TV: Neglebider på straffe

Lokalopgør: Drengekamp om Hørning blev en gyser

Højbo-opbakning. Foto. Keld Kristensen
Højbo-opbakning. Foto. Keld Kristensen

Det var ikke på grund af manglende chancer, at naboopgøret mellem Højboskolen og Bakkeskolen - begge fra Hørning - endte målløs. Begge hold havde gode muligheder, men skarpheden blev gemt til straffesparkskonkurrencen, hvor gæsterne trak det længste strå til allersidst.

Lige start
Spillerne kendte hinanden særdeles godt på forhånd, så ikke overraskende var det første kvarter meget lige. Kampen blev udkæmpet på og over midtbanen, og det førte chancer med sig fra starten, men især Højboskolens målmand Niclas Rix brillerede med sikre indgreb, når Bakke-gæsterne kom for tæt på.

Se kampfakta her

I den anden ende var Højboskolens vævre Victor Larsen og Mark Sørensen kommet i menneskehænder blandt de noget større Bakkeskole-forsvarere, så deres chancer blev ikke rigtig til noget.

Effektiviteten sejrede

Overtog taktstokken
Blandt andet i kraft af brødrene Victor og Frederik Frandsen tiltvang Bakkeskolen sig mere og mere af spillet på midten, og det første chancer med sig.

Se et af dem på frispark:


Men ind kom bolden ikke - blandt andet fordi Niclas Rix i Højbo-målet gjorde sådan her adskillige gange:


Højbo-angrebene blev færre og færre, og de fleste blev til gennem lange befriende spark op til frontangriberne. Men det var forholdsvis nemt for Patrick Lund med flere at trevle det hele op.

TV: Stjernerne var klar

Fortsat dominans
Også i anden halvleg satte Bakkeskolen sig på hjemmeholdet, - og snakken blandt tilskuerne gik da også på, om Højbo-drengene kunne stå distancen. Som halvlegen skred frem, og Bakkeskolens angreb stadig ikke bar frugt, steg spændingen.

- Nej, det vil være surt show, hvis de scorer nu ét minut før tid på en dødbold, kom det fra en af lærerne fra Højboskolen.

Og selv om det ofte kneb gevaldigt, så lykkedes det et fornemt kæmpende forsvar med de to midterfolk Zamir Abdul og Rajmund Djenajev i spidsen at redde kastanjerne ud af ilden, hvis ikke den fremragende Niclas Rix i målet sikrede sig bolden. Så 0-0 efter de 60 minutter.

TV: Venskabet blev sat på prøve

Hør interview med Niclas Rix:


Straffeafgørelsen
Fem mand var ikke nok. Først på sjette spark lykkedes det gæsternes August Jacobsen at afgøre det hele, efter Højboskolen havde haft en lille matchbold, da Bakkeskolen brændte deres tredje spark. Men Victor Larsen stod ikke for presset på sidste ordinære spark, så Bakkeskolen endte på podiet som vinder.