det er Camilla, der stjæler rampelyset. Hun er ikke topscoreren eller den, der kreerer spillet og de farlige chancer, men tværtimod en af de fire bagerste, der udgør Ry-holdets stærke defensiv. Det er derfor usædvanligt, at det er hende, der kan løbe holdkammeraterne i møde efter at hun har sat den afgørende scoring ind.

Det må give en enorm eufori, skulle man synes, men det kan man ikke umiddelbart se på hende. Glæden er der og hun tager imod alle kammeraternes lykønskninger, men at fremhæve sig selv ligger hende fjernt.

Den rolige og lidt tilbageholdende matchvinder fortæller her, hvorfor Ry vandt dagens kamp:


Hun startede på venstre back, men blev på et tidspunkt rykket ud på højre kant, efter at Vilja blev flyttet over i venstre side. Det var der en grund til.

 - Fordi jeg tidligere har været kantspiller. Jeg har prøvet det i modsætning til nogle af de andre. Jeg tror, det er derfor, jeg blev sendt derover.

 - Men jeg er ikke venstrebenet. Jeg er bedst med højre, men kan dog klare mig med venstre. Men højre er bedst.

Camilla Højgaard (blå) i infight. (Foto: Henrik Schou)
Camilla Højgaard (blå) i infight. (Foto: Henrik Schou)

Og det siger måske en hel del, at hun spillede med overbevisning som venstre back med fine indgreb og gode driblinger. I modsætning til flere andre holdkammerater i dagens kamp forstod hun at holde på bolden og skabe ro på situationerne, hvorefter hun afleverede sikkert videre.

For minutter efter at blive omplaceret og skulle udfordre en af modstandernes hurtigste og bedste spillere i dag. Men hun er holdspilleren, der tager, hvad hun bliver budt og giver alt, hvad hun har.

Camilla Højgaard (th.) i samarbejde med anfører Johanne Søndergaard. (Foto: Henrik Schou)
Camilla Højgaard (th.) i samarbejde med anfører Johanne Søndergaard. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Ungdomsskolen Ry - Vester Hassing Skole

Aldrig været midtbanespiller
Til gengæld er hun aldrig blevet benyttet som midtbanespiller, på trods af den alsidighed hun besidder.

- Nej, faktisk ikke. Jeg har spillet mange pladser, men de eneste, jeg ikke har været benyttet på er målmandsposten og på midtbanen. Det tror jeg da godt, jeg kunne, for min kondition er fin nok, synes jeg.

Og lidt presset accepterer hun også, at hendes teknik er god og at hun også har blik for spillet. Men det er ikke hende, der sætter dagsordenen, og sådan skal det være. Hun er glad for at være med og at hun kan hjælpe holdet ved at være "alt-mulig-manden", der bliver brugt, hvor der er brug for det.

I dagens kamp måtte hun have et hvil på bænken. Hun piver ellers ikke, men hun løb ind i et gevaldigt trælår, og det gjorde nas, kunne man se. Heldigvis fik hun sig sundet og kom ind igen, så hun kunne sende Ry videre i turneringen.

En krammer efter afgørelsen. (Foto: Henrik Schou)
En krammer efter afgørelsen. (Foto: Henrik Schou)

Jyllandnord Galleri: Bagom første pige-kvartfinale

Begge ben på jorden
Hun fortæller også, at det ikke er spillerne selv, der aftaler pladsskifterne på Ry-holdet.

 - Nej, det gør trænerne. Vi har talt en del om det op til flere kampe, men det afhænger af, hvordan kampen udvikler sig. Det er jo ikke sikkert, at det er nødvendigt.

Og her rammer hun ind i noget centralt for hele holdet og for hende selv. De gør det, der er nødvendigt. Så hun spiller der, hvor hun gør mest fyldest, uanset om det medfører ros og hyldest. Hun virker som en spiller, der har begge ben på jorden og tager situationen med en knusende ro.

Læs alt om slutspillet og finalerne her.