TV: Møller klarede ærterne

Fantastiske redninger: Ebbe havde taget handskerne rigtigt på

Ebbe Møller stod et brag af en kamp. Foto: Keld Kristensen
Ebbe Møller stod et brag af en kamp. Foto: Keld Kristensen

Mallingdrengene trak pinen helt ud, men lykkedes med et frispark i det absolut sidste sekund at slå bolden ind i hovedet på garderhøje Karl Emil Holland, der ved bagerste stolpe satte udligningen til 2-2 ind.

Se kampfakta her.

Rutschebane i Randers

Helt lige fight
Det lå ligesom i kortene fra kampens start, at det ville blive en spændende og lige kamp, for intet af holdene havde styringen af kampen i mere end fem minutter ad gangen. Så vendte billedet. Dog var det med Malling i de fleste overtag i første halvleg, hvor Gammelgårdsdrengene haltede noget bagefter på kanterne, og hvor Gammelgårdens spil ikke var så direkte som Mallings.

Til gengæld havde Gammelgården bedst fat i bolden i pasningsspillet på tværs af banen, hvor midtbanespillernes overblik og teknik var bedre end Mallings.

Derfor var det ikke overraskende Malling, der tilspillede sig de største chancer i de første 10 minutter, hvor Gammelgårdens målmand Ebbe Møller to gange viste overbevisende blik for spillet og kom ud i fødderne på Mallingangriberne, der var spillet helt fri.

TV: Sidst med i 2009

Kontra
Der var der lagt op til en hjemmeholdsscoring, men som så ofte før set i fodbold, scorede modstanderne i stedet. Gammelgårdens tekniker og strateg Villads Nørgård afdriblede to mand for så at spille Asger Finnedal fri i dybden til scoring. Et glimrende og indøvet sammenspil mellem de to Aabyhøjdrenge.

Angrebene bølgede frem og tilbage. Eksempelvis havde banens mindste Mathias Schmidt fra Malling en hundrede procents chance, som Ebbe Møller i Gammelgårdens mål igen afværgede med en hurtig indgriben i feltet, afløst af en fuldstændig ditto-situation i modsatte ende, hvor Christian Ransborg i Mallingmålet blokerede en friløber til Anders Sørensen, Gammelgård.

Blot to minutter før pausen lykkedes det Mallings Karl Holland at udnytte en frispilning i dybden fra Mathias Gorell, så holdene kunne gå til pausen med 1-1. Den sene udligning blev første bevis på, at Mallingdrengene troede på det lige, til dommeren fløjtede sidste gang.

Tv: Stærk debut

Hårde dueller
Det var tydeligt, at drengene var vant til fra det daglige i klubberne, at dommeren sætter grænserne for, hvor hårdt der spilles.

I anden halvleg blev det polerede fodboldspil i mange situationer spoleret af meget energiske dyster mand mod mand i nærkampene, og da dommeren tillod drengene at gå til stålet, prægedes halvlegen af fighterne på begge hold. Kampen udartede aldrig, men spillet led under det. Ærgerligt med to gode hold, der havde teknikken i orden.

Ændret opstilling
Gammelgårdens drenge ændrede på spilformationen og opgavefordelingen i anden halvleg, hvilket bragte mere balance på holdet og dermed mere kontrol. Det var med gæsterne som de toneangivende, at de første 20 minutter blev spillet, dog uden scoringer. Da scoringen så kom efter 23 minutters spil, så det ud til at blive sejrsmålet.

Men for anden gang viste Mallingholdet stor moral og fik sig fightet ind i kampen igen, blandt andet gennem en del farlige dødbolde, hvor Mallings 'tårne' foran målet skulle sættes op. De tilspillede sig fire-fem hjørnespark og flere frispark, som kunne have været dræbende for gæsterne, men det blev ikke til noget, for enten clearede forsvaret eller også tog målmand Ebbe Møller bolden.

Se en af Ebbes mange redninger her:

Lige indtil dommeren tilkendte Malling et frispark på kanten af feltet, da tiden løb ud.

Sidste forsøg. Og så endelig dukkede han op, den lange Karl Holland, Malling og pandede bolden ind, så Mallingholdet stadig levede.

Men det holdt ikke så længe. Holdets første forsøg endte på stolpen, og da Gammelgården scorede sikkert på alle fem spark, var det gæsterne, der spillede videre i turneringen.

Se afgørelsen her: