TV: Reserven blev helten

Afgjorde dyst: Sille Jensen sendte Trekløverskolen i kvartfinalen

Sille Jensen valgte at blive stående på stregen og reagere som en håndbold-målmand i kredsfinalens straffesparkskonkurrence. Det var en god idé. Foto: Henrik Schou
Sille Jensen valgte at blive stående på stregen og reagere som en håndbold-målmand i kredsfinalens straffesparkskonkurrence. Det var en god idé. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Skovbakkeskolen tog imod Trekløverskolen, Kjellerup i kredsfinalen i Jylland Midt.

Der var på forhånd spået en jævnbyrdig kamp mellem to hold, som var kommet til finalen næsten uden at have tilladt modstanderne at score. Målscorere på 11-1 og 15-0 talte deres tydelige sprog, men de afslørede også, at de to hold selv havde haft svært ved at finde vej til målmaskerne.

Se kampfakta her.

Galleri: Skovbakkeskolen - Trekløverskolen

Profilen tog tjansen
Denne kamp var ingen undtagelse herfra. Først efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence med 12 spark, kunne gæsterne fra Kjellerup bryde ud i jubel efter sejren på 3-2.

Den store helt blev Sille Jensen, der til daglig spiller på Kjellerups U18-hold som højre kant. Men i Ekstra Bladet Skolefodbold har hun de seneste kampe haft en noget anden rolle, da hun har vikarieret på målmandsposten i stedet for holdets normale målmand Mathilde Østergaard, som pt. er skadet.

Sille er normalt én af holdets bedste spillere på banen, og derfor var det måske overraskende, at hun skulle overtage målmandsposten.

- Jeg har prøvet det før. Både sidste og forrige år har jeg stået på mål i skole-turneringen. Jeg er meget glad for sejren, for det var en spændende kamp. Jeg er noget overrasket over, vi vinder, da jeg syntes, vi var oppe mod en god modstander, udtalte Sille.

Silles reaktioner under straffesparkskonkurencen var lynhurtige. Foto: Henrik Schou
Silles reaktioner under straffesparkskonkurencen var lynhurtige. Foto: Henrik Schou

TV: Her får Trekløverskolen guld om halsen

Målløs dyst
Kampen burde have været afgjort allerede efter 20 minutter, hvor gæsterne havde tre helt åbne chancer, men U17-landsholdsmålmand Sofie Nielsen-Grøn i gæsternes mål kunne de ikke passere.

Gæsterne havde ikke på forhånd lagt nogen speciel taktik til kampen.

- Vi kendte ikke så meget til modstanderne, så vi var blevet enige om, at vi ville give den alt det, vi havde, og så se, om det ikke var nok, sagde Sille.

Der blev kæmpet og fightet fra begge sider gennem hele kampen, men som kampen skred frem, lå det i kortene, at mål var en mangelvare. Både anden halvleg og den forlængede spilletid gav ingen afklaring. Vi skulle have kredsfinalen afgjort i en straffesparkkonkurrence.

Trekløverskolen er klar til kvartfinalen

Skulle lege håndbold-målmand
Her skulle Sille blive den helt store helt for sit hold. Hun nappede tre forsøg på en noget usædvanlig måde.

- Fra trænerteamet havde jeg fået besked på at stille mig midt i målet. Ikke forsøge at kaste mig til den ene eller anden side, men stå stille og forsøge at afværge med en fod- eller armbevægelse, sagde Sille. Det lykkedes til fulde.

Trekløverskolen var det bedste hold i denne kamp, og pladsen i kvartfinalen fuld fortjent. Syv clean-sheet indtil nu er ganske imponerende.  

Spændende bliver det til foråret at se, hvem der i kvartfinalen skal vogte målet for Trekløverskolen, når deres normale målmand vender tilbage. Ingen tvivl om, at Silles tilstedeværelse på midtbanen vil være en klar forstærkning af holdet.

Hør Sille fortælle om taktikken bag straffesparkskonkurrencen:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Skovbakkeskolen - Trekløverskolen, Kjellerup, 0-0 (Efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence: 2-3)