TV: Passerede plankeværket

Forløsning: Fik hul på bylden til sidst

Forløsning hos hjemmeholdet, der til sidst fik placeret plankeværket i gæsternes mål. Foto: GDV
Forløsning hos hjemmeholdet, der til sidst fik placeret plankeværket i gæsternes mål. Foto: GDV

I Kjellerup skulle der findes en modstander til Tungelundskolen, som venter i tredje runde i verdens største skolefodboldturnering. Kampen på kunstbanen ved Kjellerup IF, også kaldet ’Bjerget' stod mellem hjemmeholdet Trekløverskolen og gæsterne fra Ans Skole. Begge skoler havde holdt clean-sheet i første runde, så defensiven måtte siges at være solid på begge hold inden opgøret.

Pigerne fra begge hold vidste også godt, at der ventede en stor mundfuld, for de kendte hinanden indbyrdes fra den daglige klubturnering.

- Vi forventer en helt anden modstand i dag, både på grund af kendskabet til hinanden, men også fordi vi har afbud fra vores egne 7. klasser som er til arrangement. Så vi er lidt amputeret på holdkortet. Dog har vi fået et par 9. klasser med som erstatning, udtalte Ans Skolens træner.

Se kampfakta her.

Se også: Parkerede bussen

Et plankeværk
Og lige netop en fra 9. klasse skulle vise sig at få en hovedrolle. Det var nemlig Natasja Nielsens første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Natasja var ikke hvem som helst. Hun er nemlig keeper der til daglig spiller på ASA’s Liga2 hold, og hun syner af meget fysik. Hun er høj, stærk, kommunikerende og frygtløs. Hun evner også at læse spillet og placere sig rigtigt i forhold til bolden. Hun blev 'Man of the match' i opgøret. Med redninger fra tæt hold og fra distancen, var hun umulig at score på.

Emma Stenholdt fra Trekløverskolen forsøgte hyppigt at passere Natasja men manglede altid lige den sidste snært af skarphed. Kampen igennem forsøgte begge hold at presse på og få erobret bolden højt oppe på modstandernes halvdel, men bolden blev clearet effektivt hver gang fra begges sider. Så noget etableret spil i afslutningsfasen var ikke eksisterende. Hjemmeholdet havde den største del af boldbesiddelsen, men de kunne ikke komme forbi Laura Meldgaard og hendes makker i målet Natasja.

Der var fyldt på tilskuerpladserne, og der var god opbakning gennem hele kampen. Foto: GDV
Der var fyldt på tilskuerpladserne, og der var god opbakning gennem hele kampen. Foto: GDV

Se også: Ensidig affære

Forløsning
Trekløveren for hjemmeholdet blev i kampen udvidet til en firkløver. For da anfører Signe Døssing, den ene tredjedel af forrige kamps trekløver, måtte udgå i midten af første halvleg, så tog Olivia Brendstrup-Brix over. Hun støbte kuglerne i hjemmeholdets offensiv. Med ihærdighed og flid overtog hun flot for Signe. Hun fik bamsen for sit holds bedste spiller.

Lige som man indstillede sig på en kommende afgørelse på straffespark, serverede en tilbagevendt Signe Døssing en flad bold ind i feltet, og hvem ellers end Emma dukkede op og endelig fik listet bolden forbi en eminent keeper Natasja. 1-0 til Trekløverskolen med tre minutter tilbage.

KAMPFAKTA

Resultat:
Trekløverskolen, Kjellerup - Ans Skole, 1-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Olivia Brendstrup-Brix, Trekløverskolen, Kjellerup
Natasja Nielsen, Ans Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Julie Møller, Ans Skole


Hjemmeholdet holdt stand og vandt kampen med 1-0. Dermed er Trekløverskolen videre til næste runde.

Se også: TV: Gys fra pletten

Hør hvad gæsternes stærke målmand Natasja Nielsen sagde efter kampen: