Annonce:
Annonce:

TV: Råbte højest fra første fløjt

Sand anfører: Josefine Clifford forstår virkelig at dirigere sine medspillere

Josefine Clifford havde virkelig lyd på i samtlige 60 minutter af kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Josefine Clifford havde virkelig lyd på i samtlige 60 minutter af kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Det var med lidt bange anelser, at pigerne fra Stjernevejen gik ind til kvartfinalen mod Rosendalskolen. Sagen var nemlig den, at en af holdets markante forsvarsspillere Simone Bøgh var blevet skadet og derfor ikke kunne hjælpe sit hold til sejr. Der var også afbud fra en anden af de etablerede spillere, Julie Graff, der scorede kampens enlige mål i kredsfinalen.

Holdets træner Jesper Poulsen måtte tage disse kendsgerninger til efterretning, men han havde fuld tillid til de spillere, der nu engang var til rådighed.

TV: 'Høsten' hurtigt i hus

En rigtig vindertype
Én af disse var holdets meget markante anfører Josefine Clifford, der allerede fra kampens indledende fase viste, hvad hun bestod af.

Annonce:

Det er sjældent set en så markant anførertype, der på forbilledlig vis formåede at piske gejst og selvtillid ind i sine medspillere. Desuden viste Josefine en attitude, der kun opleves meget sjældent på dette niveau. Hun er ganske enkelt en vindertype ud over det sædvanlige. Hun var derfor også meget tilfreds efter sejren på 3-0 i kvartfinalen.

- Det er en fantastisk fornemmelse at sidde med netop nu. Efter fire måneders ventetid er vi nu i semifinalen, men her stopper det ikke, understreger den stærke anfører efter kampen.

- Vi har reserveret 27. april til finalen i Odense. Det kunne være sjovt, hvis drengene fra vores skole også skulle deltage her (Stjernevejskolens drenge skal i aktion tirsdag i kvartfinalen red.), lyder det fra Josefine.

TV: Se Stjernevejen juble

Annonce:

En uvant plads
Josefine var til dette opgør placeret i midterforsvaret grundet fraværet af Simone Bøgh. De to øvrige forsvarsspillere var Stinna Johnsen og Mia Mølgaard, der sammen med Josefine dannede bagkæden. En lidt uvant position for Josefine, da hun også ofte er den, der bringer bolden frem på banen og slår de rette afleveringer til hurtige spillere på de to flanker. Man kunne frygte, at det kunne give udfordringer for et uprøvet forsvar, når midterskansen havde forladt sin position.

- Det er uvant for mig at spille i midterforsvaret, når jeg samtidig gerne vil føre bolden frem gennem midtbanen til vore angribere, forklarer anføreren om situationen.

Holdet kom hurtigt foran med 2-0, så de bange anelser blev klart gjort til skamme. Det skyldes ikke mindst deres hårdt kæmpende anfører, der satte alt på spil, når hun med sin gode fysik satte en tackling ind. Det var ganske enkelt imponerende, at Josefine udover at rydde op i forsvaret også formåede at komme frem til afslutninger via nogle gode langskud. Desuden er Josefine stærk i hovedspillet, hvor hun gang på gang afviste de indlæg, Rosendalskolen hamrede ind i feltet.

Josefine var hele tiden opmærksom på de forreste spillere hos modstanderen. Foto: Henrik Schou
Josefine var hele tiden opmærksom på de forreste spillere hos modstanderen. Foto: Henrik Schou

Første semifinalist er fundet

Annonce:

Giver aldrig op
Konstellationen i det nye tremandsforsvar blev dog til tider dog sat under pres, da der opstod et hul foran Mia Mølgaard og de reelle midtbanespillere. Udefra så det ud som om, der momentvis var lidt usikkerhed at spore. Det skyldes naturligvis de ændringer, der måtte foretages i sidste øjeblik.

Derudover plejer Josefine jo at være spilstyrende på netop midtbanen, hvilket hun ikke kunne i så udpræget grad i denne kamp.

- Derfor bliver vi også udfordret på netop midtbanen, hvor vi momentvis mangler en forståelse for hinandens dispositioner. Det gjorde, at jeg indimellem måtte råbe højt for at få organisationen på plads. Det lykkedes dog ganske godt, da vi altid hjælper hinanden selv i perioder af kampen, hvor det ser svært ud. Efterfølgende kan vi dog konstatere, at vi denne gang holdt nullet, hvilket absolut er godkendt, understreger anføreren.

- En af vores største styrker er netop, at vi aldrig giver op, før det sidste fløjt har lydt. Det har vist sig at være en rigtig god taktik – også når vi ser tilbage på de tidligere kampe i turneringen, uddyber hun.

TV: Anfører: Vi tabte til et bedre hold

Annonce:

Selvtilliden fejler intet
Der er ingen tvivl om, at kaptajnen har tiltro til sit hold. Det taler hun også gerne højt om.

- Der er blevet talt fodbold på kryds og tværs af årgangene gennem hele året. Alle vil gerne høre om det eventyr, vi som spillere har oplevet.

- Vi glæder os allerede til næste års turnering, hvor vi med garanti skal forsvare vores titel fra i år. Atter en sejrssikker udtalelse og attitude fra en anfører, der ved, hvad det drejer sig om.

Hør fra Josefine her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: