TV: Mestrene ude efter straffedrama

Stålvilje: Kjellerup Skole sikrede sig pladsen i kredsfinalen med overraskende sejr

Kjellerup Skole er klar til kredsfinalen efter en sejr på straffespark over Stjernevejskolen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Kjellerup Skole er klar til kredsfinalen efter en sejr på straffespark over Stjernevejskolen. Foto: Glenn Dagø Vittrup

De to skoler Kjellerup Skole og Stjernevejskolen havde været presset med at finde dato og tidspunkt for denne kampe i sjette runde.

Efter et langt tovtrækkeri var det lykkedes at få placeret denne onsdag middag.

- Det har været et puslespil at få det til at gå op. Så har vi spillere, der ikke kan blive frigivet af klubberne. Så har vi spillere på landsholdssamling. Så er der projektuger her og skolepraktik dér, men jeg er ovenud lykkelig over, at Kjellerup Skole har strukket sig så langt som til at gå med til, at vi kunne få afviklet kampen onsdag fremfor torsdag, hvor vi kun havde mulighed for at stille med syv spillere.

- Så stor ros og tak til Kjellerup Skole, udtalte udeholdets træner Jesper Albæk, som havde medbragt en gave til hjemmeholdets træner som tak for fleksibiliteten.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Udnyttede chancerne

Havde dog fortsat mange profiler
- Selvom vi har fået rykket kampen, så mangler vi stadig tre 7. klasser, som er til DBU-samling. Og så mangler vi vores store profil 'Mulle', som skal spille med U16-landsholdet mod Tyskland onsdag aften, så vi må gøre det så godt, som vi kan, udtalte en lettere frustreret Jesper.

På trods af afbuddene kunne gæsterne stille med sit normale forsvar med Josefine Clifford og Simone Bøgh i centerforsvaret, som ellers har været fraværende de sidste kampe på grund af skader. Derudover talte holdet også de offensive profiler Julie 'Høsten' Høst og Katrine Them, som til denne kamp lå på den centrale midt. Forrest på toppen lå topscoreren Julie Frederiksen.

I bund og grund et rigtig stærkt hold, som de forsvarende mestre kunne mønstre.

Udeholdet startede da også bedst ud og var mest i boldbesiddelse. Katrine Them og Julie Høst strøede da også om sig med lækre detaljer og fine stikninger, men rigtig farlige blev de ikke i første halvleg. Det blev kun til lige ved og næsten-chancer, og de sporadiske forsøg som havde retning imod mål, tog keeper Kathrine Pedersen fra hjemmeholdet sig af. Kathrine fik i øvrigt fidusbamsen for en fin præstation i hjemmeholdets mål i denne kamp.

Signe Døssing er en vigtig spiller for hjemmeholdet. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Signe Døssing er en vigtig spiller for hjemmeholdet. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Se også: TV: Stjernerne kunne ikke stoppes

Havde læst på lektien
Det var også som om, at hjemmeholdet havde været inde og studere gæsternes seneste kamp, hvor de slog Niels Ebbesen Skolen med 4-0, men hvor Niels Ebbesen Skolen havde stor succes i første halvleg med det høje pres og kompaktheden i kæderne.

Dette indførte hjemmeholdet til deres eget spil, og de levnede ikke mestrene unødig plads. Efter 16 minutter var det så hjemmeholdets angriber og topscorer Frederikke Gandrup, som blev sendt af sted på en lang bold. Kirstine Jensen i udeholdets mål halvklarede. Bolden røg retur til Frederikke, som fik den smart ind til Stine Jensen foran målet. Stine Jensen kunne let og elegant score i det tomme mål. 1-0 til det undertippede hjemmehold.

Efter scoringen var udeholdet stadig meget i boldbesiddelse, men det blev kun til lidt løse afslutninger og et par ufarlige hjørnespark.

Men to minutter før pausefløjt var det netop på et hjørnespark af Julie Høst, at 'Stjernerne' kom retur i opgøret. På et flot udført hjørnespark sejlede bolden ind over venner og fjender for derefter at havne bagerst i nettet. Scoring direkte på hjørnespark og 1-1 ved pausen.

Se også: Skrev historie med dobbelt guld

Gode minder
I halvlegen fangede Ekstra Bladets udsendte en tidligere vinder af Ekstra Bladet Skolefodbold. Maria Nielsen er tidligere anfører for Kjellerup Skole og nu lærervikar på skolen.

Maria Nielsen var på plads på tribunen. Hun vandt Ekstra Bladet Skolefodbold i sæsonen 2012/2013. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Maria Nielsen var på plads på tribunen. Hun vandt Ekstra Bladet Skolefodbold i sæsonen 2012/2013. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Hun var at finde blandt publikum til opgøret, og hun fortalte, at dagene med skolefodbold vækkede minder. Tiden med Ekstra Bladet Skolefodbold er helt klart en tid, hun tænker positivt tilbage på.

Det var en tid med store oplevelser, hvor hun blandt andet løftede sejrspokalen på Århus Stadion i 2013.

Hør fra Maria her:

Efter pausen udtalte hjemmeholdets træner Jakob:

- Vi behøver ikke nødvendigvis at være det bedste hold, men vi skal bevare vores koncept, stå kompakt, lægge et højt pres på modstanderens backkæde. Og så skal vi bare have det mål, så vinder vi.

Se også: Suverænt sammenspil

Overrasket over straffespark
Anden halvleg startede, som første halvleg stoppede med udeholdet som det mest boldbesiddende hold. Men hjemmeholdet stod distancen og klarede skærene.

Aftalerne blev overholdt, og faktisk var det hjemmeholdets topscorer Frederikke, som fik anden halvlegs største chance, da hun på tæt hold missede en oplagt scoringsmulighed. 1-1 var stillingen ved slutfløjt, og de fleste af pigerne troede nu, at de skulle i forlænget spilletid.

Men reglementet vil det anderledes, og der skulle derfor afvikles straffesparkskonkurrence. Hjemmeholdet tog oplysningen med ophøjet ro. Nogle af udeholdets spillere brød ud i gråd, og nervøsiteten var udpræget. Især udeholdets målmand var ramt af situationen og tynget af presset.

Der var en underlig stemning i udeholdets lejr. Man kunne næsten se på spillerne, at de ikke rigtig troede på et positivt udfald. Skuldrene og hovederne hang. Måske et resultat af ikke at have tabt i rigtig mange kampe i streg.

Pigerne fra Stjernevejskolen virkede nærmest rystede inden straffeafgørelsen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Pigerne fra Stjernevejskolen virkede nærmest rystede inden straffeafgørelsen. Foto: Glenn Dagø Vittrup

  Se også: TV: Måtte slide for det

Koncentrationen blev afgørende
Omvendt var hjemmeholdet fokuserede og koncentrerede om opgaven. De havde fremragende opbakning fra hjemmepublikummet og gik til opgaven med krum hals, og det belønnede sig.

Kjellerup Skole vandt i straffesparkskonkurrencen over de forsvarende mestre med 4-2, så de går videre med samlet 5-3. Kredsfinalen var dermed i hus. Det var en helt fantastisk stor bedrift. Utroligt disciplineret og stemningen på kunstgræsbanen ved Kjellerup syede af eufori og glæde.

Se det afgørende spark her:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Kjellerup Skole - Stjernevejskolen, 1-1 (5-3 efter straffe)

Prisvindere:

Fidusbamser:

Kathrine Pedersen, Kjellerup Skole
Julie Høst, Stjernevejskolen

Fairplayhåndklæde:

Emmaly Andersen, Stjernevejskolen

Der er allerede trukket lod. Kjellerup Skole har fået hjemmebane til kredsfinalen imod Tungelundskolen mandag 13. november kl. 11.

Hjemmepublikummet er helt sikkert allerede begyndt at glæde sig, lave bannere og slagsange.

Se mange flere videoer fra den dramatiske kamp på vores YouTube-kanal.

1 af 2 De to hold er klar til straffe. Foto: Glenn Dagø Vittrup
2 af 2 Kjellerup Skole er klar til kredsfinalen efter en sejr på straffespark over Stjernevejskolen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen