TV: Lukkede modstanderen ned

Solidt: Tog kontrollen og er videre til kredsfinalen

Selvom Pauline fra Skovbakkeskolen i den røde trøje blev dækket godt op, så afgjorde hun alligevel kampen til sit holds fordel. Foto: Keld Kristensen
Selvom Pauline fra Skovbakkeskolen i den røde trøje blev dækket godt op, så afgjorde hun alligevel kampen til sit holds fordel. Foto: Keld Kristensen

De der tror, at Skovbakkeskolen fra Odder kun er lig med keeper Sofie Nielsen-Grøn også kaldet 'Super-Sofie' – tager fejl. Resten af holdet viste i kredssemifinalen mod Niels Ebbesen Skolen, at der er meget mere at komme efter.

Skovbakkeskolen spillede sig i kredsfinalen med en for lille men stensikker 2-0 sejr efter en kamp, hvor Skanderborgpigerne konstant kom i problemer mod det fysisk stærke Odder-hold, som klemte luften ud af dem lige fra starten.

Se kampfakta her.

Stærk defensiv hjalp
Super-Sofie havde en let dag på kontoret, fordi holdkammeraterne totalt afviste afslutningerne fra modstanderne. Gæsterne havde topscorer Isabella Jensen liggende meget alene på toppen, men hun blev passet meget tæt op af Mathilde Kastrup-Jensen og Louise Jensen og blev aldrig farlig, så Sofie i målet blev kun to-tre gange i hele kampen udsat for noget, der lignede seriøse afslutninger takket være Skovbakkeskolens forsvar.

Slaget blev vundet på midtbanen af de to stærke centrale dynamoer Frederikke Helming og Line Madsen, der både fysisk og teknisk stoppede alle tilløb til organiseret angrebsspil fra Niels Ebbesen-spillerne. Derved blev alt, hvad gæsterne skabte til tilfældige afleveringer, som spids angriberen Isabella selv skulle færdiggøre. Og det kunne hun ikke.

Gæsterne havde endda valgt at trække super energiske og hårdt arbejdende anfører Anna Møller ind centralt, men hverken hun eller Camilla Sørensen kunne matche Odderholdets fysik, så de tabte stort set alle nærkampe.

Gæsternes Isabella Jensen har scoret mange mål i årets turnering, men hun blev totalt lukket ned i kampen mod Skovbakkeskolen. Foto: Keld Kristensen
Gæsternes Isabella Jensen har scoret mange mål i årets turnering, men hun blev totalt lukket ned i kampen mod Skovbakkeskolen. Foto: Keld Kristensen

TV: Kragernes fald

Anna Møller sagde følgende før kampen:

TV: Lukkede ned for målhelt

Svær kamp for gæsterne
Også gæsternes forsvarskæde bagerst var i store problemer mod de to angribere Laura Madsen og Pauline Helming, som også er stærke i nærkampene og aggressive som resten af holdet, så lige fra første fløjt havde bagkæden hos Niels Ebbesen Skolen mere end rigeligt at lave. Efter kun lidt over to minutter fik Laura Madsen stukket den første bold ned i højre side af feltet, men hendes vinkel blev for spids, så Astrid Andersen i gæsternes mål havde let ved at klare.

Niels Ebbesen Skolen kom til denne kamp med en imponerende score på 33-2, men pigerne måtte erkende, at i de tidligere kampe har de haft både tid og plads til at spille fremadrettet. Noget de ikke fik i opgøret mod Skovbakkeskolen. Og de havde intet modtræk mod den fysiske overmatchning, selvom de kæmpede det bedste, de havde lært.

Det var kun et spørgsmål om tid, før Skovbakkeskolen scorede, for de to angribere Laura Madsen og Pauline Helming fik masser af bolde at arbejde med, men skal man tale om en svaghed hos vinderne af dette opgør, er det afslutningerne. Angriberne er ikke konsekvente og skarpe nok, når de bliver spillet fri i dybden. Og det lykkedes især Line Madsen adskillige gange at finde hul til en dybde aflevering på trods af op til otte spillere på egen tredjedel af banen hos gæsterne.

TV: Holdt nullet igen

Hul på bylden
Efter 12 minutter fik utrættelige og kvikke Pauline Helming bolden på kanten af feltet fra Line Madsen, og bedst som det så ud til, at den løb fra hende, sparkede hun, og via en forsvarers ben gik den ind. Et typisk Pauline-mål. Ærgerligt for gæsterne men fortjent nok.

Skovbakkeskolens piger fra Odder er blevet bedre og bedre fra kamp til kamp, og det kendetegner holdet, at der kæmpes af alle 11 på banen fra første fløjt. Intet tages for givet, og pigerne ved, at det kræver hårdt arbejde hver gang. Men det er de parate til.

Holdet spiller ikke altid det pæneste og mest polerede spil langs græsset, men i kampen mod Niels Ebbesen Skolen viste de, at når de får lidt tid og plads, så flyder kombinationerne fint. I holdets seneste to kampe var modstanden større og markeringerne tættere, og det gik ud over positionsspillet, men så brugte holdet energien på at stoppe modstanderne i stedet, og det lykkedes faktisk rigtig fint.

Begge hold kæmpede bravt, men hjemmeholdet var en tand bedre end gæsterne. Foto: Keld Kristensen
Begge hold kæmpede bravt, men hjemmeholdet var en tand bedre end gæsterne. Foto: Keld Kristensen

Hattrick-helt banede vejen

Lukkede kampen med detalje
Tilskuerne blev holdt på pinebænken indtil fire minutter før tid, før hjemmeholdet endelig fik lukket kampen trods utallige større og mindre chancer undervejs. Til gengæld fik vi kampens detalje at gå hjem på.

Fra sin position på venstre kant opfangede Laura Brosbøl en løs bold. Den teknisk suveræne spiller havde straks bolden under kontrol, så hun let i sit glidende løb med bolden kunne frigøre sig fra en modstander for derefter at afdrible endnu en ind mod banens midte.

Og undervejs havde hun set, at Pauline Helming lå alene i bagrummet bag forsvarer Ingrid Jespersen. Med komplet kontrol sendte Laura bolden indenom forsvarsspilleren lige ind i fødderne på Pauline, der havde frit løb mod mål. Og denne gang kvitterede hun effektivt. Klasse, intet mindre.

TV: Fiskede efter hattrick

Et komplet hold
Kredsfinalen spilles tirsdag d.13 november, hvor Skovbakkeskolen møder Trekløverskolen, Kjellerup. De skal forberede sig på at møde et stærkt kollektiv af hårdt arbejdende piger, der endnu ikke har prøvet at være bagud. De har derfor en gejst og en psyke, der kan bære dem langt, og så er de til og med fysisk stærke og vinder meget ofte nærkampene.

Holdets rygrad går fra Super-Sofie i målet, over det centrale forsvar med Mathilde Kastrup-Jensen og Louise Jensen til midtbane dynamoerne Frederikke Helming og Line Madsen, der har tvillingesøstrene Laura Madsen og Pauline Helming liggende i front. Men overse ikke holdets dygtigste tekniker Laura Brosbøl, der kan styre bolden bedre end alle de øvrige på holdet.

Holdet er et spændende bekendtskab, der allerede nu har slået flere gode modstandere, og som endnu ikke er mætte. Hver sejr er en ny rekord for skolen.

Skovbakkeskolens vej til kredsfinalen:

13. september: Rathlouskolen - Skovbakkeskolen 0-3

1. oktober: Skovbakkeskolen - Gylling Efterskole 4-0

10. oktober: Mølleskolen Ry - Skovbakkeskolen 0-1

1. november: Skovbakkeskolen - Østerhåbskolen 4-3

7. november: Skovbakkeskolen - Niels Ebbesen Skolen 2-0

Hør hvad Skovbakkeskolens Line Madsen fortalte efter opgøret: