TV: Keeper-Kulas var klasse

Retfærdigt eller ej: Den Fri Hestehaveskole overlevede første runde og skrev historie

Den Fri Hestehaveskole havde en god pausesnak - og det hjalp. (Foto: Per Lysdahl)
Den Fri Hestehaveskole havde en god pausesnak - og det hjalp. (Foto: Per Lysdahl)

Da Herskindskolens drenge i dag tog imod Den Fri Hestehaveskole, var det to skoler med en lidt forskellig historie og baggrund.

Herskindskolen har ikke deltaget i verdens største skolefodboldturnering siden 2012/13, og er sjældent nået længere end første runde. Store nederlag er det såmænd også blevet til.

Den Fri Hestehaveskole er fast deltager i turneringen, men for dem har første runde også ofte været endestationen. Det specielle har været, at de ikke har scoret et mål siden turneringen 2011/12, hvor det blev til to af slagsen, men alligevel et nederlag på 2-8 til Gyvelhøjskolen. Alt dette skulle der ændres på i dagens kamp. Træner Thomas fra gæsterne udtrykte det klart før kampen således:

— I dag scorer vi. Og vi vinder.

Krigsmalingen hjalp

Scorede på trods af stort målmandsspil
Og de skulle få scoret, som træneren lovede. Men først sent i kampen.

Fra anden halvlegs begyndelse var Philip Finderup igen på banen, efter at have været ude med en mindre skade i første halvleg. Og med hvilken succes.

Hjemmeholdet havde taktisk flyttet Victor Holm frem fra forsvaret til angrebet, og det gav overtaget offensivt. Men selvom de fremstillede chancer på samlebånd, udeblev målene. Ikke mindst takket være en fremragende målmand i udeholdets mål, Mads Kulas, der gang på gang reddede sit hold, når det brændte på.

Det eneste kampen manglede - mål - kom så i de sidste ti minutter. Mod forventning kom de dog ikke til hjemmeholdet, men til Den Fri Hestehaveskole.

Den offensive sats hos Herskind-drengene kostede bagude. På tre tilfældige chancer, blev Marcus Bolt matchvinder for Den Fri Hestehaveskole med sine tre scoringer. De havde hermed skabt en overraskelse, og med 3-0-sejren skrevet ny historie.

Se interview med de to kampafgørende her: