TV: Kragernes fald

Snød favoritterne: Hovedgård Skole klar til kredsfinalen

Hovedgård Skole er videre til kredsfinalen efter en sejr over Kragelundskolen. Foto: Gunnar Bjerglund
Hovedgård Skole er videre til kredsfinalen efter en sejr over Kragelundskolen. Foto: Gunnar Bjerglund

Hovedgård Skole, der for første gang i nyere tid er med i Ekstra Bladet Skolefodbold, er kommet frem til semifinalen i Jylland midt mod favoritterne fra Kragelundskolen med en samlet målscore på 12–2 i fire kampe.

Kragelundskolen mødte frem med en imponerende målscore på 28–2 i deres første fire kampe.

Der var således en forventning om at det ville blive en forsvars-kamp, hvor en enkelt fejl kunne blive afgørende for kampens resultat.

Kragelundskolen stillede op uden Sander, der er deres normale anfører og styrmand i forsvaret, da Sander i den seneste kamp modtog et rødt kort.

- Jeg er nervøs for kampen i dag. Det er en dum situation at stå i, for jeg vil gerne spille, udtalte Sander inden dagens opgør.

Se kampfakta her.

TV: Holdt nullet igen

Nervøs start
Kampen blev indledt med nervøst spil fra begge hold. Der blev tacklet igennem, og der var mange nærkampe, som kampens dommer skulle tage stilling til.

Kampens første store chance tilfaldt værterne fra Hovedgård. Caspar Christensen sparkede et hjørnespark ind foran gæsternes mål, og bolden blev clearet lige ud i fødderne på Nikolaj Becker, der sendte bolden forbi gæsternes mål.

Efterhånden fik 'Kragerne' ro på deres spil og pressede værterne tilbage på banen. Kragelunds Lukas Busk erobrede en bold på egen banehalvdel og drev bolden frem mod hjemmeholdets mål. Lidt udenfor værternes straffesparksfeltet sparkede Lukas til bolden. Desværre for Lukas endte skuddet over mål.

I denne fase af kampen følte gæsterne, at de blev snydt for et straffespark, da de var af den opfattelse, at bolden blev pareret med hånden af en af hjemmeholdets spillere. Dommeren så ikke situationen, så fløjten forblev tavs.

Favoritterne fra Kragelundskolen forsøgte at sætte sig op til opgøret før kampstart, men det var ikke nok. Foto: Gunnar Bjerglund
Favoritterne fra Kragelundskolen forsøgte at sætte sig op til opgøret før kampstart, men det var ikke nok. Foto: Gunnar Bjerglund

TV: Intens fight i tæt opgør

Lagde ny taktik
I pausen fik hjemmeholdets spillere besked på, at de skulle vente med at presse så hårdt på og i stedet håbe at få fat i retur boldene.

Gæsterne ville fra anden halvlegs start ud og løbe med værterne, hvor Lukas Busk skulle være det centrale midtpunkt.

Thøger blev sendt ud på den ene kant, og på den anden var det Elmgaard, og helt i front skulle holdets topscorer Mustafa være klar til at udfordre hjemmeholdets forsvar og målmand.

Kragelundskolen dominerede kampen og fik spillet presset frem i gæsternes forsvar. For ofte løb gæsternes angreb ud i ingenting, og bolden blev clearet væk af hjemmeholdets stærke forsvarskæde. Hvis bolden endelig blev sendt mod mål, viste Benjamin Møller sin styrke som målmand hos værterne og afværgede flere farlige forsøg.

Tilskuerne udviste god opbakning under hele opgøret og hjalp hjemmeholdet til sejr. Foto: Gunnar Bjerglund
Tilskuerne udviste god opbakning under hele opgøret og hjalp hjemmeholdet til sejr. Foto: Gunnar Bjerglund

TV: Super-Sofie sikrede sejren

Hjørnespark blev afgørende
Midt i anden halvleg fik værterne tilkæmpet sig et hjørnespark. Sparket blev taget af Casper Christensen, og han sendte bolden ind foran mål, hvor Marius Faurholt nåede højest, og headede bolden i mål til en føring på 1–0 til hjemmeholdet, hvilket kom som et chok for gæsterne der havde domineret opgøret.

Mod kampens slutning steg kampens intensiteten, og der blev tacklet igennem. 'Kragerne' pressede hårdt på for at få det forløsende mål til en udligning. Hjemmeholdets forsvar holdt stand, og som en sikker sidste skanse stod Benjamin Møller klar i målet og fik afværget flere nærgående forsøg.

På stærkt forsvars arbejde lykkedes det for hjemmeholdet at holde favoritterne fra scoringer.

Efter et taktisk oplæg inden kampen lykkedes det for Hovedgård Skole at score på en dødbold-situation, så de nu er klar til kredsfinalen i Jylland midt, hvor de på hjemmebane skal møde Rønde Skole.

Kampen spilles mandag d.12 november klokken 11.00. Datoen er fastlagt, og den kan ikke ændres. Kampen kan derfor ikke flyttes til en anden dag.

Skarpest på dagen

Hovedgård Skoles vej til kredsfinalen:

6. september: Hovedgård Skole - Løsning Skole 2-0

20. september: Brædstrup Skole - Hovedgård Skole 1-5

23. oktober: Hovedgård Skole - Parkvejens Skole 1-0

31. oktober: Østerhåbskolen - Hovedgård Skole 1-4

7. november: Hovedgård Skole - Kragelundskolen 1-0

Se Hovedgård Skole juble efter dommerens sidste fløjt: