TV: Når 'Dragen' kilder

Smuk fest: Højboskolens monster af en midtbane tromlede storsejr hjem

Bare se det kølige blik hos 'Dragen', byttet er hjemme. Der er kasse igen. (Foto: Henrik Schou)
Bare se det kølige blik hos 'Dragen', byttet er hjemme. Der er kasse igen. (Foto: Henrik Schou)

SKANDERBORG (Ekstra Bladet): Højboskolen er nærmest umenneskelige fra midten og frem. Holdet blev godt nok heller ikke presset så hårdt af Den Fri Hestehaveskole, der ikke havde lige så mange strenge at spille på. Det gav mere plads at boltre sig på, og det er en dum ide at give de fire lokale helte plads fremme på banen.

Som var det et spil 'Matador' havde Højboskolen fra start sat sig på midtercirklen. Her boltrede Oliver Søborg , Aksel Susgård og Emil Ørtenblad sig med holdets topscorer Thomas Dragkilde en tak længere fremme. En yderst giftig flok. 1-7 var faktisk billigt sluppet.

Se kampfakta her

Væk fra rampelyset
At de store knægte fra 9.klasse spiller på hold sammen i Hørning IF ville selv en blind kunne se. De ved lige præcis, hvor de andre løber henne. Virkelig en nydelse at se deres indøvede mønstre, der må irritere en modstander grænseløst. Holdets første kamp i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold endte pudsigt nok også med præcis 7-1.

Så holdet er noteret for 14-2 efter to kampe. Fem kasser står der Thomas Dragkilde på. Det blev til tre basser i første kamp og så to mod Den Fri Hestehaveskole fra 'Dragen'. På mange måder ligner han en typisk angriber, som man ser dem på tv. Men så alligevel ikke.

Thomas er stille, arbejdsom, ydmyg og har det bedst væk fra rampelyset. Ikke noget med at løfte op i trøjen efter en scoring eller at rende rundt og få publikum til at se ham sole sig.

- Jeg går ikke op i at blive topscorer til sidst. Men det er der så andre, der gør, kommer det fra den 15-årige profil med et af de få smil under interviewet. Alle omkring banen var klar over, hvem han hentydede til lige der.

Se også: Galleri: Den Fri Hestehaveskole - Højboskolen

Sukkerbolde
Mens andre gør mere opmærksom på sig selv, så er 'Dragen' mere som en slange, der bare ligger klar lige der på kanten af offside og hugger til. Slam! Og så er der kasse. Det kølige venstreben har slået til igen.

- Vi kommer jo ret hurtigt foran og sætter os på dem. Men jeg forsøger bare hele tiden at bevare overblikket alligevel, forklarer den farlige forward.

- Jeg leder efter hullerne og forsøger at holde mig væk fra deres forsvarsspillere. Så deres forsvar konstant er usikre på, hvor jeg mon er henne.

Ofte ser det også let ud med den backup, han har fra de tre andre nede på midtbanen.

- Der bliver serveret masser af sukkerbolde til mig. Præcis som i klubben, hvor vi gør det samme. Meget af det er indøvede detaljer, og det virker vist meget godt. Når det så kører, så vil flere af de andre fra midten gerne med frem og score. De vil jo også gerne på tavlen, siger han og lyser lidt op igen.

Se også: Keeper-Kulas kapitulerede

Intet ufint spil her, 'Dragen' flyver bare over keeperen. (Foto: Henrik Schou)
Intet ufint spil her, 'Dragen' flyver bare over keeperen. (Foto: Henrik Schou)
 

Et kys fra at spille
Måske har Thomas haft lidt ekstra energi sparet op til skolens kampe.

- Sidste år kunne jeg ikke være med på grund af kyssesyge. Det var bare så træls at sidde udenfor uden at kunne spille. Så i år havde jeg virkelig glædet mig, forklarer 'Dragen' og fortsætter:

- Hele weekenden gik jeg og ventede på, at vi skulle spille den her kamp. Jeg elsker jo fodbold helt vildt. Og det er meget stort at spille for sin skole. Det var da også det første, jeg tænkte på, da jeg vågnede i morges. Yes, endelig er der kamp!

'Dragen' og drengene får mindst en runde mere at lege i. Der skal nok blive flere kasser fra hans fusser. I første omgang kunne han tage en fortjent fidusbamse med hjem på kaminhylden.

Se også: Galleri: Den Fri Hestehaveskole - Højboskolen

Hør 'Dragen' fortælle om sine scoringer - og de kommende mål - her:

Det straffespark kunne ingen brokke sig over, men Højboskolen fik ikke scoret, keeperen reddede den. (Foto: Henrik Schou)
Det straffespark kunne ingen brokke sig over, men Højboskolen fik ikke scoret, keeperen reddede den. (Foto: Henrik Schou)

ADVARSEL: Fræk sejrssang fra drengene:

1 af 3 Højboskolens midtbane oser virkelig af overblik og teknik. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Pas på, fuld fart på 'Dragen' - kursen er sat mod flere mål! (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Bare se det kølige blik hos 'Dragen', byttet er hjemme. Der er kasse igen. (Foto: Henrik Schou)