TV: Mesterlige Mathias

To-meter-målmand: Super-redninger på straffe sikrede skolen videre deltagelse

Mathias Harrit var endnu en gang redningsmanden for sit hold. (Foto: Keld Kristensen)
Mathias Harrit var endnu en gang redningsmanden for sit hold. (Foto: Keld Kristensen)

Skovbakkeskolens tårnhøje keeper, Mathias Harrit, sikrede igen sit hold sejren i en straffesparkskonkurrence. På Niels Ebbesens femte straffespark måtte den lange målmand igen ned at ligge for at snuppe endnu et straffe, og dermed vandt han kampen for sit hold på det allersidste spark. Nøjagtig på samme måde reddede han sit hold mod Rathlauskolen i anden runde.

Se kampfakta her

Logisk råd
Forud for den afgørende straffekonkurrence i dag talte man i Niels Ebbesen-lejren om, hvem og hvor man skulle sparke. Holdets kompetente målmand, Idriz Adilovic, rådede kammeraterne til at sparke fladt.

— Banen er sjaskvåd, og han er så lang, at han ikke når ned til jorden, var ordlyden fra Idriz.

Korrekt vurderet sådan set. Men det virkede desværre ikke. Mesterlige Mathias fik kastet sine næsten to meter ud i fuld længde og reddede to af sparkene, og så hjalp det ikke Idriz og kammeraterne, at Skovbakkeskolen også misbrugte et.

Se også: TV: Regin regerede

Se også: TV: Fart over feltet

Teknikken blev afprøvet
De to mandskaber spillede 1-1 i den ordinære kamp, som på trods af heftig regn, hele tiden bød på så mange lækkerier og teknikaliteter, at man som tilskuer næsten glemte, hvor dårligt vejret var. Næsten.

På en bane, der var så våd og med de vejrlige betingelser, der var i dag, så blev det en kamp for teknikerne. Normalt vil det sige, at seks-otte spillere skiller sig ud og dominerer spillet. Sådan blev det ikke. Her var to fulde hold, der magtede at spille teknisk flydende fodbold på det glatte underlag. Det planløse sparkeri var erstattet af spil langs jorden og over fløjene, hvor især Niels Ebbesens Martin Nguyen og Yoshua Bania gjorde det godt og skabte de fleste af holdets farlige fremstød. Begge er lynhurtige, og kampen bød på mange løbedueller på kanterne, men det førte ingen mål med sig, for Skovbakkeforsvaret virkede godt indstillet på netop de to.

 

I den anden ende blev det mest Asger Mikkelsen på højrekanten, der blev sat i scene af midtbanedynamoen i dag, Mikkel Fuglsang, men heller ikke i den ende førte det mål med sig.

Se også: TV: Klare klask

Stor ros til forsvarerne
Men det skal også fremhæves, at begge holds forsvarere brillerede med meget fin teknik, rene tacklinger og glimrende indgreb, så kampen på trods af vilkårene ikke blev til et stort frispark.

En demonstration af, at der kan spilles fodbold fra roden og fremad, også selv om man bliver presset, hvilket begge forsvar blev i hele kampen. Klassepræstationer i det bagerste af Vitus Østergård, Skovbakkeskolen og Kristian Trolle, Niels Ebbesen.

— En fejl kan afgøre det
Så klar og enkel var træner Frank Hansens besked til sine spillere i pausen.

Frank Hansen var engageret på sidelinjen. (Foto: Keld Kristensen)
Frank Hansen var engageret på sidelinjen. (Foto: Keld Kristensen)
 

— I har spillet en fremragende kamp i første halvleg. Vi har haft overtaget de første 20 minutter, og vi har skabt flest chancer. Man de skal altså sparkes ind i anden halvleg. Og så kan en enkelt personlig fejl afgøre det hele. Det skal ikke være en af os, vel!

Alligevel måtte han se, at det var hans eget holds forsvarere, der havde vovet sig for langt frem midtvejs i anden halvleg, så en lang, høj bold ned i midten gav Niels Ebbesens Saad Maisser frit løb, og dermed kom hjemmeholdet i front og mange troede, at det ville blive afgørelsen og at Frank Hansen ville få ret.

Se også: TV: Klasseforskel

Perlemål
Målet fik blot Skovbakke-drengene til at geare op for energien, og som i første halvleg pressede de sig til et overtag, som seks minutter senere gav dem et frispark fem meter uden for feltet. Det var ikke engang en fejl af Niels Ebbesen-forsvaret, blot en uheldig omstændighed forårsaget af den glatte bane, men det blev kostbart, for Skovbakkeskolens Rasmus Brink sparkede frisparket direkte i kassen via overliggeren, en ren perle.

Og holdet fortsatte sit momentum. Det blev til sidst en opgave i sig selv for Niels Ebbesenskolen at sikre sig straffeafgørelsen, men det lykkedes trods flere nærgående Skovbakkeforsøg.

Frank fik ikke ret
Næste gang kan Frank Hansen måske bruge kampen til at fokusere på, at nok blev en fejl afgørende ved 1-0-målet, men han havde i dag spillerne, der i den nødvendige situation steppede op og sendte Skovbakkeskolen videre.

I dag var det Rasmus Brink først og derefter Mathias Harrit, men han har flere andre liggende i baglandet. Måske er det dem, der afgør det hele næste gang.