TV: Kynismen sejrede

Spilovertag ikke alt: Drenge fra Kjellerup dominerede, men fik ikke omsat det til mål

Kjellerup-holdet havde det meste af spillet, men fik ikke bolden nok gange i kassen. (Foto: Per Lysdahl)
Kjellerup-holdet havde det meste af spillet, men fik ikke bolden nok gange i kassen. (Foto: Per Lysdahl)

Kjellerup Skoles drenge har ikke siden sæsonen 2011/12 gjort nogen væsen af sig i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Til gengæld nåede de dengang helt til kvartfinalen, men sådan skulle det ikke gå i dette års turnering.

Efter Frisholm Skoles sejr i første runde på 2-0 over Ans Skole, var der stillet store forventninger til holdet før dagens kamp. Der var udsigt til en jævnbyrdig og spændende kamp.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Chokstart gav sejr

Kamp om midtbanen
Fra start var det en kamp om, hvem af holdene der først fik kontrol på midtbanen. Det fik hjemmeholdet, hvor en velspillende midtbane bestående af Rasmus Trosborg, Kasper Bjerregaard og Asger Kristiansen svang dirigentstokken. Efterhånden blev det også til gode målchancer, men scoring kom der ikke ud af anstrengelserne.

Gæsterne fra Frisholm stod lavt i forsvaret, men offensivt havde de ikke meget at byde på. Derfor sad man og ventede på, at hjemmeholdet skulle få den forløsende scoring. Men som det så tit går i fodbold, slog modstanderne kontra. Et boldtab af hjemmeholdet på midtbanen blev opsnappet af Andreas Nordmark fra Frisholm og på sin vej mod mål, blev han fældet i det kriminelle felt.

Straffespark, som han selv tog sig af. Et lidt svagt skud blev flot pareret af Tobias Pedersen i Kjellerup-målet, men desværre for Tobias, havnede bolden hos Per Strunge, som med et kanonskud sendte riposten i nettet til en føring til Frisholm på 1-0. Der var på det tidspunkt spillet 26. minutter, og det blev pauseføringen.

— I skal være mere bevægelige uden bold, var et af de gode råd hjemmeholdets spillere fik af trænerne Christian og Jacob.

Effektive kontra-angreb
Det så ud til, at spillerne efterlevede, hvad trænerne havde sagt i pausen.

Hjemmeholdet overtog mere og mere af spillet, og pressede på for en udligning. Men igen slog Frisholm Skole til på en kontra. Efter et lang pres med gode scoringsforsøg til hjemmeholdet blev en lang aflevering sendt bag om Kjellerup forsvaret, og Andreas Nordmark havde frit løb fra banens midte, og svigtede ikke. 2-0 til Frisholm Skole.

Hjemmeholdet fortsatte sit pres, og producerede målchancer på stribe, men enten var heldet ikke eksisterende eller også manglede effektiviteten. Men spænding kom der til sidst. I det 23. minut reducerede hjemmeholdets Victor Andersen til 1-2 på et flot hovedstød.

Man ventede så småt på, at der skulle komme en udligning. Men i stedet gav et kiks i hjemmeholdets forsvar en gratis chance til Frisholms Per Strunge midt foran mål, og med sit andet mål blev Per Strunge dagens matchvinder, og sendte Frisholm Skole meget overraskende i 3. runde med en sejr på 3-1.

Træner Christian fra Kjellerup Skole havde en kommentar efter kampen.

— Vi er meget skuffede over ikke at have fået mere ud af det. Vi sad jo på det hele, men på fejl forærede vi dem tre mål, lød det fra den skuffede træner.

1 af 2 Frisholm-holdet var effektive foran mål og hev sejren med hjem. (Foto: Per Lysdahl)
2 af 2 Kjellerup-holdet havde det meste af spillet, men fik ikke bolden nok gange i kassen. (Foto: Per Lysdahl)