TV: Så frygten i øjnene

Endte i straffe: Der var ingen grund til al panikken inden kampstart

Sølystskolens piger var lidt skræmte inden kampen mod de gode piger fra Laursens Realskole. Men de klarede det bedre end, de havde forventet. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Sølystskolens piger var lidt skræmte inden kampen mod de gode piger fra Laursens Realskole. Men de klarede det bedre end, de havde forventet. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Pigerne fra Laursens Realskole skulle være værter, da de mødte pigerne fra Sølystskolen, Egå i denne kamp i fjerde runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjemmeholdet havde spillet sig videre fra tredje runde med en sejr på 5-2 over Skovbyskolen. Udeholdet havde i deres seneste kamp spillet vundet over Skødstrup Skole med en 2-1-sejr. Så det var spændende at se, hvordan denne kamp ville ende.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Drabelig dyst

Var godt forberedte
Værterne var med de fire store profiler Ida Grau på mål, Nicoline Jensen som anfører og centerforsvarer, Mathilde 'Hvide Mamba' Søjberg som dirigent på midten og Karla Underbjerg som den giftige højre kant.

Gæsterne havde læst på lektien og var godt klar over, at de to offensive profiler Søjbjerg og Underbjerg tilsammen havde scoret alle holdets mål i turneringen indtil videre.

Så udeholdets træner Kresten havde valgt at stå kompakt på midten og sørge for, at der altid var støtte omkring den offensive profil Mathilde 'Hvide Mamba' Søjberg.

- Vi vil ikke mandsopdække hende, men vi vil ligge tæt. Hvis første spiller bliver snydt, så skal anden spiller være klar lige efter, sagde han.

Det var ikke kun træneren Kresten, der havde respekt for Mathilde. Spillerne fra udeholdet var fra start opmærksom på profilen. Også de andre værter skabte utryghed hos modstandern. Det var en utryghed som manifesterede sig, som noget der lignede frygt.

Kampens helt store oplevelse var anføreren Nicoline Jensen for Laursens Realskole. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Kampens helt store oplevelse var anføreren Nicoline Jensen for Laursens Realskole. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Se også: TV: For sent i gang

For stærke modstandere
Gæsterne lykkedes dog med at fokusere på eget spil. Kompaktheden på midten holdt Mathilde stangen. Det betød, at hun ikke kom til sin ret med sine tekniske færdigheder, og hun fik ikke sat sig præg på kampen.

Udeholdet sad rigtig godt på spillet, men det blev kun lige ved og næsten. Det var primært på grund af kampens helt store spiller Nicoline Jensen i hjemmeholdets forsvar. Hun var i vejen hele tiden, og hun løb alt op og var hurtigere end modstandernes angribere. Hun fik spoleret enhver optakt til en scoring.

Homogeniteten skinnede igennem hos gæsterne. Men de unge spillere fra primært syvende klasse manglede tydeligvis koldblodighed og skarphed.

- Det er helt klart noget, vi skal hjem og udvikle på, og så kommer vi endnu stærkere tilbage næste år. For set på spil og chancer, så burde vi have stået i femte runde, udtalte Kresten.

Se en af Sølystskolens friløbere til Anne her:

Nicoline kom i vejen for alt imod gæsterne. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Nicoline kom i vejen for alt imod gæsterne. Foto: Glenn Dagø Vittrup

Se også: Fik handskerne kort før start

Sluttede med et brag
Nikoline Jensen overstrålede alt og alle i kampen. Men da hun havde modtaget én fidusbamse i år, så gik den til hendes ankermand og sidste skanse. En stærkt spillende Ida Grau i hjemmeholdets mål.

Kampen blev aldrig en skønhedsåbenbaring. Dertil var banen også i for dårlig stand. Det blev duellernes opgør, så det polerede fodbold måtte man se langt efter.

De chancer som udeholdet fik i løbet af kampen opstod kun på grund af manglede kommunikation i værternes forsvar. Så efter ordinær spilletid var stillingen 0-0, og kampen måtte afgøres på straffespark.

På spørgsmålet om det var en fordel for hjemmeholdet, at de i forrige runde havde været i straffesparkskonkurrence, udtalte Mathilde Søjberg:

- Vi har klart fordel af, at vi vandt seneste straffesparkskonkurrence, og at vi til denne kamp har vores faste keeper med i Ida Grau, sagde hun.

Og ganske rigtigt. Ida Grau, Mathilde Søjberg og Nikoline Jensen gjorde, hvad de skulle i straffesparkskonkurrencen. De hjemtog sejren og kvalificerede værterne til femte runde i verdens største skolefodboldturnering.

Gæsterne havde al ret til at gå skuffede fra dette opgør. Men de glæder sig allerede til næste års turnering, hvor der på budgettet er kalkuleret med nye fodboldmål med net og en kridtmaskine.

-  Vores spillere bliver et år ældre, og det vil helt klart gøre os skarpere næste år, udtalte Kresten.

Men kampen endte 4-3 efter straffesparkskonkurencen.

Hør anføreren Nicoline fra Laursens Realskole fortælle om kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen