TV: Klasseforskel

Kæmpede bravt: Men kunne ikke røre ved sejren, kun dens størrelse

Aksel Sylvest og holdkammeraterne fra Gammelgaardsskolen kæmpede bravt, men kunne intet stille op mod Niels Ebbesen Skolen. (Foto: Keld Kristensen)
Aksel Sylvest og holdkammeraterne fra Gammelgaardsskolen kæmpede bravt, men kunne intet stille op mod Niels Ebbesen Skolen. (Foto: Keld Kristensen)

Hjemmeholdet Gammelgaardsskolen fra Aabyhøj var i menneskehænder mod Niels Ebbesen Skolen fra Skanderborg. 4-0 giver ikke et retvisende billede af forskellen på de to hold.

Se kampfakta her

Op ad bakke
Hjemmeholdet havde valgt at spille opad i første halvleg, på den meget specielle bane i Parken, Aabyhøj. Banen skråner og har altid gjort det, så man kommer til at spille både opad og nedad.

For Gammelgaardsskolen blev det imidlertid op ad bakke hele tiden, også i anden halvleg, hvor det egentlig skulle gå nedad. Men det var holdet ikke stærkt nok til at udnytte. Til gengæld skal drengene roses for at kæmpe hele vejen, selvom presset på dem var etableret allerede efter fem minutter.

TV: Fysik til forskel

Sofie sikrede sejren

Otte mand i forsvaret
Drengene fra Gammelgaardsskolen var sjældent oppe på modstandernes halvdel i første halvleg, hvor Niels Ebbesen måtte vente helt til det 19. minut, før de fik hul på bylden. Inden da havde de bolden i nettet en enkelt gang, men målet blev underkendt, og desuden var det stolpe ud tre gange på skudforsøg udefra. Men hjemmeholdet bed fra sig, og de havde heldet i mange situationer, hvor det brændte alvorligt på.

Da Niels Ebbesen så scorede, nappede de lige to på stribe, inden forsvaret igen fik styr på det. 1-0 ved Simon Janik, der blev spillet fri midt for mål og passerede let William Angelo i Gammelgårdmålet

Og minuttet efter fik venstrekanten, Yoshua Bania, en flot stikning i dybden af anfører Rasmus Sørensen. Yoshua løb simpelthen fra sin oppasser og scorede fladt ved nærmeste stolpe til 2-0.

Skydetelt
Men så gik der skydetelt i løjerne. Det virkede helt klart som om Skanderborg-drengene alle ville på tavlen, hvilket blot betød, at Gammelgaard-forsvaret fik det lettere. Enten tog målmand William Angelo forsøgene udefra, eller også røg de forbi målet, så Gammelgaarden holdt skansen og var kun bagud 2-0 ved pausen.

Stadig håb
Der blev snakket meget i pausen hos hjemmeholdet. Mange ting skulle rettes, og alle var ivrige for at bidrage med forslag. Men det hele fik ingen gang på jord, da holdet allerede efter 25 sekunder i anden halvleg begik straffespark, efter et uheldigt udkast fra keeper William. Jacob Nærum scorede sikkert til 3-0 til Niels Ebbesen.

På sidelinjen var lærer Carsten Linderoth dog fortrøstningsfuld.

— Gammelgaard vinder 4-3, sagde han med et glimt i øjet.

Han og alle de øvrige tilskuere så imidlertid skriften på væggen. Det kunne blive et blodbad, hvis ikke Gammelgaards-drengene tog sig sammen.

En bølgende kamp

Kun 4-0
En enkelt gang mere nettede frontløberen Simon Janik, men ellers fortsatte skydeteltet, mens hjemmeholdet kæmpede bravt for at holde skindet på næsen. Det må man sige lykkedes. Midtforsvaret med Anders Sørensen og Aksel Sylvest fik assistance af hele midtbanen, så der ofte var stor trængsel i feltet, hvor Skanderborg-drengene ikke rigtig kunne komme til, så de måtte skyde på lang afstand, og det kom der ikke noget ud af. Gammelgaarden vandt meget på deres fight og 4-0 er en lille sejr for deres vilje.

Beder var bedst

Dukket efter drømmestart

Dog skal det tilføjes, at Niels Ebbesen-holdet har virkelig meget kvalitet og de skal udfordres mere end i dag, før man kan bedømme deres reelle styrke.

Holdet har i anfører Rasmus Sørensen en utrolig stærk organisator, der strør lækkerbidskener om sig hele tiden. Han kan godt selv, men havde i dag valgt assistrollen, som han virkelig excellerede i. Foran sig har han to skarpe kanter i Yoshua Bania og Martin Nguyen, mens spidsen Simon Janik viste gode takter og fin næse for chancerne helt fremme med to mål i dag. Og sidst, men ikke mindst, har han med på midtbanen Tobias Ruby og Ilmi Hayir, som både rydder op og supplerer i det konstruktive, fremadrettede spil. Så det bliver spændende at se, hvornår holdet folder sig helt ud.