TV: Lynmål i lokalopgør

Højt tempo: Allerede fra start viste spillerne god energi

Der var kamp om bolden. Foto: Keld Kristensen
Der var kamp om bolden. Foto: Keld Kristensen

Fredag tog Hvinningdalskolen imod Buskelundskolen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Når to naboskoler mødes, er det mere end blot den videre deltagelse i turneringen, der står på spil. Ofte har de samme skoler mødt hinanden før, og så er der også håneretten mellem venner. Vi skal dog tre år tilbage for at finde en kamp mellem de to skoler, men dengang og sæsonen før sejrede Buskelundskolen.

Se kampfakta her.

Se også: Skarpest på dagen

Højt pres
Begge hold lagde ud i et højt tempo, og hjemmeholdet pressede spillet op på modstandernes banehalvdel lige fra start.

Gæsterne blev mødt højt på banen, og det gjorde dem noget usikre i opspillet. Bedre blev det ikke af, at Sebastian Broman fik held med at frarøve bolden på kanten af det lille felt og bringe hjemmeholdet i front allerede efter to minutters spil.

Så var værterne i gang. Holdet fortsatte med at udnytte det momentum, scoringen og gæsternes usikkerhed gav dem.

Angrebene rullede i de første ti minutter kun én vej - mod gæsternes mål. Det var flot dirigeret af midtbanefolkene Mohammad El-Saedi og Gustav Juul.

Reelt afgjorde holdet kampen med Mathias Skovmoses mål til 2-0 efter ti minutter. Den dygtige tekniker modtog en aflevering i feltet, hvor han elegant tæmmede bolden i sin vending mod målet og tørt huggede bolden over i det lange hjørne.

Der var godt med tilskuere til kampen. Foto: Keld Kristensen
Der var godt med tilskuere til kampen. Foto: Keld Kristensen

Se også: TV: Knivskarpe krager

Kom godt igen
Scoringen gav træner Jesper plads til et par udskiftninger, og hjemmeholdet spillede med fuld kontrol, selvom de overlod en del mere spil til gæsterne.

Anfører Noah Kruse styrede løjerne fra sin position i midterforsvaret sikkert, så udeholdets angreb ikke nåede at blive farlige.

Men perioden gav gæsterne troen på, at de kunne være med. Omkring banens midte blev nærkampene vundet ligeligt af de to hold.

Alligevel lykkedes det hjemmeholdet at udbygge føringen inden pausen, da Christian Rasmussen tæt under mål fangede en løs returbold og nettede til 3-0.

Havde styr på det
- Jeg synes, vi har rigtig fint styr på dem, sagde træner Jesper fra hjemmeholdet i pausen.

- Vi fortsætter med at lægge presset højt, og vi skifter også lidt mere ud. Men ellers fortsætter vi som hidtil, sluttede han.

Om holdet kunne have accellereret offensiven, hvis det havde været nødvendigt, er svært at sige. Faktum er, at anden halvleg endte uden scoringer, trods en del mellemstore chancer til værterne.

Se Mohammad El-Saedi med et godt forsøg på mål her: