TV: Kynismen slog til igen

Grå hår: Kampen måtte afgøres fra pletten

Dinan Kabeya i fuld fart. Foto: Keld Kristensen
Dinan Kabeya i fuld fart. Foto: Keld Kristensen

De giver modstanderne og deres trænere grå hår i hovederne, Søndervangskolen, når de går i gang med kampene i Ekstra Bladet Skolefodbold, for Søndervangens drenge er uberegnelige og ustyrlige. Ikke på den dårlige måde, for drengene opfører sig eksemplarisk, men de er ikke til at forudse i deres spil og handlinger med bolden.

I denne kamp måtte udeholdet fra Balleskolen sande, at de blev sendt ud mod forventning efter straffeafgørelse af et hold, der spiller lidt uortodokst og uforventeligt, men som bare vil vinde. Det gjorde de efter denne kamp med cifrene 5-4 efter 1-1 i den ordinære tid.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Spilovertag ikke nok

Styrede første halvleg
Udeholdet følte sig trygge fra kampens start, hvor de hurtigt satte sig på midtbanespillet i kraft af trioen Jacob Hjort, Mads Løvstad og Marcus Togsverd sekunderet af højrekanten Oscar Vejlgaard. Allerede efter et minut og 45 sekunder kunne de have bragt sig foran, da Jacob Hjort fandt en helt fri Peter Djuric i feltet, men den ellers så træfsikre topscorer var ikke spillet varm endnu og brændte.

For hjemmeholdet var det et varsel, som ikke helt blev taget alvorligt. Flere gange i starten havde gæsterne held til at stikke bolden i dybden og frembringe gode chancer mod det lidt tøvende hjemmehold-forsvar.

Efter seks minutter og 40 sekunder gik det så galt. Banens mindste og bedste Mads Løvstad fra udeholdet udnyttede en af disse stikninger til stensikkert at passere Samsur Sherafzai i hjemmeholdets mål til 1-0.

Se også: Tryllede med sin magi

Flere gode muligheder
Det var et hjemmehold noget på hælene, men de skal nok være glade for, at troldmanden Peter Djuric fra udeholdet ikke havde en god dag. Både han og flere andre fik store muligheder for at udbygge føringen, men svigtede.

Hjemmeholdet havde forberedt sig på Peter og hans finurligheder, så Cengizhan Yildirim var en meget stærkt spillende oppasser kampen igennem, hvor han ikke forlod udeholdet topscorer med mange meter i hele kampen. Og dertil havde man igen kraftkarlen Ryan 'Rasta' Lakou liggende som en slags oprydder bag Cengizhan, hvis Peter skulle komme i frit løb mod mål. Men det skete stort set ikke takket være Cengizhan.

Troldmanden Peter Djuric tæt markeret. Foto: Keld Kristensen
Troldmanden Peter Djuric tæt markeret. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Opskriften på succes

Set før
Bedst som man sad og forventede, at gæsterne ville banke endnu et søm i inden pausen, så fik vi kampens detalje, lavet af hjemmeholdets kraftcenter Ryan 'Rasta' Lakou.

Han bakkede som så ofte fint op, da Peter Djuric blev spillet i dybden, men denne gang nøjedes han ikke med at sparke væk. Han startede i stedet sit helt eget commando-raid. Han stjal bolden på kanten af eget felt, og derefter driblede han og bandede sig hele vejen op i modstandernes felt med et fart og et drive, Ekstra Bladets udsendte ikke har set før i denne turnering, for så at kanonere bolden helt op i venstre hjørne til 1-1.

Det er tæt på at være verdensklasse intet mindre.

Og udeholdet oplevede det, som Ungdomsskolen Ry gjorde i seneste runde, at hjemmeholdet har spillere, der som lyn fra en klar himmel eksploderer og ikke er til at stoppe. Powerplayeren Ryan 'Rasta' Lakou gør dette tit, og det er næsten umuligt at forberede sig på. Maiwand Aghaigul gør det på sin utroligt boldsikre og lækre måde, der ser så legende let ud. Mehmet Toy kan finde på det, når hans kraftfulde ryk ikke bliver standset i starten. Men ingen træner kan lægge skema på, hvornår det sker, og det er frustrerende.

Se også: TV: Et opgør mellem venner

Kampen tippede
Begge hold foretog nogle taktiske ændringer i pausen, og disse slap hjemmeholdet bedst fra. Mens udeholdet styrede og broderede i første halvleg, så blev anden overtaget af hjemmeholdet. Det var ikke så meget med lækre broderier, selvom både Maiwan Aghaigul og Arda Kavuncu er dygtige på bolden og godt kan nogle af de lækre detaljer, men mest fordi det kraftfulde og hyperenergiske hjemmehold langsomt men sikkert tappede gæsterne for kræfter, så alle nærkampe blev vundet af hjemmeholdet.

Det var derfor hjemmeholdet, der var tættest på 2-1 i kampens anden halvdel.

Se en af de kæmpe chancer til hjemmeholdet her:

Men det lykkedes udeholdet at klare frisag. Ingen røvfuld denne gang. Derfor skulle kampens vinder findes fra pletten og hvilket drama, det blev.

Se også: TV: Hjemmebane var fordel

Så glade vindere
Der var helt klart nerver på, som der oftest vil være, når man forventes at score på sit straffespark, så der skulle benyttes 14 spillere for at få det hele afgjort.

Arda Kavuncu blev manden, der sendte hjemmeholdet til fjerde runde, og det medførte vild jubel hos kammeraterne. Selvfølgelig.

Se afgørelsen her:

For spørger man om deres ærlige mening, så var de enige i, at de var heldige i denne kamp.

Arda Kavuncu afgjorde det hele. Foto: Keld Kristensen
Arda Kavuncu afgjorde det hele. Foto: Keld Kristensen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen