TV: Lynhurtige Liva: Hele Ry bakker os op

Semifinaleklar: Støtten fra skolen og hele byen er massiv

Liva Pedersen (blå) glæder sig over Ungdomsskolen Rys plads i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Liva Pedersen (blå) glæder sig over Ungdomsskolen Rys plads i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Ungdomsskolen Ry spillede sig tirsdag i semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Pladsen kom hjem efter en sejr over Vester Hassing Skole efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

'Fighter-Vilja' med det store smil efter 1-1 scoringen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Fighter-Vilja' igen dagens helt

Den lynhurtige angriber fra Ungdomsskolen Ry, Liva Pedersen, var efter kampen glad for sejren og følte at holdet havde ydet en godkendt indsats. Hun kom frem til flere chancer i dag, men især én af dem ærgede hende efter kampen:

- Jeg får en halv friløber og så får jeg bolden over til min venstre fod. Jeg plejer at kunne skyde med venstre også, men jeg kommer til at ramme den ude ved tåen og så kommer jeg til at skyde forbi.

- Vi kunne havde afgjort kampen, for der stod 1-1 og vi var i forlænget spilletid., siger hun med lidt ærgrelse i stemmen. 

- En rimelig vigtig chance, som jeg skulle havde scoret på.

Hør hende fortælle her:


Se den store chance her:

Bunketid og kæmpe forløsning, da Camilla har scoret på det afgørende straffespark. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: Is i maven: Scorede på det afgørende straffespark

Vildt nervepirrende
Kampen gik i straffesparkskonkurrence og her måtte Livas søster, 'Fighter-Vilja', ind og stå på kassen.

- Det var vildt nervepirrende. Især fordi det tog så lang tid, fordi vi skiftede målmand.

Straffespark havde de trænet meget, så det var indøvet, og målmanden suppede et par stykker. Vilja sparkede i øvrigt også et straffespark, som hun scorede sikkert på. En all-round spiller.

Så stod søster Vilja pludselig på kassen. (Foto: Henrik Schou)
Så stod søster Vilja pludselig på kassen. (Foto: Henrik Schou)

Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul) og resten af Vester Hassing måtte se sig slået af 'Fighter-Vilja' (blå) og Ungdomsskolen Ry. (Foto: Henrik Schou) Jyllandmidt TV: 'Nordstjernen' blev slukket

Forståelse mellem søstrene
Liva og Vilja er søstre, og det giver stor indbyrdes forståelse:

- Vi kan se hinanden, finde hinanden og vi kan lægge boldene, hvor de skal ligges. Og så kender vi jo hinanden og ved hvordan hinanden løber, siger Liva.

Men hvordan med fremtidsudsigterne? En semifinale venter forude:

- Vi er et godt hold og næsten hele vores hold er det mesterrækkehold, som vi spiller på til hverdag, så jeg tænker at vi har en god chance.

- Vi ved at hele Ry bakker op om os og vores skoleinspektør har givet lov til at de må komme med, når der spilles på udebane.

Opbakningen til Ry-pigerne er stor. (Foto: Henrik Schou)
Opbakningen til Ry-pigerne er stor. (Foto: Henrik Schou)

Læs om slutspillet og finalerne her