TV: Lagde den rigtige taktik

Sikker sejr: Udeholdet vidste præcis, hvordan de skulle score mål

Assentoft er videre til næste runde. Dette billede er fra deres sidste kamp. Foto: Hans Erik Nielsen
Assentoft er videre til næste runde. Dette billede er fra deres sidste kamp. Foto: Hans Erik Nielsen

Med skader på to faste forsvarere stod Ulstrup Skole med en større intern udfordring end den, modstanderne fra Assentoft udgjorde. Gæsterne havde forholdsvis let ved at skabe chancer, og Ahmad Aljabar forstod at udnytte Ulstrups usikkerhed. 4-1 sejren var aldrig i fare.

Nyt bekendtskab
Før kampen var trænerne Henrik og Heino fra Assentoftskolen spændte på at møde Ulstrup Skole, som de aldrig før havde mødt i Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Jeg tror, det kan gå begge veje, sagde Henrik.

- De ser ud til at have et stærkt hold i år, og vi kender ikke noget til dem.

- Jeg mener nu, at vi har flere spillere, der spiller på et højere niveau til daglig, end de har, supplerede Heino.

- Jeg tror, at vi står godt.

På den anden linje var holdningen den samme.

- Jeg synes, vi har et rigtig fint hold i år. Vi er ikke vant til at nå ret langt i turneringen, men de to første kampe har vist fine takter. Især sidste rundes comeback fire gange mod Blicherskolen, der gav os straffekonkurrence, som vi vandt. Det lover godt.

- Men jeg kender ikke modstanderne. Blot skal man huske, at Assentoftskolen er ca. dobbelt så stor som Ulstrup Skole. Det betyder trods alt noget, sagde Morten Kronborg, Ulstrup Skole.

Se kampfakta her.

Rutschebane i Randers

Lige start
Der skulle ikke spilles mange minutter, før man fornemmede taktikken hos gæsterne. Spidsangriberen Ahmad Aljabar blev gang på gang fodret med bolde i dybden, så Assentoft kunne profitere af hans hurtighed og fysiske styrke i mand-mand duellerne. Det blev fra starten udstillet, at Ulstrups forsvarere ikke kunne følge med Ahmad, så han skulle holdes væk fra bolden, men det var svært, da Assentoft spillede hen over hovederne på dem i dybden.

Anderledes så det ud i starten hos Ulstrup, der i kraft af Mads Østergård og Mikkel Kjær i højere grad forsøgte at spille via midtbanen frem til den farlige topscorer Lasse Eriksen, der med syv kasser i de første to kampe havde bevist sine evner. Men han var dels oppe mod Assentoftanføreren Mathias Didriksen, som viste sine storartede placeringsevner gang på gang, og dels havde Lasse en dag, hvor støvlerne ikke vendte helt rigtigt, så Assentofts udmærkede keeper Niclas Kistrup reddede skuddene.

TV: Rutschebane! 4-4 efter 60 minutter

Linjen lagt
Således var spørgsmålet blot: Kunne Ulstrupforsvaret, der måtte undvære Mikkel Worm i dag holde stand mod Ahmad, og det svar var et klart nej. Allerede efter 10 minutter var han på pletten og scorede til 1-0 til Assentoftskolen efter ovenstående opskrift. Keeper Patrick Pedersen fra Ulstrup var chanceløs.

Samme Patrick havde i øvrigt flere indgreb uden for feltet, hvor han reddede stumperne for Ulstrup, inden Ahmad eller Tobias Henning nåede frem til boldene. Midtvejs i halvlegen var han atter den ekstra forsvarer, der tordnede ud af målet og sparkede på en lang bold frem til Ahmad.

Denne gang nåede Ahmad imidlertid helt frem og tacklede rent direkte på bolden og Patricks skudfod, hvilket tydeligt skadede målmanden hårdt. Han fortsatte dog til pausen, men det kan ikke udelukkes, at hans dårlige højreben fik betydning for, at Assentoft udbyggede føringen til 3-0 inden pausen. Udefra set var hans aktioner ud i feltet ikke så skarpe og aggressive som før tacklingen.

Hør Ulstrups pausesnak her:


Kampen lukket
Efter Ahmads andet mål og et mål af Mads Olesen, Assentoft, der glimrende rykkede sig fri og på en solopræstation over en halv bane sluttede med at passere Patrick i Ulstrupmålet til pausestillingen 3-0, blev kampen definitivt lukket, da Tobias Henning aggressivt fangede bolden fra en Ulstrupforsvarer på kanten af feltet. Han var uheldig at ramme opstanderen, dog med en direkte ripost til - hvem ellers: Ahmad Aljabar, som let kunne score til 4-0.

Se målet her:

Alligevel så man et ihærdigt kæmpende Ulstruphold forsøge at vende løjerne. Det lykkedes da også topscorer Lasse Eriksen at tage revanche ved at stjæle en bold fra Assentoftforsvaret og reducere til 1-4. Men det var sminke på et resultat, der sagtens kunne have været endnu værre.

Hør selv, hvordan Assentoftanfører Mathias Didriksen vurderer dagens sejr: