TV: 'Kragerne' flyver på ny

Skidt start: Der gælder om at være klar fra første fløjt

Mustafa vinder duellen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Mustafa vinder duellen. Foto: Glenn Dagø Vittrup

På kunstgræsbanen hos IF Lyseng skulle to af Aarhus' skoler duellere. Hjemmeholdet fra Kragelundskolen kom til denne kamp i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold med en solid 9-0 sejr i bagagen, det samme gjorde udeholdet fra Beder Skole. Så begge mandskaber var fulde af forventninger og stor selvtillid inden første fløjt.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Debutanterne fik en god oplevelse

Giftige fra start
Men der skulle ikke gå lang tid, før 'Kragerne' bød op til dans. En af hjemmeholdets solide midtbanespillere Nicolai opsnappede bolden fra en noget usikker Tobias Brøner i den centrale forsvarskæde og bankede kuglen via stolpen ind bag udeholdets Christian Bugge. Så stod der allerede 1-0 til hjemmeholdet. På dette tidspunkt var der kun gået et minut og 12 sekunder.

Se jublen ved målet til 1-0 her:

Udeholdet havde desværre modtaget et par afbud fra vigtige spillere i weekenden. En af dem var netop på den udsatte position som centerforsvarer. Om det var derfor, usikkerheden var så markant ved Tobias i indledningen, må vi lade stå usagt, men udeholdet fik dog hurtigt stabiliseret sig og fik styr på defensiven.

Se også: TV: Kynismen slog til igen

Kom bedre med
Udeholdets træner forklarede også, at de havde modtaget et afbud fra den professionelle skiløber Magnus Storm, som var på ski i Val d’Isère i Frankrig.

- Med de afbud vi har modtaget, så ligger favoritværdigheden hos hjemmeholdet med 60-40 procent til dem, udtalte han før kampen.

- Men jeg fortalte holdet i taktikken, at det var 50-50 for ikke at gøre dem for nervøse inden kampen.

Efter den lynhurtige scoring fik udeholdet flyttet spillet længere frem på banen. Det nye centerforsvar kom til at stå bedre. Nu foregik kampen og intensiteten på midtbanen. Her huserede en hel del profiler fra begge hold.

For værterne var det Nicolai og Anton Holst, som styrede slagets gang og med sidstnævnte i en klart dominerende rolle. Han var overalt: hjemme for at forsvare, oppe for at angribe, i højre side og i venstre side. Han må betegnes som den nye 'Kragekonge'.

Hjemmeholdet har det med at grave konger frem til Ekstra Bladet Skolefodbold, og denne sæsons 'Kragekonge' må defineres som Anton Holst. Han blev da også banens bedste spiller og fik fortjent fidustrolden.

Se også: TV: 'Krage-Kongen' kvidrede kvartfinale

For højt tempo
Udeholdet havde Maja Ginnerup som central midtbanespiller. Maja har været inde omkring bruttotruppen til U16-pigelandsholdet. Men mod denne stærke modstander løb hun flere forgæves kilometer. Man kunne se, at hun led på tempoet, og at der tydeligt er forskel på den daglige gang i pigefodbold og drengefodbold. Havde hun haft mere tid på bolden, ville hun klart være en stor profil, men i et opgør i højt tempo og et modstanderhold, som hurtigt var over boldholder, kom hun til kort.

Maja Ginnerup havde det svært i kampen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Maja Ginnerup havde det svært i kampen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
 

I første halvleg var hjemmeholdets Sander den helt store profil sammen med Anton Holst. Sander gør sig i centerforsvaret, og som spillertype minder han om Daniel Agger. Han styrede defensiven fra sin position som højre centrale forsvarer. Han havde et godt blik for spillet. Stor autoritet, glimrende teknik, og så kunne han drive bolden frem og sætte angriberne op. 10 minutter før pausen fik hjemmeholdets angrebsprofil Mustafa en kæmpe chance, men han bankede den desværre på den ene opstander, så stillingen stadig var 1-0 ved pausen.

Mustafa lovede mål i anden halvleg:

Sander havde styr på forsvaret. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Sander havde styr på forsvaret. Foto: Glenn Dagø Vittrup
 

Se også: TV: Opskriften på succes

Blev for trætte
Anden halvleg blev fløjtet i gang, og der skulle ikke gå mere end et minut, så havde Anton Holst sit holds tredje skud på træværket. Denne gang også stolpe ud, ligesom Mustafa.

Det var som om, at udeholdet i begge halvlege kom dårligt ud, for de kunne nemt havde været bagud 2-0 eller 3-0 efter kort tids spil.

Anden halvleg forløb ikke som første, for 'Kragerne' speedede op, og gæsterne virkede trætte.

Derfor satte hjemmeholdet sig tungt på spillet. Angrebsprofilen Mustafa med de hurtige fødder fik den ene store chance efter den anden.

Midtvejs i anden halvleg fik han en friløber, som blev misbrugt, men riposten strøg ud til Søren A., som hurtigt var over den og gjorde det til 2-0. Dette var et naturligt resultat at det hårde og højere pres i anden halvleg.

Kampens sidste spark endte i kassen, da sejren på 3-0 blev cementeret af Anton Holst. Hvis 'Kragerne', som har stolte traditioner i verdens største skolefodboldturnering, skal nå langt i denne sæson, bliver der brug for endnu mere tempo. De skal have bredden et niveau op, ellers bliver det for nemt for modstanderne at dæmme op for de tre profiler: Sander i forsvaret, Anton på midten og Mustafa på toppen.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen