TV: Reda kunne ikke forhindre revanche

Ene mand: Selvom Jacob Reda scorede tre mål, var det ikke nok til en sejr

Jacob Reda var Skjoldhøjskolens eneste rigtige våben. Foto: Keld Kristensen
Jacob Reda var Skjoldhøjskolens eneste rigtige våben. Foto: Keld Kristensen

Dagens kombattanter fra Skovvangskolen, Århus og Skjoldhøjskolen mødtes for blot 14 dage siden i en lokal skoleturnering, hvor Skjoldhøjskolen vandt 4-3. Disse cifre er åbenbart magiske imellem disse to hold, for Skovvangskolen tog revanche i dag med cifrene 4-3.

Se kampfakta her.

TV: Tobias greb sejren

Hver sin halvleg
Det var to hold, der stod godt til hinanden. Skjoldhøjholdet med klar fysisk fordel på næsten alle positioner, og Skovvang med en række små, men hurtige driblere, der adskillige gange bragte uorden i geledderne hos Skjoldhøj.

Skjoldhøj udfordrede hjemmeholdet på fysisk overtag på midten i første halvleg samt på lange bolde frem på venstrekanten til Jacob Reda, der tre gange lykkedes med afslutningerne. Første gang til føring 1-0 efter syv minutter.

Til gengæld blev midtbaneovertaget kun til langskud udefra, som ikke gav bonus:


Tobias Kjeldgaard, Nikolai Bøgh og til dels Omar Hassan styrede kampen fra start, men de savnede en spidsangriber, der kunne afslutte angrebene fra fronten. Derfor forsøgte de gang på gang med langskud, der de fleste gange gik over mål.

Måtte afgøre sagen på straffe

Afbud
- Ja, vi mangler vores normale topscorer Mads Jensen, som er garant for mindst et mål pr. kamp. Men han er skadet, sagde træner Christian Schmidt fra Skjoldhøj.

- Vi mangler også Filip Olsen, der er til VM i skak i Rusland. Han er også en gut med drev i på fodboldbanen.

Til gengæld kunne træner Mads glæde sig over fuldt hold hos Skovvang. Hans hold er ikke fysisk stærkt nok til at beherske midtbanen, men så stak de blot bolden op til angriberne langs kanterne, hvor de små driblere Ismail Abokar og Hassan Hammad ofte fik Skjoldhøj på glatis.

Skovvangangrebene kom i første halvleg som nålestik. På et sådant blev Ismail sendt af sted på højrekanten. Hans skud blev glimrende pareret af keeper Tobias Mikkelsen blot for at gå ud til Hassan Hammad, der let kunne udligne til 1-1, stillingen ved pausen.

God coaching
Som så ofte før kan god pausecoaching vende en kamp.

Hør her coachingen af Skovvangsholdet i pausen:

Spillerne ikke blot lyttede, de blev også aktivt inddraget i, hvad der skulle ske i anden halvleg for at vinde kampen. Det lykkedes faktisk at lægge spillet længere frem på banen samt at neutralisere Skjoldhøjs dominerende midtbanespillere Nikolai Bøgh og Thobias Kjeldgaard. Dette vippede chancefordelingen i kampen over til hjemmeholdet, der samtidig forstod at udnytte dem.

2-1 blev det til Skovvang, da Ismail Abokar tryllede lidt i feltet og knaldede bolden fladt ind ved nærmeste stolpe. Trods ihærdigt arbejde lykkedes det ikke lykkedes Milan Gonzales at tage bolden fra ham.

Det fik udeholdet til at finde deres farligste våben frem: den lange aflevering op på venstre kant til Jacob Reda, der udlignede til 2-2. Da var der kun spillet 12 minutter af anden halvleg.

Spænding hele vejen
Da uret randt på 28 minutter havde Skovvang bragt sig foran 4-2 på mål af Hassan Hammad og Niclas Nielsen på et flot hovedstød direkte på hjørnespark. Dermed syntes kampen afgjort, men igen var Jacob Reda på farten på en af de mange lange pasninger og reducerede til 3-4, hvorefter Skjoldhøj kastede alt frem for at få udligningen. Det blev to lange minutter, før hjemmeholdet i stor jubel kunne hæve armene. Skovvang havde taget momentum og fremtvunget revanchen, der sender dem videre i Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Jeg synes, vi spiller en rigtig god anden halvleg, hvor vi kommer meget bedre på plads. Det er hele holdet, der løfter sig og styringen starter helt nede bagfra, sagde træner Mads som forklaringen på sejren.

Bortset fra Jacob Reda, der boltrede sig lidt rigeligt på venstre kant, så blev gæsterne sat skatmat. Det til trods for, at det er dem, der normalt har skaktalentet på holdet.